Även om London har otroligt mycket att erbjuda så kan det kännas skönt att uppleva något helt annat för en dag. Som tur  är finns det massvis av härliga platser att upptäcka bara en timme från huvudstaden. Upptäck pittoreska byar, mysiga städer, världskända universitetsstäder och vackra kuststäder när du åker på dagstur från London.

Oxford

oxford_dagresorlondon

En av populäraste, och vackraste, dagsturerna från London, är den ikoniska universitetsstaden Oxford. Oxford skryter med över 1500 k-märkta byggnader och tar bara en timme att ta sig till med tåg från Paddington station i London. Med byggnader som dateras tillbaka till 1100-talet och den vackra floden Cherwell som rinner genom staden är detta en perfekt stad att hyra en roddbåt i och upptäcka staden från vattnet, bege dig till Magdalen Bridge Boathouse för detta. Om du vill åt en mer lantlig känsla kan du ta en promenad nerför Thames Path och vandra genom den engelska landsbygden.

oxford_dagstur_londonjpg

Resedetaljer:

Tåg: Tåg till Oxford från London kostar från 58:- och tar en timme.

Buss: Buss till Oxford (national express) kostar från 168:- och tar en timme.

LÄS ÄVEN – MUSEUM I LONDON

Brighton

brighton_london_Dagsresor

Bara en timmes resa från London finner du den fantastiska lilla kuststaden Brighton. En favorit för Londonbor i årtionden som vill känna den salta havsbrisen. Vandra runt och shoppa i The Lanes och kolla in Royal Pavillion, det exotiska palatset som liknar Taj Mahal och inte får missas under en dagsresa till Brighton. Se även till att äta en fish and chips på den vackra piren. Om du vill spendera lite extra på din mat så rekommenderar vi dock Riddle and Finns Champagne and Oyster Bar.
brighton

Resedetaljer:

Tåg: Tåg från London till Brighton kostar från 50:- och tar en timme.

Buss: Buss från London till Brighton kostar från 53:- och tar en timme och 10 minuter.

Canterbury

canterbury

Källa: Flickr Adam Smok

En stad rik i historia med en fantastisk mix av kultur och arkitektur är vackra Canterbury. En utmärkt dagsresa från London som med fördel kan upptäckas på fot och är full av överraskningar. Härifrån kan du även utforska de fina kuststäderna Whitstable och Herne Bay som båda har sin unika charm och aktiviteter för alla åldrar och plånböcker och lätt kan nås med kollektivtrafik från Canterbury. Om du har en större budget, investera i ett rum i The Falstaff Hotel som är beläget nära katedralen och ger dig ett perfekt läge.

Resedetaljer:

Tåg: Du kan resa från London till Canterbury från St. Pancras, Charing Cross eller Victoria och tågresan tar cirka en timme och priser startar från 260:-.

Buss: Din dagsresa från London till Canterbury med buss tar cirka en timme och 45 minuter och priser startar från 50:-.

Windsor

windsor

Windsor är hem till den engelska kungafamiljen sedan hundratals år och är beläget vid floden Themsen. En utmärkt dagsresa från London som bara tar trekvart med med tåg. En av huvud attraktionerna är såklart slottet samt den traditionella changing of the guard. Windsor är även ett idealt ställe för promenader, antingen längs Themsen eller längs Long Walk. Man kan även hyra kanoter och kayaker här!

Resedetaljer:

Tåg: Dagsresor från London till Windsor med tåg kostar från 110:- och tar trekvart.

Buss: Bussresor från London till Windsor tar cirka 50 minuter och priser startar från 100:-.

Cambridge

Dagsresor från London

På ynka 50 minuter har du tagit dig från London till anrika Cambridge. Vår andra världskända universitetsstad på listan. Grogrunden för författare, premiärministrar och nobelpristagare. Cambridge är känt för sina imponerande barocka byggnader. Kolla in universitets byggnaderna och gå vilse längs de fina gatorna. Glöm inte heller att besöka The Fitzwilliam University Museum som lockar nära 500,000 besökare per år!

 

Resedetaljer:

Tåg: Tåg från London till Cambridge startar från 170:- och tar bara 48 minuter.

Buss: Bussar till Cambridge kostar från 50:- och tar en timme och 45 minuter.

Blackpool

dagsresor_london_blackpool

Blackpool är beläget lite längre från London än de andra resorna men om du har lite extra tid rekommenderar vi att du besöker denna speciella kuststad! Gå och se en pjäs på The Grand Theatre (se bilden). Ät fish & chips, ta en sväng i nöjesparken och en långpromenad längs sandstranden under din dagstur från London till Blackpool.

 

Tåg: Resan tar två timmar och 45 minuter och kostar från 368:-.

Buss: Tar sex timmar och 20 minuter (!) men kostar å andra sidan bara 73:-.

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

Lisa Weiertz

Redaktör at Omio
Åker på minst en resa i månaden men tycker den allra bästa platsen är min hemstad Berlin. Driver en bokklubb och har en katt som heter Bon Bon.
Lisa Weiertz