Buss till Italien

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Italien

Italien är ett av de mest populära resmålen i Europa och bjuder på både vacker natur och många sevärdheter. Detta stövelformade land har en rik historia, och upphör aldrig att överraska sina besökare med kulturupplevelser, fantastisk mat och härligt klimat. Det bildsköna landskapet gör buss till ett ypperligt transportalternativ för att uppleva så mycket som möjligt och insupa landets prakt under resans gång. Det finns olika lokala bussföretag som kör mellan landets städer, men även en del större, internationella bolag. Oavsett vilken resa du hittar kan du enkelt boka den här på Omio. Man brukar säga att alla vägar bär till Rom, och då det gäller bussar i Italien är detta inget undantag. Det brittiska bussbolaget Megabus kör till exempel 12 gånger dagligen mellan Bologna och Rom, och utöver detta finns det cirka 53 olika bussbolag som kör i eller runt staden. Flixbus, Marino Bus och BusCenter är andra exempel på företag som erbjuder regionala körningar till huvudstaden. Väl på plats kan du upptäcka den antika stadskärnan och känna historiens vingslag innan du beställer en cappucino på en solig piazza. Från Rom kan du sedan enkelt ta dig till härliga Florens på under fyra timmar med bland annat Marino Bus. Toscanaregionens huvudstad upphör aldrig att förtrolla sina besökare, och en visit till katedralen Duomo, en tur runt Davidstatyn och slutligen en promenad upp till Piazzale Michelangelo för en panoramavy över staden är nästintill ett måste.

Bokning med Omio

På Omio går det lätt att boka biljetter för bussar i Italien. När du väl bestämt vilka datum och mellan vilka städer du vill resa är det bara att söka via hemsidan, välja vilka avgångstider som passar just dig och applicera eventuella rabattkoder. När du väl gjort dina val kommer du till en överskådlig sida med all viktig reseinformation samt möjligheten att välja valuta att betala i. Om bussbolaget i fråga erbjuder mobilbiljetter kan du även få direkt åtkomst till dessa i din telefon.

Bussbolag i Italien

Då det kommer till bussbolag i Italien är det de största företagen Flixbus, Marino Bus och BusCenter som står för de flesta resorna mellan landets olika städer. Flixbus är ett tyskt företag som kör längre distanser i både USA och Europa. I just Italien erbjuder bolaget körningar till 448 destinationer, bland annat till populära städer som Florens, Bologna, Rimini, Venedig och Rom. Några av de längre sträckorna är nattkörningar, och för den som behöver ta sig från landets norra delar söderut kör Flixbus från vackra Verona ner till Rom under nattetid. Resan tar mellan sju och åtta timmar. Bolaget Marino Bus är italienskt och kör till 200 destinationer i Europa. I Italien går några av de mest populära rutterna band annat från Puglia på landets "stövelklack" till den antika regionen Basilicata i södra Italien. Andra busslinjer går till Neapel samt andra städer i de centrala och norra delarna av landet. Även bolaget BusCenter erbjuder körningar mellan städer som Neapel, Rom, Milano och Torino. Utöver dessa större bolag finns det många mindre, så som Manieri med körningar mellan bland annat Milano och Potenza, och Federico som avgår till bland annat Florens, Milano och Bologna. Oavsett hur, var och när du vill ta bussar i Italien kan du alltid hitta ett brett utbud av företag på Omio.

Populära internationella rutter med buss

Du kan enkelt ta dig från flera olika städer i Italien till ett stort antal internationella destinationer. En populär, om än lång sträcka, är den från till Rom till den katalanska huvudstaden Barcelona som körs av Flixbus på 20 timmar och uppåt, beroende på antal stopp. Om du istället vill ta dig till Frankrike ligger kuststaden Nice drygt 9 timmar bort från Rom och kräver inga byten. Du kan även ta dig till grannlandet Schweiz med Marino Bus. Detta är en betydligt kortare resa som endast tar fyra och en halv timme från Milano utan byten. Är du däremot sugen på en riktig långresa kan du åka från Sverige hela vägen ner till Italien. Det går fortfarande en hel del charterbussar från Sverige till södra Europa, men letar du efter ett friare och mer självständigt transportsätt kan du ta en titt på Omio för att skräddarsy din resa. En mängd bussar avgår till exempel från Stockholm och Malmö till flera italienska städer, ofta med byte i Berlin.

Ankomst

Om du planerar att resa med bussar i Italien är det ett starkt tips att vara uppmärksam på hög- och lågsäsonger. Detta då priserna kan variera väldigt mycket beroende på vilken månad du väljer att inleda ditt bussäventyr. Överlag är det oftast lite dyrare under sommaren i juli och augusti innan priserna sjunker under lågsäsongen i november till och med april. Om du väljer att resa under sommaren kan du njuta av både långa dagar och gelato i solen, men tänk på att alltid ha en vattenflaska till hands då det kan bli riktigt varmt. Ett annat smart tips är att packa med en varmare tröja då det på grund av luftkonditioneringen ibland kan bli svalt på långdistansbussarna.

HemBuss till Italien

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk