JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

lör
22 jan.
630 krDeutsche Bahn
553 krFlixbus
sön
23 jan.
497 krDeutsche Bahn
443 krFlixbus
mån
24 jan.
497 krDeutsche Bahn
443 krFlixbus
tis
25 jan.
464 krDeutsche Bahn
533 krFlixbus
ons
26 jan.
497 krDeutsche Bahn
Hitta priser
tors
27 jan.
630 krDeutsche Bahn
Hitta priser
fre
28 jan.
464 krDeutsche Bahn
396 krFlixbus
lör
29 jan.
630 krDeutsche Bahn
387 krFlixbus
sön
30 jan.
497 krDeutsche Bahn
387 krFlixbus
mån
31 jan.
464 krDeutsche Bahn
398 krFlixbus
tis
1 feb.
464 krDeutsche Bahn
498 krFlixbus
ons
2 feb.
464 krDeutsche Bahn
Hitta priser
tors
3 feb.
630 krDeutsche Bahn
Hitta priser
fre
4 feb.
464 krDeutsche Bahn
319 krFlixbus
lör
5 feb.
663 krDeutsche Bahn
305 krFlixbus
sön
6 feb.
663 krDeutsche Bahn
295 krFlixbus
mån
7 feb.
464 krDeutsche Bahn
332 krFlixbus
tis
8 feb.
464 krDeutsche Bahn
365 krFlixbus
ons
9 feb.
464 krDeutsche Bahn
Hitta priser
tors
10 feb.
497 krDeutsche Bahn
Hitta priser

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Buss Information mellan Malmö och Berlin

distanceAvstånd343 km
durationGenomsnittlig restid med buss9 h 15 min
priceGenomsnittligt biljettpris för buss507 kr
changesDirektbussJa
carriersBussbolagFlixbus, Eurolines Germany, Bohemian Lines eller Deutsche Bahn

Bussar från Malmö till Berlin är resa 343 km lång och tar i genomsnitt 9 h 15 min med våra partner som Flixbus, Eurolines Germany, Bohemian Lines eller Deutsche Bahn. Direktförbindelser med buss finns också. Medan det genomsnittliga biljettpriset på denna resa ligger omkring 507 kr, kostar den billigaste buss biljetten inte mer än 443 kr. Resande avreser oftast från Malmö Centralstation och anländer till Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof.

Bussbolag: Bussar från Malmö till Berlin

Bussar kan erbjuda dig mellan Malmö och Berlin från 443 kr. Med över 1 000 reseföretag hos Omio finner du de bästa buss tiderna och biljetterna till din resa.

Deutsche Bahn
FlixBus

Njut av en lätt och behaglig rutt från Malmö till Berlin med Deutsche Bahn! Som officiell resepartner till Deutsche Bahn kan Omio hjälpa dig att leta rätt på aktuella buss tidtabeller från Deutsche Bahn, jämföra de bästa rutterna från Malmö till Berlin tillsammans med tillgängliga avgifter för olika klasser på denna rutt (inklusive information om bagagepolicy och den sevice som finns ombord) samt köpa den för dagen mest prisvärda biljetten hos Deutsche Bahn för sträckan Malmö till Berlin med buss. Om du söker Deutsche Bahn biljetter i Omios app kan du också se om det är mobilbiljetter, så att du hellre kan resa utan papper än att själv behöva stå i kö på busstation för att köpa biljetter. När du hittat din idealiska rutt bokar du buss från Malmö till Berlin, enkel resa, hos Omio eller på Omios app i bara några få steg. Sedan kan du luta dig tillbaka och njuta av en färdväg mellan Malmö och Berlin i lugn och ro på en/ett buss med Deutsche Bahn.

Buss från Malmö till Berlin

Det är väldigt enkelt och smidigt att åka buss från Malmö till Berlin. Under de cirka nio timmarna som bussresan varar hinner du njuta av de de gröna och lummiga landskapen i Danmark och Tyskland, sova en lur eller fixa lite jobb på datorn. Buss är oftast det billigaste alternativet för sträckan Malmö - Berlin och du gör även det mest klimatsmarta valet när du tar bussen. För dig som inte vill slösa med din dyrbara tid finns det flera avgångar sent på kvällen. Du kan då sova på din resa med buss från Malmö till Berlin för att tidigt på morgonen vakna upp till en ny dag i världens just nu kanske trendigaste storstadsmetropol.


Hur åker jag buss från Malmö till Berlin?

Det är lätt att ta bussen mellan städerna. Det finns två olika bussbolag som kör sträckan direkt, Flixbus och Eurolines. Varje dag avgår minst tre olika direktbussar till Berlin plus några bussar som innebär ett byte. De flesta dagar kan du välja mellan att åka tidigt på morgonen, på förmiddagen, eftermiddagen eller sent på kvällen. Bussresan tar cirka 9,5 timmar med bussarna som går direkt.

Hur mycket bagage får jag ta med mig på bussen?

Hos både Flixbus och Eurolines får du ta med dig två större väskor, upp till 25 kilo vardera, plus ett handbagage. Att åka buss är alltså det perfekta alternativet för dig som har med dig mycket packning eller kanske rent av är på väg att flytta till Berlin.

Vad ingår i priset för bussbiljetten?

På alla bussar från Malmö till Berlin finns toalett, luftkonditionering och eluttag. På de flesta bussar finns det också platser med extra benutrymme. På alla Flixbus bussar liksom på många av Eurolines finns det gratis wifi, vilket är perfekt för dig som vill använda restiden till plugg eller jobb, och för dig som vill uppdatera dina kompisar om dina planer inför resan, förstås. Tullavgifter samt avgifter för färjan till Tyskland och bron till Danmark är inkluderade i biljettpriset. På bussen finns det möjlighet att köpa snacks och dricka för dig som behöver fylla på energiförrådet under resan. Hos både Eurolines och Flixbus kan du betala extra för att ta med din cykel på bussen.

Varifrån avgår bussen i Malmö?

Det är lätt att ta sig till bussen. Både Flixbus och Eurolines kör buss från Malmö till Berlin med avgång från Norra Vallgatan 60 i Malmö. Det är lätt att promenera dit från Malmö Centralstation. Gå bara över Skeppsbron för att direkt komma över till Norra Vallgatan. Promenaden tar cirka tre minuter. Om du har tungt bagage går det även att ta bussen en hållplats, från Malmö C till Malmö Djäknegatan, en kort bussresa på två minuter. De flesta av stadsbussarna stannar vid Djäknegatan. Om du bor någon annanstans i eller utanför Malmö kan du enkelt kolla upp hur du tar dig till Malmö C med hjälp av Skånetrafiken. För dig som bor där lokaltrafiken är svårtillgänglig eller inte går så ofta går det att boka en taxi in till Malmö genom Taxikurir, Taxi Syd eller något annat av taxibolagen som opererar i och runt om Malmö.

Var ankommer bussen i Berlin?

Du ankommer med buss från Malmö till Berlin ZOB, Berlins busscentral. Den är belägen i Charlottenburg i stadens västra delar. För dig som har bokat boende i Charlottenburg eller någon närliggande stadsdel är du alltså redan i din stadsdel. För dig som ska bo i stadens östra delar tar du enkelt tunnelbanan U2 från stationen Messedamm/ZOB till Alexanderplatz, den östra delens knutpunkt för lokaltrafiken. Du kan också kolla upp alternativa vägar till just den adress du ska till med hjälp av BVG, som opererar lokaltrafiken i Berlin.

Buss till Berlin - karta över busstationer i Berlin


Hur fungerar lokaltrafiken i Berlin?

Berlin har ett effektivt och väl utbyggt nät för lokaltrafiken. Det finns tunnelbana, bussar, stadståg och spårvagnar. Tunnelbanan heter U-bahn och tågen heter S-bahn. Spårvagnarna finns enbart i den del som innan murens fall tillhörde Östberlin. På vardagarna slutar U-bahn och S-bahn att gå runt kl 01:00, men börjar gå igen runt kl 04:00. Under timmarna däremellan finns det nattbussar som kör samma rutt. Under helgerna går U-bahn och S-bahn dygnet runt och du behöver sällan vänta på tunnelbanan i längre än fem minuter. Du måste köpa en biljett och stämpla den i en stämpelautomaterna som finns på varje station innan du går på ett tåg eller en tunnelbana. Det går att köpa biljetter på alla stationer.

Upptäck Berlin på cykel

Berlin är en platt stad med få backar och lämpar sig därför ypperligt för cykling. Det finns många platser där du kan hyra en cykel antingen över dagen eller för en längre tid. Att hyra cykel är billigt och ett perfekt sätt att lära känna staden.

Finns det rabatterade bussbiljetter för sträckan Malmö - Berlin?

För dig som är student, ungdom upp till 25 år eller senior från 60 år har Eurolines rabatterade priser. Om du reser med barn är deras biljetter också billigare. Även hos Flixbus är biljetter för barn billigare när man reser med buss från Malmö till Berlin, men de har inga särskilda rabatter för studenter, ungdomar eller seniorer. Båda bolagen har ibland så kallade promotional tickets, billigare biljetter som inte går att omboka. Den biljettypen är perfekt för dig som bestämmer dig för en sista minuten-resa till Berlin!

Hur är priserna i Berlin?

Det talas ibland om Berlin som den enda huvudstaden som är billigare än det övriga landet. Vi vågar inte svära på att det verkligen är den enda, men det är billigare här än i övriga Tyskland är helt klart sant. Generellt sett är Berlin betydligt billigare än Sverige, speciellt när det gäller mat och dryck. Enligt Omios ölprisindex, där du kan jämföra ölpriser i 70 olika städer, är det genomsnittliga priset för en öl cirka 25 kronor. Om du köper en öl i butik är genomsnittspriset runt 6 kronor.

Även maten är relativt billig. Berlinarnas specialiteter, dönerkebab och currywurst, brukar kosta mellan 25 och 40 kronor beroende på var i staden du är. Precis som i alla städer handlar mycket om var du går, i takt med att Berlin blivit ett allt populärare resmål har alltfler mer exklusiva cocktailbarer och high end-restauranger poppat upp, men även här är prisnivån för det mesta lägre än på liknande ställen i Sverige.

Resetips: Bussar från Malmö till Berlin

Ta bussen till Berlin. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Malmö to Berlin.
FAQs

Hur billig kan en buss biljett från Malmö till Berlin vara?

De billigaste buss biljetterna från Malmö till Berlin är 443 kr. Dessa låga priser kan dock variera beroende på hur tidigt du bokar dina biljetter från Malmö till Berlin. Om du vill spara pengar rekommenderar vi att du bokar dina buss biljetter tidigt för få ett så lågt pris som möjligt.

Hur mycket är genomsnittspriset på en buss biljett från Malmö till Berlin?

Buss biljetter till Berlin från Malmö kostar 507 kr i genomsnitt. När du bokar långt i förväg har du bättre chanser att hitta riktigt billiga biljetter från Malmö till Berlin och det är oftast dyrare på avgångsdagen.

Hur långt är avståndet mellan Malmö och Berlin när man reser med buss?

Innan du planerar din resa från Malmö till Berlin kan det vara bra att veta att Berlin är ungefär 343 km från Malmö när du reser med buss. För att få de bästa priserna när du bokar din resa från Malmö till Berlin är det bäst att boka dina buss biljetter hos Omio så tidigt som möjligt.

Hur lång tid kommer det att ta för mig att resa från Malmö till Berlin med buss?

Den genomsnittliga restiden med buss från Malmö till Berlin är 9 h 15 min. Men tänk på att restiden kan vara längre på till exempel helger och högtider. Det kan vara värt att komma ihåg när du bokar dina buss biljetter från Malmö till Berlin.

Om jag vill resa med buss, vilka busstationer i Malmö och Berlin bör jag välja inför min resa?

När man reser med buss från Malmö till Berlin är det bra att veta att de flesta resenärer åker från Malmö på Malmö Centralstation och de flesta anländer till Berlin på Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof.

Var ligger de mest populära busstationer i Malmö för resa till Berlin?

När du åker från Malmö kan det vara bra att veta att den busstation som de flesta av Omios resenärer använder är Malmö Centralstation som ligger 375 m från cityområdet. Om du planerar att stanna i Berlin kan det vara bra att veta att den mest populära busstation i Berlin är Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof som ligger 9.1 km från cityområdet.

Vilka bussbolag erbjuder resealternativ från Malmö till Berlin?

För att hitta bästa buss från Malmö till Berlin kan du använda dig av dessa bussbolag: Flixbus, Eurolines Germany, Bohemian Lines eller Deutsche Bahn. Det är dock alltid smart att kolla in alla bussbolag som erbjuder resor från Malmö till Berlin och ta reda på vilka bekvämligheter de erbjuder.

Finns det några billiga direkta buss resor till Berlin från Malmö?

Om du vill ta en direkt resa med buss från Malmö till Berlin, kan du kolla upp Flixbus. Om det inte finns några direktresor från Malmö till Berlin kan du kolla in de andra resealternativen som Omio erbjuder och kombinera de bästa erbjudandena för att smidigt ta dig till Berlin.

Kan jag köpa tur och retur buss biljetter från Malmö till Berlin?

Omio kan snabbt hjälpa dig med att hitta billiga sista minuten-biljetter att jämföra med om du planerar att resa från Malmö till Berlin med buss antingen enkel resa eller tur och retur. Du kan hitta all information om din resa från Malmö till Berlin på ett och samma ställe i Omios app.

Din buss resa från Malmö till Berlin måste inte ta slut i Berlin. Andra destinationer som är värda att utforska i närheten av Berlin är Amsterdam, Prag eller Paris. Om du vill förlänga din resa och hitta de bästa och billigaste sätten att ta dig till Amsterdam, Prag eller Paris kan Omio hjälpa dig!

Många resenärer som anländer i Berlin med buss utforskar även andra populära destinationer i närheten, som Amsterdam, Prag eller Paris. Om du också vill upptäcka Amsterdam, Prag eller Paris från Berlin kan du låta Omio hitta de bästa resealternativen till låga priser.

Hur kan jag från Malmö till Berlin om jag inte har någon bil? Kan jag ta buss istället?

Kolla Omio för att jämföra de bästa bussar om du vill resa från Malmö till Berlin utan bil. Omio's app förvarar dina biljetter på ett och samma ställe för att göra din resa så smidig som möjligt.
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Berlin
Berlin, ZOB am Funkturm
Bekvämligheter