Buss från Malmö till Berlin

De billigaste bussarna från Malmö till Berlin

Visar tider och priser för 28 sep.

Billigast

393 kr

Genomsnittligt pris

629 kr

Det bästa sättet att få ett billigt pris är att boka din biljett så långt i förväg som möjligt och att undvika att resa i rusningstrafik.

Billigast
21:40Malmö, Norra Vallgatan9tim.30 07:10Berlin
0 byten
393 kr1Enkelresa
Näst Billigast
21:40Malmö, Norra Vallgatan9tim.50 07:30Berlin
0 byten
449 kr1Enkelresa
07:40Malmö, Norra Vallgatan10tim.35 18:15Berlin, Bahnhof Südkreuz
0 byten
618 kr1Enkelresa
07:40Malmö, Norra Vallgatan10tim.05 17:45Berlin
0 byten
618 kr1Enkelresa
04:55Malmö, Norra Vallgatan12tim.40 17:35Berlin
1 byte
1067 kr1Enkelresa

Busstidtabell Malmö till Berlin

Visar bussar för imorgon, onsdag 28 september
04:55Malmö, Norra Vallgatan12tim.40 17:35Berlin
1 byte
07:40Malmö, Norra Vallgatan10tim.35 18:15Berlin, Bahnhof Südkreuz
0 byten
07:40Malmö, Norra Vallgatan10tim.05 17:45Berlin
0 byten
21:40Malmö, Norra Vallgatan9tim.30 07:10Berlin
0 byten
21:40Malmö, Norra Vallgatan9tim.50 07:30Berlin
0 byten

Finn alla datum och tider för denna resa

JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

ons
28 sep.
tors
29 sep.
fre
30 sep.
lör
01 okt.
sön
02 okt.
mån
03 okt.
tis
04 okt.
ons
05 okt.
tors
06 okt.
fre
07 okt.
lör
08 okt.
sön
09 okt.
mån
10 okt.
tis
11 okt.
ons
12 okt.
tors
13 okt.
fre
14 okt.
lör
15 okt.
sön
16 okt.
mån
17 okt.
tis
18 okt.

De snabbaste bussarna från Malmö till Berlin

Visar tider och priser för 28 sep.

Snabbaste resan

9 tim. 30 m

Genomsnittligt pris

10 tim. 32 m

Bussar per dag

5

Distans

344 km

Av 5 bussar som avgår från Malmö till Berlin dagligen så är 4 direktbussar, så det är ganska enkelt att undvika resor där du måste byta på vägen.

Snabbast
21:40Malmö, Norra Vallgatan9tim.30 07:10Berlin
0 byten
393 kr1Enkelresa
Näst Snabbast
21:40Malmö, Norra Vallgatan9tim.50 07:30Berlin
0 byten
449 kr1Enkelresa
07:40Malmö, Norra Vallgatan10tim.05 17:45Berlin
0 byten
618 kr1Enkelresa
07:40Malmö, Norra Vallgatan10tim.35 18:15Berlin, Bahnhof Südkreuz
0 byten
618 kr1Enkelresa
04:55Malmö, Norra Vallgatan12tim.40 17:35Berlin
1 byte
1067 kr1Enkelresa

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Översikt: Buss från Malmö till Berlin

distanceAvstånd343 km
durationGenomsnittlig restid med buss9 h 15 min
priceGenomsnittligt biljettpris för buss540 kr
frequencyAntal Buss3 per dag
changesDirekt bussJa, det finns 1 en/ett direkt buss per dag
carriersBussbolagDeutsche Bahn, comati, Sindbad, Infobus, Eurolines Germany eller Flixbus

Bussresor från Malmö till Berlin är 343 km lång och tar i genomsnitt 9 h 15 min med våra partners som Deutsche Bahn, comati, Sindbad, Infobus, Eurolines Germany eller Flixbus. Normalt går det går det 3 bussar om dagen, inklusive direktförbindelser. Medan det genomsnittliga biljettpriset för denna färdvägen ligger på omkring 540 kr, kostar den billigaste bussbiljetter inte mer än 346 kr. Resande åker oftast från Malmö Centralstation och anländer till Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof.

Bussbolag: Deutsche Bahn eller FlixBus från Malmö till Berlin

Du kan resa med buss mellan Malmö och Berlin med Deutsche Bahn eller FlixBus för så lite som 346 kr. När du letar efter tidtabeller och biljetter kan Omio tipsa dig om den bästa rutt.

FlixBus
Deutsche Bahn

FlixBus är en av de populäraste operatörerna på marknaden för lågprisbuss i Europa. Efter att ha grundats i Tyskland har Flixbus utvidgat sina tjänster i hela Europa och till och med till USA. De ger resenärer på båda kontinenterna chansen att välja en långfärdsbuss till överkomligt pris. FlixBus har även natt bussar på utvalda rutter över hela Europa. FlixBus erbjuder endast en standardbiljett för alla sina rutter och man får ta med sig ett handbagage och ett bagage som placeras i lastutrymmet per person. Utöver detta tas avgifter ut för ytterligare bagage och särskilda platsbokningar, till exempel om du bokar en extra stol, bordsplats eller panoramaplats. Fri WiFi, eluttag för att ladda din telefon, surfplatta eller bärbar dator under långa buss resor, extra benutrymme, bagageutrymme och toaletter är standard ombord.

FlixBus Malmö till Berlin buss information:

  • Genomsnittlig restid: 9 h 33 min
  • Genomsnittligt pris: 346 kr
  • FlixBus Antal: 1 per dag

Deutsche Bahn (DB) är den främsta utföraren av buss tjänster i Tyskland med i genomsnitt 40 000 resor per dag. Ett särskilt kännetecken för Deutsche Bahn är dess breda spektrum av biljettyper med sparerbjudanden som Sparpreis och Super Sparpreis samt flexibla avgifter och rabattkort som Bahncard 25, 50 och 100, som du även kan använda för din buss från Malmö till Berlin. DB använder olika typer av bussar såsom ICE (Intercity Express), IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) och RB (Regionalbahn) på sina rutter, som skiljer sig i fråga om komfort och restid. Exempelvis är toaletter standard, medan tjänster som restaurangvagn eller fri WiFi bara finns på vissa bussar.

Buss från Malmö till Berlin

Det är väldigt enkelt och smidigt att åka buss från Malmö till Berlin. Under de cirka nio timmarna som bussresan varar hinner du njuta av de de gröna och lummiga landskapen i Danmark och Tyskland, sova en lur eller fixa lite jobb på datorn. Buss är oftast det billigaste alternativet för sträckan Malmö - Berlin och du gör även det mest klimatsmarta valet när du tar bussen. För dig som inte vill slösa med din dyrbara tid finns det flera avgångar sent på kvällen. Du kan då sova på din resa med buss från Malmö till Berlin för att tidigt på morgonen vakna upp till en ny dag i världens just nu kanske trendigaste storstadsmetropol.


Hur åker jag buss från Malmö till Berlin?

Det är lätt att ta bussen mellan städerna. Det finns två olika bussbolag som kör sträckan direkt, Flixbus och Eurolines. Varje dag avgår minst tre olika direktbussar till Berlin plus några bussar som innebär ett byte. De flesta dagar kan du välja mellan att åka tidigt på morgonen, på förmiddagen, eftermiddagen eller sent på kvällen. Bussresan tar cirka 9,5 timmar med bussarna som går direkt.

Hur mycket bagage får jag ta med mig på bussen?

Hos både Flixbus och Eurolines får du ta med dig två större väskor, upp till 25 kilo vardera, plus ett handbagage. Att åka buss är alltså det perfekta alternativet för dig som har med dig mycket packning eller kanske rent av är på väg att flytta till Berlin.

Vad ingår i priset för bussbiljetten?

På alla bussar från Malmö till Berlin finns toalett, luftkonditionering och eluttag. På de flesta bussar finns det också platser med extra benutrymme. På alla Flixbus bussar liksom på många av Eurolines finns det gratis wifi, vilket är perfekt för dig som vill använda restiden till plugg eller jobb, och för dig som vill uppdatera dina kompisar om dina planer inför resan, förstås. Tullavgifter samt avgifter för färjan till Tyskland och bron till Danmark är inkluderade i biljettpriset. På bussen finns det möjlighet att köpa snacks och dricka för dig som behöver fylla på energiförrådet under resan. Hos både Eurolines och Flixbus kan du betala extra för att ta med din cykel på bussen.

Varifrån avgår bussen i Malmö?

Det är lätt att ta sig till bussen. Både Flixbus och Eurolines kör buss från Malmö till Berlin med avgång från Norra Vallgatan 60 i Malmö. Det är lätt att promenera dit från Malmö Centralstation. Gå bara över Skeppsbron för att direkt komma över till Norra Vallgatan. Promenaden tar cirka tre minuter. Om du har tungt bagage går det även att ta bussen en hållplats, från Malmö C till Malmö Djäknegatan, en kort bussresa på två minuter. De flesta av stadsbussarna stannar vid Djäknegatan. Om du bor någon annanstans i eller utanför Malmö kan du enkelt kolla upp hur du tar dig till Malmö C med hjälp av Skånetrafiken. För dig som bor där lokaltrafiken är svårtillgänglig eller inte går så ofta går det att boka en taxi in till Malmö genom Taxikurir, Taxi Syd eller något annat av taxibolagen som opererar i och runt om Malmö.

Var ankommer bussen i Berlin?

Du ankommer med buss från Malmö till Berlin ZOB, Berlins busscentral. Den är belägen i Charlottenburg i stadens västra delar. För dig som har bokat boende i Charlottenburg eller någon närliggande stadsdel är du alltså redan i din stadsdel. För dig som ska bo i stadens östra delar tar du enkelt tunnelbanan U2 från stationen Messedamm/ZOB till Alexanderplatz, den östra delens knutpunkt för lokaltrafiken. Du kan också kolla upp alternativa vägar till just den adress du ska till med hjälp av BVG, som opererar lokaltrafiken i Berlin.

Buss till Berlin - karta över busstationer i Berlin


Hur fungerar lokaltrafiken i Berlin?

Berlin har ett effektivt och väl utbyggt nät för lokaltrafiken. Det finns tunnelbana, bussar, stadståg och spårvagnar. Tunnelbanan heter U-bahn och tågen heter S-bahn. Spårvagnarna finns enbart i den del som innan murens fall tillhörde Östberlin. På vardagarna slutar U-bahn och S-bahn att gå runt kl 01:00, men börjar gå igen runt kl 04:00. Under timmarna däremellan finns det nattbussar som kör samma rutt. Under helgerna går U-bahn och S-bahn dygnet runt och du behöver sällan vänta på tunnelbanan i längre än fem minuter. Du måste köpa en biljett och stämpla den i en stämpelautomaterna som finns på varje station innan du går på ett tåg eller en tunnelbana. Det går att köpa biljetter på alla stationer.

Upptäck Berlin på cykel

Berlin är en platt stad med få backar och lämpar sig därför ypperligt för cykling. Det finns många platser där du kan hyra en cykel antingen över dagen eller för en längre tid. Att hyra cykel är billigt och ett perfekt sätt att lära känna staden.

Finns det rabatterade bussbiljetter för sträckan Malmö - Berlin?

För dig som är student, ungdom upp till 25 år eller senior från 60 år har Eurolines rabatterade priser. Om du reser med barn är deras biljetter också billigare. Även hos Flixbus är biljetter för barn billigare när man reser med buss från Malmö till Berlin, men de har inga särskilda rabatter för studenter, ungdomar eller seniorer. Båda bolagen har ibland så kallade promotional tickets, billigare biljetter som inte går att omboka. Den biljettypen är perfekt för dig som bestämmer dig för en sista minuten-resa till Berlin!

Hur är priserna i Berlin?

Det talas ibland om Berlin som den enda huvudstaden som är billigare än det övriga landet. Vi vågar inte svära på att det verkligen är den enda, men det är billigare här än i övriga Tyskland är helt klart sant. Generellt sett är Berlin betydligt billigare än Sverige, speciellt när det gäller mat och dryck. Enligt Omios ölprisindex, där du kan jämföra ölpriser i 70 olika städer, är det genomsnittliga priset för en öl cirka 25 kronor. Om du köper en öl i butik är genomsnittspriset runt 6 kronor.

Även maten är relativt billig. Berlinarnas specialiteter, dönerkebab och currywurst, brukar kosta mellan 25 och 40 kronor beroende på var i staden du är. Precis som i alla städer handlar mycket om var du går, i takt med att Berlin blivit ett allt populärare resmål har alltfler mer exklusiva cocktailbarer och high end-restauranger poppat upp, men även här är prisnivån för det mesta lägre än på liknande ställen i Sverige.

Restips: Bussar från Malmö till Berlin

Ta bussen till Berlin. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Malmö to Berlin.
FAQs
Bussbiljetter från Malmö till Berlin kan vara så billiga som 345 kr, men de här priserna beror helt på hur tidigt du bokar dina biljetter. Vi rekommenderar att använda Omio för att få tag på de billigaste bussbiljetter för din nästa resa och att köpa biljetterna så tidigt som möjligt.
I genomsnitt brukar resenärer betala runt 539 kr för att ta buss från Malmö till Berlin. Ju tidigare du bokar desto större är chansen att hitta billiga biljetter till Berlin från Malmö.
Innan du planerar din resa från Malmö till Berlin kan det vara bra att veta att Berlin är ungefär 343 km från Malmö när du reser med buss. För att få de bästa priserna när du bokar din resa från Malmö till Berlin är det bäst att boka dina bussbiljetter hos Omio så tidigt som möjligt.
Restiden med buss från Malmö till Berlin kan variera beroende på specifika datum, helger och högtider, men den genomsnittliga restiden för denna resa är 9 h 15 min.

När våra kunder bokar sina billiga bussbiljetter från Malmö till Berlin åker de ofta från Malmö Centralstation i Malmö och kommer fram till Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof i Berlin. Det kan underlätta att känna till dessa busstationerna i Malmö och Berlin i förväg.

Om du planerar att resa med buss från Malmö kan du räkna med att åka 641 m från centrum till den busstation som är mest populär, Malmö Centralstation. När du anländer till Berlin kan du räkna med att resa 10.4 km från Berlin, Zentralen Omnibusbahnhof till centrum.

Om du letar efter billiga bussar från Malmö till Berlin kan du lita på att Deutsche Bahn, comati, Sindbad, Infobus, Eurolines Germany eller Flixbus tar dig till Berlin snabbt och smidigt. Det är också en bra idé att kolla in de andra bussbolag för resor mellan Malmö och Berlin och se om de skiljer sig när det gäller bekvämligheter.
Om du vill göra en direktresa med buss från Malmö till Berlin, kan du kolla upp Flixbus. Om det inte finns några direktresor från Malmö till Berlin kan du kolla in de andra resealternativen som Omio erbjuder och kombinera de bästa erbjudandena för att så smidigt som möjligt ta dig till Berlin.
Det genomsnittliga antalet bussar som avgår från Malmö till Berlin är 3 om dagen. Busstidtabeller och förbindelserna kan se olika ut mellan vardagar och helger.
Den/Det tidigaste buss för denna färdväg avgår från Malmö klockan 05: 30. Den/det sista buss lämnar Malmö klockan 19: 55. Kolla med Omio för den senaste busstidtabeller från Malmö till Berlin och boka den bästa avgångstiden på ditt utvalda resedatum.
Spara pengar och låt Omio hitta de billigaste buss enkelbiljetterna och tur och retur-resorna mellan Malmö och Berlin. Vår app hjälper dig att samla all reseinformation på ett och samma ställe för att göra din resa från Malmö till Berlin så smidig som möjligt.
Många av våra kunder som reser med buss från Malmö till Berlin reser vidare från Berlin. Många väljer att fortsätta resan till från Berlin till närliggande destinationer som Amsterdam, Prag eller Paris. Kolla Omio för att hitta billiga bussbiljetter till dessa destinationer!
Om du inte har någon bil är det inga problem att resa med buss mellan Malmö och Berlin. Omio hjälper dig med att hitta de bästa avgångarna från Malmö till Berlin så att du kan jämföra och hitta något som passar. Omio's app gör det ännu enklare att hålla koll på din resa och dina biljetter.
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Berlin

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk