Billiga bussbiljetter till Paris

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Boende

Behöver du en plats att bo på i Paris?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Buss till Paris

Åker du buss till Paris från Sverige kommer du att anlända till Galliene Porte Bagnolet, som ligger i anslutning till Paris ringled. Busstationen tar emot bussar från hela Europa och den är väl ansluten till kollektivtrafiken, vilket gör att det är enkelt att ta sig vidare därifrån till många delar av Paris. Metrolinje 3 är ansluten till stationen, likväl som flera av stadens busslinjer.

Vilken är den största busstationen i Paris?

Galliene Porte Bagnolet är den största och enda internationella busstationen i Paris. Därutöver finns det flera lokala knutpunkter som bussarna anknyter till. Från Place Denfert-Rochereau går det buss direkt ut till flygplatsen Orly och till Charles de Gaulle airport kan man också åka buss från tunnelbanestationen Opéra. Efter ett byte vid den internationella busstationen till det lokala bussnätet går det att ta sig runt hela Paris med buss vid behov.

Vilka bussbolag kör till Paris?

Från Stockholm kör Eurolines direkt till Paris. Från Malmö finns möjligheten att välja mellan både Eurolines och Flixbus. Bussarna kör ofta direkt och det är alltså inte nödvändigt att göra krångliga byten. Bussarna är i trafik året runt och det finns gott om avgångar att välja mellan till förmånliga priser. Vid slutstationen Galliene Porte Bagnolet tar man metron vidare från Porte de Bagnolet, alternativt en anslutningsbuss.

Varför ska man resa med buss till Paris?

Att resa med buss till Paris är ett smidigt sätt att resa från centrala Stockholm eller Malmö direkt till Paris. Man slipper krånglet med att ta sig ut till flygplatsen utan kan hoppa på bussen direkt och i många fall åka direkt. Bussarna är bekväma och utrustade med toaletter och möjligheten till korta bensträckare finns på vägen. Det är enkelt att ta bagage med på bussen utan omständliga incheckningar. Priset är också något som gör bussåkandet attraktivt, eftersom det ofta går att hitta väldigt billiga biljetter.

Innan du reser till Paris med buss – bra att veta!

Paris är en metropol där det finns något för alla. För den som är intresserad av fransk matkultur finns allt man kan önska sig. På de lokala restaurangerna utanför det omedelbara turistdistriktet kan man äta färska ostron från alla Frankrikes ostronregioner. Den som vill besöka en äkta parisisk antikmarknad bör bege sig till Belleville en söndagseftermiddag. Kollektivtrafiken är väl utvecklad och flera av de vackra metrostationerna är dessutom världsberömda.

Var bussar till Paris inte exakt det du letade efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

HemBussarBussar i FrankrikeBilliga bussbiljetter till Paris

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk