Boka bussresor i Sverige och hela Europa

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

De 10 mest bildsköna bussresorna i Europa

Stirling -
Campbeltown
England
7:15t
223 km
370:-
Edinburgh - TarbertSkottland
5:00t
237 km
340:-
Santander - BilbaoSpanien
1:30t
75 km
71:-
Bari - GallipoliItalien
3:30t
189 km
190:-
Grasmere -
Windermere
England
0:32t
15 km
113:-
Xàbia - AlicanteSpanien
2:35t
138 km
110:-
Gudvangen - BergenNorge
2:30t
236 km
220:-
Rom - TeramoItalien
2:15t
173 km
97:-
Granada - MalagaSpanien
1:50t
124 km
146:-
Lincoln - LouthEngland
1:48t
45 km
122:-

*Cirka priset är taget från Omio's interna data.

Bussresor i Europa
Bussresor i Sverige
Vanliga frågor
Europeiska bussbolag

Hitta och boka dina bussresor enkelt med oss

Planerar du att ta bussen till en spännande destination? Med Omio så kan du söka och boka bussresor för en lång rad resmål med bussar från de mest välrenommerade bolagen. Boka din nästa bussresa enkelt och smidigt oavsett var i Europa du befinner dig genom vår reseplanerare ovan eller med vår app. Läs mer om de populäraste bussresorna i Sverige och Europa, hur du hittar de billigaste bussbiljetterna, hur du gör din bussresa så bekväm som möjlig och mycket mer nedan!

Bussar är ett säkert och tillförlitligt alternativ för både resor inom europeiska länder som Frankrike och Spanien, eftersom bussar ofta erbjuder rutter, inte bara mellan städer, utan också till mindre platser som är svårare att nå även med tåg! Bussar är också ett bra alternativ för resor över hela landet, med många företag som erbjuder interkontinentala rutter.

Den största fördelen att resa med buss är att det ofta är det mest kostnadseffektiva valet. Priserna fluktuerar inte så mycket vilket gör bussar till ett bra alternativ för dem som har en snävare budget eller dem som vill vara mer flexibla med sina planer utan att ge upp bekvämlighet.

Populära bussresor från Sverige

Bussresor i Sverige

Marknaden för bussresor i Sverige domineras av två bolag: Flixbus och Nettbuss. Flixbus har något fler bussresor att erbjuda, men Nettbuss har på senare år kommit att bli en allt hårdare konkurrent för marknadsledaren. Nettbuss erbjuder även resor med sitt undermärke Bus4You, vilket innebär en lite lyxigare resupplevelse i utbyte mot ett något högre pris för en bussresa i Sverige. Tyska Flixbus, vars gröna bussar har blivit en allt vanligare syn på svenska vägar, är en uppstickare på marknaden. Utöver dessa bussföretag så kan man även jämföra och boka bussresor med Flygbussarna med Omio.

Bussresor inom Europa

Det går att köpa biljetter med bolagen här ovan även om du vill ut i Europa. Flixbus och Nettbuss kör båda till Köpenhamn och Oslo, men i de fall de säljer biljetter till andra europeiska destinationer sker detta i samarbete med andra bolag, oftast med byte i Köpenhamn. Det största bolaget för bussresor på den europeiska kontinenten är Eurolines, som är ett samarbete mellan ett stort antal olika bussbolag med över 600 destinationer över hela Europa. Eurolines säljer även Eurolines Pass, som är en motsvarighet till tågbolagens Interrailkort. Med det kan du resa runt i Europa obegränsat under 15 eller 30 dagar. I Frankrike är det Ouibus som dominerar och i England är National Express en huvudspelare. För bussresor till och inom Spanien kan man enket och smidigt boka ALSA bussbiljetter med Omio på svenska.

Flixbus bildades när den tyska bussmarknaden avreglerades för några år sedan, och bolaget har snabbt blivit en viktig aktör även utanför hemlandet. Från Malmö går det bland annat bussar med bolaget till Berlin. Även mindre bolag som Comati PSG och Bohemian Lines kör från Sverige till Central- och Östeuropa.

Populära bussresor i Europa

Europeiska bussresor - tidtabell

De populäraste bussresorna i Europa tillhör kategorin intercity, alltså bussresor mellan Europas storstäder. Dessa bussresor kan vara korta, som till exempel bussar från Berlin till Dresden, eller längre, såsom resor från London till Paris. Tack vare Europas väl utvecklade motorvägar och förbindelser, kan det faktiskt ibland gå snabbare att resa med buss jämfört med flyg eller tåg. En annan fördel med att resa med buss är att biljettpriserna ofta är lägre. Andra populära bussresor i Europa är Bryssel till Amsterdam, Zürich till München och Madrid till Marseille. Nattbussar är också vanliga för längre resor, och Riga till St. Petersburg och Berlin till Köpenhamn är några av de populäraste.

Ouibus
Bussar från London till Paris
Alsa
Bussar från Barcelona till Madrid
Quibus
Bussar från Paris till London
Ouibus
Bussar från Paris till Bryssel
alsa
Bussar från Madrid till Barcelona
eurolines
Bussar från Paris till Amsterdam
Regiojet
Bussar från Budapest till Wien
Trenitalia
Bussar från Madrid till Malaga

 
3 internationella bussresor som är snabbare än tåg och flyg

Något som kanske överraskar är att det faktiskt finns bussresor som är snabbare än tåg och flyg i Europa. Att ta bussen från Amsterdam till Bryssel eller Düsseldorf är snabbare med buss än med tåg och flyg. Så om du planerar att resa i sommar, se till att maximera din tid genom att vara noggrann med vilken typ av transport du väljer för att spara pengar och tid.


" tabindex="1">


Alla rättigheter reserverade. Omio måste anges som källa vid delning av grafiken.

Boka bussar online - så hittar du de billigaste bussresorna

Med några enkla knep går det faktiskt att spara hundralappar när du bokar din nästa bussresa. Några av huvudreglerna är att vara flexibel med resedatum- och tid och att alltid boka tåg online. Här har vi listat våra 5 bästa tips för att hitta billiga bussbiljetter.Några tips för billiga bussresor finns sammanfattade nedan:

  • Var flexibel när du bokar din bussresa: Om du vill hitta den billigaste bussbiljetten till önskad rutt, var inte kräsen med avgångstiden. De billigaste bussarna tenderar att avgå under lågtider, så kom ihåg när innan du börjar söka.
  • Boka i god tid: Kanske är det äldsta tricket i boken, men att köpa din bussresa i förväg är nyckeln till att få det billigaste priset. Vi rekommenderar att du börjar scouting för priser minst en månad före avgång.
  • Kolla om nattbussen är billigare: Beroende på rutten kan nattbussar faktiskt vara mycket billigare än andra avgångstider. Det finns också en extra bonus att spara pengar på boende om du ska på semester.
 

 

Så njuter du bäst av dina bussresor

En bussresa är det perfekta tillfället att göra sådana saker som du annars aldrig får ro till. Det kan vara att läsa den där boken som har legat på hyllan så länge, äntligen kolla på den där TV-serien som alla pratar om på din bärbara dator eller padda, eller varför inte sticka en snygg mössa eller halsduk. Bussresor ägnar sig också åt att prata med dina närmaste medpassagerare - kanske uppstår det en ny oväntad vänskap. Vill du i stället stänga ute världen är det ett bra tips att ta med sig öronpluggar, eller brusreducerande hörlurar, där du kan lyssna på din favoritpodcast eller en riktigt bra spellista. På vissa bussar kan du köpa snacks och vatten, oavsett vilket är det en god idé att ta med sig sådant, samt kanske en liten kudde om du vill passa på att ta en tupplur under resans gång.

Bussresor sista minuten

Buss är ett tacksamt transportsätt för sista minuten biljetter. Även under rusningstid finns det ofta några lediga säten (beroende på ruttens popularitet). Så om du vill ge dig ut på en spontan sista minuten bussresa kan det vara en god idé att kolla om bolaget i fråga erbjuder mobilbiljetter. Isåfall behöver du inte skriva ut dina biljetter utan kan helt enkelt visa konduktören din Omio app (online eller offline) för att stiga på bussen för en sista minuten bussresa.

Tre internationella rutter som är snabbare med buss än med tåg & flyg

Kanske ännu mer överraskande är att det även finns bussresor som är snabbare än flyg i Europa. Att ta bussen från Amsterdam till Bryssel eller Düsseldorf är båda snabbare med buss än med flyg. Så om du planerar att resa i sommar, se till att maximera din tid genom att vara noggrann med vilken typ av transport du väljer för att spara pengar och tid.

Bussbolag i Europa

Flixbus och Ouibus är några av Europas största bussbolag. De erbjuder resor både inrikes och mellan olika länder. Det allra största bussbolaget i Europa är Eurolines, som förbinder fler än 500 destinationer i Europa och Marocco, från Sicilien ändå upp till Helsingfors. Eurolines samarbetar med National Express i Storbritannien för att kunna erbjuda bussresor i England, Wales, Skottland and Nordirland.


Alsa: ALSA eller Automóviles Luarca, S.A. är det primära bussbolaget i Spanien. De flesta Alsa bussar är utrustade med WiFi, luftkonditionering, ombord toalett och eluttag vid varje sittplats. Sedan 2005 har Alsa fungerat som ett spansk dotterbolag till National Express.


Avanza: Avanza är ett spansk bussföretag som huvudsakligen arbetar utanför Madrid. Avanza bussar reser mellan Madrid och andra större städer i Spanien, inklusive Valencia, Barcelona, Zaragoza och Salamanca samt Portugals huvudstad, Lissabon.


