Resor till England

tors 19 sep.
Enkelt som 1,2,3
Välj de billigaste och snabbaste rutterna från över 800 officiella partners
Ta dig dit på ditt sätt
Njut av att resa med tåg, buss och flyg över Europa
Varje gång, var som helst
Därför att din resa inte slutar med en biljett, vi finns här för dig hela vägen

Resa till England

Med tanke på landets geografiska läge ute i Atlanten vore det lätt att tro att resor till England tvunget måste ske med båt eller flyg. Sedan tunneln under Engelska Kanalen invigdes 1994 går det dock att även åka tåg och buss från Sverige. Här nedan hittar du allt praktiskt du behöver veta om resor till England.

För resor inom England är Omio din ultimata sökmotor, du kan jämföra och boka tåg, buss och flyg-biljetter inom Engand då vi samarbetar med hundratals transportföretag så som National Express och Eurostar.

Resa till England med flyg

SAS har på vardagar och på söndagar sex dagliga direktflyg från Arlanda till London Heathrow, varav det tidigaste går klockan 7:55 och det senaste klockan 20:00. På lördagar går det tre direktflyg, det tidiga klockan 7:55 och det sena klockan 16:55. Samma bolag flyger två gånger dagligen på vardagar direkt till manchester från Arlanda, klockan 7:35 och 16:20. På helger går bara den tidiga avgången.

På vardagar flyger Norwegian fem direktavgångar till London Gatwick från Arlanda. Tidigaste klockan 7:05 och senaste klockan 21:00. På lördagar det direktflyg klockan 7:30 och klockan 20:50. Fyra avgångar på söndagar, tidigast klockan 12:45 och senaste klockan 21:25.

British Airways har fyra till sex dagliga direktavgångar från Arlanda till London Heathrow.

EasyJet och Monarch flyger direkt från Arlanda till London Luton.

Ryanair har två dagliga direktflyg från Skavsta till London Stanstead: klockan 6:45 och klockan 22:05, utom på tisdagar och torsdagar då bara morgonflyget går.

Ryanair flyger även till Stanstead från Göteborg Landvetter och från Västerås.

Resa till England med tåg

Tunneln under Engelska kanalen till trots: att resa till England från Sverige med tåg är en rätt komplicerad historia. Räkna med 20 timmars resa och minst fyra byten. På Deutsche Bahns hemsida hittar du tidtabeller och förbindelser.

Resor till England med buss

Än krångligare är det att få till resor till England med buss. Räkna med två dygns restid. Flixbus tar dig till Hamburg därifrån via Amsterdam vidare till London.

Användbara länkar inför din England resa

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

Vi använder cookies för att tillgodose med en bättre tjänst, analysera användarnas beteende samt omfördela annonser till andra hemsidor. Genom att fortsätta, så accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår sekretesspolicy. Du kan välja bort detta när du vill.