Flixbus: FlixBus är det ledande bussföretaget i Tyskland och expanderar nu snabbt sin täckning i hela Europa. FlixBus driver även nationellt i Frankrike, Italien och Nederländerna samt internationella rutter till städer i Storbritannien, Spanien, Belgien, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Sverige, Danmark, Slovakien, Ungern, Polen, Slovenien, Kroatien och Tjeckien.


Nettbuss: Nettbuss är Nordens största bussbolag och Norges största. Bolagets historia går så långt tillbaka i tiden som till 1925 och trafikerar än idag de största städerna söder om Dalarna och fungerar utmärkt att använda som flygbuss till Arlanda och Kastrup flygplatser.


RegioJet: RegioJet är huvudbussföretaget i Tjeckien och Slovakien. RegioJet erbjuder även internationella förbindelser med andra europeiska destinationer.


Ecolines: Ecolines är ett populärt bussföretag som arbetar primärt i Polen, BeNeLux, Östeuropa, Baltikum och Ryssland. Ecolines använder Berlin, Hamburg och Warszawa som transportnav. Ecolines destinationer inkluderar Amsterdam, Kiev, Minsk, Odessa, Moskva och Sankt Petersburg.

Vanliga frågor: Bussresor & bussbiljetter

Köpa bussbiljetter

Att boka en bussbiljett i Europa är enkelt med Omio. När du väl vet din rutt lägger du enkelt avgångs- och ankomstpunkterna med det datum du vill resa in i sökningen och inom några sekunder får du massor av alternativ, vilket betyder att du kan välja den resa som passar dig bäst. Följ bara de enkla stegen och inom några minuter får du din biljett för din resa!

Hämta bussbiljetter och ombordstigning

Hämta din biljett:Om din biljett är en mobil biljett - oroa dig inte, vi meddelar dig det. Allt du behöver göra innan du åker på din buss är att du får tillgång till den för att visa den för föraren. Om din biljett inte är en mobil biljett måste du se till att du har laddat ner eller skrivit ut din biljettens pdf före avgång. Se till att du har din biljett till hands när du går ombord på bussen så att du kan visa den för föraren.

Bra att veta: Även om de flesta bussar lämnar från en busstation, kan de ibland lämna från andra busshållplatser runt staden. Vi rekommenderar att du kontrollerar busshållplatsens adress innan du planerar att gå och ge dig gott om tid att hitta den. Om du kan hitta stopp vid någon tidpunkt under din vistelse då ännu bättre!

Vilka bekvämligheter finns på bussar?

Alla långdistansbussar kommer att ha ett badrum ombord. Det blir också vanligare att bussar tillhandahåller WiFi och eluttag - speciellt användbara för längre resor. I vissa fall har vissa bussföretag, till exempel> RegioJet, även en inbyggd vagnservice som erbjuder snacks och varma drycker. För att vara säker på vad din buss ska erbjuda, kan du ta reda på genom att kolla företagssidan.

Vad för bagage kan jag ta med ombord?

Till skillnad från flygbolag har bussar i Europa ofta generösa bagageavgifter som inte kommer till en extra kostnad. Företagspolicyerna varierar så det är bäst att kontrollera hos företaget för att vara på den säkra sidan. Den allmänna regeln är dock att du får en större väska att gå i hållet och en mindre påse, en som passar över eller under sätet.

Kan jag ta med djur ombord på bussar?

Husdjurspolicyn varierar från bolag till bolag, så det är alltid bäst att kontrollera bussen direkt. Det är säkert att anta att hundar är tillåtna på alla bussar över hela Europa, men bussbolaget bör meddelas innan du reser. Vissa bussföretag, som Flixbus , tillåter små djur (inte större än en hushållskatt) ombord om de befinner sig i en djurkorg.

Kan jag avboka min biljett och få en återbetalning?

Återbetalningar beror på det företag du reser med och vilken typ av biljett du ursprungligen köpt. Om du köpte en flexibel biljett är det ofta troligt att du kan ändra bussen du är tänkt att resa på och i vissa fall få en återbetalning. Men om du köpte en icke-flexibel biljett är det osannolikt att du kan få återbetalning om du bestämmer dig för att avbryta din resa. För att kontrollera om du ansöker om återbetalning är det bäst att kontrollera bussen direkt eller om du kan prata med några i vår kundservice.

Reser barn gratis med buss?

Att resa med barn varierar från bussföretag till företag och land till land. Men i allmänhet anses barn upp till 15 vara barn i hela Europa och måste resa med en vuxen. Spädbarn och småbarn kan ofta resa gratis om de reser med en vuxen men behöver en bilstol för säkerheten. Alla barn under 15 år kan resa till rabatterat pris. Om du är osäker rekommenderar vi att du checkar med det bussföretag du reser med direkt för att ta reda på deras barnpolicy.

HemBoka bussresor i Sverige och hela Europa

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk