Jämför och boka färjor i Europa

mån 24 juni
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

SeaJet
SNAV
Grimaldi
Stena Line
Rutter in Europa
Färjebolag
Boka billiga biljetter
Vanliga frågor

Det enkla sättet att boka plats på färjan

Omio
    Smidigt och enkelt att boka biljetter till färjor
    Jämför färjor med tåg, bussar och flyg
    Hundratals färjelinjer i Europa
    Officiellt samarbete med många färjebolag

Färjor i Sverige och Europa

Den vanligaste anledningen till att människor tar färjan är för att de reser med bil, har med sig ett husdjur eller för att det inte finns någon flygplats i närheten av deras resmål. Vi kommer att visa exempel där de här skälen spelar stor roll.

I Sverige har färjor länge varit en väsentlig del av resandet, inte minst för barnfamiljer. De klassiska finlandsfärjorna och färjorna från Sverige till Baltikum är ständigt populära för de som vill umgås socialt under resan och få mycket resa för pengarna. Andra populära resmål med färja från Sverige är Danmark och Tyskland.

Europa är fullt av dynamiska kustlinjer och historiska hamnstäder - från den vulkaniska ön Ischia i Italien till de fantastiska Europa är fullt av dynamiska kustlinjer och historiska hamnstäder - från den vulkaniska ön Ischia i Italien till de fantastiska grekiska hamnarna som syns glittrande i Egeiska havet. Att resa med färja och bärplansbåt är bland de mest spännande sätten att upptäcka nya destinationer i Europa. Vill du undvika flygresor, slippa oroa dig för bagagerestriktioner, eller om du bara är ute efter ett bekvämt sätt att resa, då är färjor ett billigt och lättillgängligt alternativ. Ombord på många färjor finns restauranger, barer och kaféer, loungeområden, hytter, havsutsikt och flera däck där du kan andas den friska havsluften. Färjorna går både under dagen och natten, och passar utmärkt när du reser i en stor grupp eller med familjen.

Omio samarbetar med några av de främsta färjerederierna i Europa för att täcka över 700 färjelinjer i Italien, Spanien, Grekland, Skandinavien och Storbritannien. Med Omio kan du jämföra färjor med tåg, bussar och flyg, och hitta det mest bekväma alternativet för din nästa resa. Omio gör det enkelt att boka färjebiljetter; hoppa bara ombord och njut av en smidig resa över havet.

Avgår från Rutt Drivs av
UK Holyhead – Dublin Stena Line
UK Birkenhead – Belfast Stena Line
UK Harwich – Hoek van Holland Stena Line
Italien Civitavecchia – Olbia Tirrenia, Grimaldi
Italien Neapel – Capri NLG, SNAV
Italien Neapel – Ischia SNAV
Grekland Santorini – Mykonos Seajets, Golden Star
Grekland Igoumenitsa – Corfu Kerkyra, Anek Superfast.
Grekland Aten – Rhodos Blue Star, Aegeon Pelagos
Spanien Ibiza – La Savina Mediterranea Pitiusa, Balearia, Aquabus Ferry Boats
Spanien Lanzarote – Gran Canaria Trasmediterránea S. A,. Naviera Armas S. A., Fred Olsen
Spanien Barcelona – Ibiza Trasmediterránea S. A,. Balearia, Gnv
Sverige Stockholm – Helsingfors Tallink
Danmark Ferry Copenhagen - Oslo DFDS
Irland Rosslare - Pembroke Stena Line
Irland Belfast – Liverpool Stena Line

Färjelinjer från Storbritannien

För de flesta korta rutterna från Storbritannien är det logiskt att ta färjan när du reser med bil eller har med dig ett husdjur. Storbritannien har en lång historia av sjöfart och maritima resor, med sina berömda sjöhamnar som erbjuder billiga och enkla resor mellan Storbritannien och det europeiska fastlandet Välkända och populära hamnstäder innefattar Liverpool, Dover, Harwich och Holyhead, medan större populära resmål inkluderar Frankrike, Irland och Holland. Omio-appen täcker de mest populära rutterna från Storbritannien, inklusive: Dover till Calais (Frankrike), Dover till Dunkerque (Frankrike), Liverpool till Dublin (Irland), Holyhead till Dublin (Irland), and Harwich till Hoek van Holland (Holland).

Varför ta färjan från Storbritannien?

En av de mest ikoniska vyerna du kan se ombord på en färja i Engelska kanalen är de vita klipporna i Dover. En kort båtresa från Dover till Calais i Frankrike ger dig tillgång till resten av Europas fastland. Färjorna från Storbritannien är moderna, avgår regelbundet och erbjuder ett bekvämt sätt att resa till och från Storbritannien. Ta den korta resan från Holyhead i Wales över Irländska sjön till Dublin. Besök Beatles hemmiljö i Liverpool innan du beger dig till Irland. Populära färjerederier med linjer från Storbritannien inkluderar Stena Line och DFDS. Boka direkt med Omio för att få de bästa erbjudandena för din färjesemester!

Färjelinjer från Italien

Italienska hamnar tar emot ett stort antal semesterfirare och pendlare som reser från inhemska hamnar till små kusthamnar och öar utanför det italienska fastlandet. Några av de mest populära hamnarna i Italien omfattar Venedig, Neapel och Amalfikusten, med billiga och regelbundna färjor som drivs av Tirennia, GNV, Grimaldi, SNAV, Anek Superfast, Alilauro, Travelmar, Fast Ferries, NLG och Positano Jet.

Populära färjerutter i Italien

De mest populära rutterna i Italien kan vara allt från en 45 minuter lång färjetur, från Neapel till Capri, eller över 13 timmar på nattfärjan från Civitavecchia till Cagliari eller Ancona till split. Andra rutter som är populära både bland lokalbefolkning och turister är färjorna från Palermo till Cagliari, Neapel till Sorrento och Neapel till Ponza.

Det går också färjor från Italien till Kroatien, med den populära rutten över Adriatiska havet mellan Venedig och Porec, från Italien till Frankrike.

Färjor som går mellan Neapelbukten och Amalfikusten

Neapelbukten är ett område känt för sin hisnande skönhet. Den sträcker sig 1,5 mil och omfattar öarna Ischia, Procida och Capri, som alla ligger nära den historiska staden Neapel vid kusten. Neapelbukten är ett av de mest trafikerade områdena för sjötrafik i Italien, med färjor som tar passagerare över till Amalfikusten.

Amalfikusten stoltserar med vackra stränder, kristallklart vatten och pittoreska byar som sträcker ut sig mot klippkanter. Några av de populäraste resmålen är Positano, Ponza, Ventotene, Casamicciola, Forio, Sorrento, Minori, Maiori och Cetara, alla lättillgängliga med båt. Resenärer kan också njuta av lokala viner och nyfångad fisk i denna del av Italien.

Det finns två huvudsakliga bärplansbåt- och färjebolag som har verksamhet runt Neapelbukten: SNAV och Travelmar. Oavsett vart du vill åka i Neapelbukten eller längs Amalfikusten kan du jämföra tjänster på Omio och välja alternativet som passar bäst för just din resa. Klicka på länkarna för att upptäcka nya resmål, få avgångstider, priserbjudanden, se vad som finns ombord, samt få andra användbara tips för att planera din semester.

Färjor till Sardinien

Omsluten av Medelhavet ligger Sardinien, Italiens största ö, och är en kort färjeresa från fastlandet. Om du är sugen på en resa över havet till Costa Smerelda (Emerald Coast), finns det direkta rutter till Sardiniens viktigaste hamnstäder Alghero, Olbia, Caligari, och Porto Torres. Det finns även en direktfärja mellan Korsika och Sardinien, från hamnen i Bonifacio till Palau (på Sardiniens norra kust).

Färjor till och från Sicilien

Sicilien är den största ön i Medelhavet och en plats fylld av kultur, konst och arkitektur, som blandar antika traditioner från Grekland, Spanien och Nordafrika. Känd för sitt lokala vin och sin världsberömda mat (tänk cannoli och sicilianska citroner), har ön Sicilien mycket att erbjuda och nås av ett antal färjerutter från hela Italien.

De sicilianska hamnarna heter Palermo, Messina och Catania. De huvudsakliga rutterna från det italienska fastlandet till Sicilien är Neapel till Palermo, Livorno till Palermo, Kalabrien till Messina och Genua till Palermo. De populära färjelinjerna drivs av GNV, Grimaldi och Tirrenia.

Ferries to and from Tuscany

Toscana! Berömt för de dramatiska Apenninerna och dess huvudstad Florens, platsen för Boticellis "Venus födelse" och Michelangelos "David". Hamnarna kanske är mindre kända, men de utgör ett utmärkt sätt att nå denna fantastiska del av Italien. Toscanas hamnar heter Livorno, Piombino och Orbetello, med populära rutter från Piombino till ön Elba, från Orbetello till ön Giglio, och från Livorno till Palermo. Följ länkarna för mer information om priser och restider.

De populäraste resmålen med färja från Grekland

Det finns inget bättre sätt att resa i Grekland än med färja. Färjorna i Grekland gör det möjligt att båtluffa mellan de hisnande vackra grekiska öarna, varav en del bara är tillgängliga med båt. Det finns tre hamnar i huvudstaden Aten: Pireus, Lavrio och Rafina. De erbjuder flera resor till Dodekaneserna, Nordegeiska öarna, Saroniska öarna, Kykladerna, Sporaderna och Kreta. Om din semester tar dig till norra Grekland hittar du även färjor som avgår från hamnen i Thessaloniki.

Det finns flera färjebolag som kör rutter genom hela Grekland. Bland dessa finns Grimaldi, Golden Star Ferries, Anek Superfast, Seajets och Fast Ferries. Även mindre lokala färjebolag kör rutter som är tillgängliga för bokning på Omio. Läs vidare för att upptäcka allt om de grekiska öarna, inklusive populära rutter, färjebolag och tidtabeller.

Vad är Joniska öarna?

Joniska öarna är en ögrupp bestående av sju öar väster om Greklands fastland i Joniska havet. Det är en populär ögrupp för semesterfirare, och omfattar öarna Zakynthos, Zante, Ithaka, Korfu, Paxos och Kefalonia.

De två viktigaste hamnarna på Greklands fastland för resor till de Joniska öarna är Patras och Igoumenitsa. Det finns dagliga färjor från Igoumenitsa till Korfu med Kerkyra Lines och Kerkyra Seaways.

Vad är Dodekaneserna?

Dodekaneserna finns i södra Egeiska havet och består av 15 större öar och ca 150 mindre. Deras läge vid Turkiets sydvästra kust och Greklands sydöstra kust innebär att dessa öar låg som en viktig kulturell mötesplats genom antiken. De är berömda för sina medeltida kyrkor, bysantinska konst och osmanska influenser. Bland de mest populära öarna att besöka finner du Rhodos, Kos, Patmos, Kalymnos och Leros med fem överfarter under vintern och cirka tre överfarter per vecka under sommaren från Pireus (Aten). Blue Star Ferries driver färjelinjen till Dodekaneserna och erbjuder veckovisa överfarter till några av de mindre öarna.

Vad är de Nordegeiska öarna?

De Nordegeiska öarna ligger bland de nordligaste av de grekiska öarna, och finns i det nordöstra Egeiska havet. Öarna är vitt spridda och omfattar Ikaria, Limnos, Lesbos, Samos, Thassos, Fournoi samt Chios som sägs vara poeten Homeros födelseplats. Blue Star Ferries och Seajets trafikerar rutterna till dessa öar.

Vad är de Saroniska öarna?

De Saroniska öarna ligger utanför den nordöstra spetsen av Peloponnesos och Attikahalvön. De är de grekiska öar som ligger närmast huvudstaden Aten, vilket gör dem idealiska för en dagsutflykt eller en helgutflykt från staden.

Det finns flera dagliga avgångar mellan hamnen i Pireus i Aten och öarna Aegina, Hydra, Poros, Agistri, och Spetses. De huvudsakliga färjebolagen är Anes Ferries och Blue Star Ferries. Du kan läsa mer om Saroniska viken i vår online-tidning, The Window Seat.

Vad är Kykladerna?

I hjärtat av Egeiska havet ligger ögruppen Kykladerna, kända för sina kyrkor med blå kupoler, och små kullerstensgator. Kykladerna innefattar de mest populära grekiska ö-resmålen Mykonos, Santorini, Ios, Paros, Naxos och Milos. Under sommarsäsongen finns det flera överfarter till de stora kykladiska öarna från hamnarna i Rafina och Pireus i Aten. Veckovisa avgångar finns tillgängliga till några av de mindre öarna. Dessa rutter trafikeras av Blue Star Ferries, Fast Ferries och Seajets.

Vad är Sporaderna?

Sporaderna är en grupp spridda öar i det nordöstra Egeiska havet och söder om berget Óros Pílion. De fyra största öarna är Skiathos, Skopelos, Alonissos och Skyros, medan de minsta öarna är obebodda. De snabbaste färjerutterna till Sporaderna avgår från hamnen i Volos, i regionen Thessalien, som ligger halvvägs upp i landet mellan Aten och Thessaloniki. Färjorna i Volos hamn har dagliga avgångar till Skiathos, Skopelos och Alonissos. Under sommarmånaderna finns det även färjerutter från Thessaloniki (Greklands näst största stad på fastlandet) till Sporaderna. Färjelinjerna drivs av Seajets, Blue Star Ferries och Anes Ferries.

Hur tar jag mig från Kreta till Aten?

Kreta är den största av de grekiska öarna. Liksom alla grekiska öar erbjuder Kreta fantastiska stränder och kustlinjer, men här ges också möjlighet att vandra i den frodiga vildmarken i Samariáravinen och uppleva den livliga charmen i huvudstaden Heraklion.

Kreta har tre huvudhamnar: Heraklion, Sitia och Chania. Färjerutterna som avgår från Aten trafikeras av Blue Star Ferries och Anek Superfast. Resan tar cirka 9 timmar, med många avgångar schemalagda för turer över natten så att du anländer fräsch på morgonen. Med Omio-appen kan du jämföra resor, hitta billiga biljetter och boka online, snabbt och enkelt.

Resmål med färja i Spanien

De viktigaste hamnarna i Spanien finns i Barcelona, Cadiz, Huelva och Tarifa, var och en erbjuder färjor till fantastiska kuststäder, samt rutter mellan de spanska öarna i Kanarieöarna och Balearerna. De mest populära rutterna för semesterfirare och lokalbefolkning går från Barcelona till Alcúdia, Tarifa till Ceuta, Cadiz till Gran Canaria, Barcelona till Palma de Mallorca och Teneriffa till Gran Canaria.

Färjor i Spanien

Sugen på att båtluffa mellan öarna och besöka de glittrande stränderna på Kanarieöarna? Hoppa bara på en färja och njut av resan. Bärplansbåtar och färjor i Spanien erbjuder en fantastisk möjlighet att enkelt och bekvämt besöka öarna och kuststäderna. Färjor i Spanien kör flera rutter genom olika bolag som Grimaldi, GNV, Balearia, Fred Olsen och TrasmedGLE. Det är enkelt att boka biljetter med Omio-appen. Du hittar de billigaste biljetterna, aktuella tidtabeller och de snabbaste turerna, allt på ett ställe.

Resmål med färja i Skandinavien

Skandinavien består av de historiskt och kulturellt sammanlänkade länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland, samt Färöarna och Åland. Färjor mellan länderna erbjuder en unik vy över det spektakulära landskap som uppskattas av både lokalbefolkningen och turister. De viktigaste hamnarna ligger i Helsingfors och Åbo i Finland; i Stockholm, Varberg, Kristianstad och Göteborg i Sverige; samt i Grenå och Frederikshavn i Danmark.

Färjor i Skandinavien

Det finns inget bättre sätt att uppskatta skönheten och historien i Skandinavien än med båt. Du kan besöka fjordar, djupt skurna dalar formade av uråldriga glaciärer, eller utforska den gamla hamnstaden Göteborg. Populära färjerutter mellan de skandinaviska länderna inkluderar: Frederikshavn till Göteborg och Stockholm till Paldiski. Färjelinjer i Skandinavien drivs av DFDS, Stena Line, Tallink, och Viking Line.

Resmål med färja runt Irland

Irland ligger bara ett stenkast från Storbritannien med färjeturer som går till hamnarna i Dublin, Rosslare, Belfast och Larne. De mest populära rutterna till Nordirland går från den skotska staden Cairnryan till Belfast, och Cairnryan till Larne. Andra färjelinjer till Republiken Irland är Ferry Liverpool to Dublin, Holyhead to Dublin och Fishguard till Rosslare. Det är också möjligt att ta en direktfärja mellan Frankrike och Irland från Cherbourg till Rosslare.

Färjor i Irland

Oavsett om du är nyfiken på att utforska staden Belfast där RMS Titanic byggdes, eller om du är sugen på att höra lite irländsk musik i Dublins berömda Temple Bar, finns det ingen bättre introduktion till Irland än genom dess kantiga kustlinjer. Färjor till Irland drivs av Stena Line som trafikerar rutter från England, Skottland, Wales och Frankrike. Med Omio-appen kan du boka biljetter, jämföra priser och tidtabeller för att hitta den bästa färjeresan till Irland.

Ledande Färjebolag i Europa

Omio samarbetar med några av de främsta bolagen som driver färjor och bärplansbåtar i Europa, för att täcka mer än 700 rutter. Färje- och bärplansbåtsbolag varierar i storlek, från mindre regionala operatörer till bolag som innehar större fartyg som reser internationellt. Omio arbetar med färjebolag i Italien, Spanien, Grekland, Skandinavien, Irland och Storbritannien för att erbjuda dig de bästa alternativen för resor, tillgång till biljetter och aktuella tidtabeller.

Färjebolag/th> Italien UK Skandinavien
Tirrenia
GNV
Grimaldi
Stena Line
SNAV
Golden Star
Viking Line
Anek Superfast
Seajets
Travelmar
Alilauro
Balearia
Fast Ferries
Naviera Armas
NLG
DFDS
TrasmedGLE
Fred Olsen
Positano Jet

Att boka färjebiljetter med Omio

Det bästa sättet att säkra en billig färjebiljett är att boka tidigt. Med Omio kan du jämföra färjor med tåg, bussar och flyg, och hitta det mest passande alternativet för din nästa resa. Tänk på att färjor på vissa platser avgår efter säsong och erbjuder mer regelbundna turer under sommarmånaderna. Du kan se uppdaterade tidtabeller och avgångar med Omio-appen. Omio gör det enkelt att boka färjebiljetter; hoppa bara ombord och njut av en smidig resa över havet.

Vanliga frågor

Min färja har ställts in. Hur får jag pengarna tillbaka?

För att begära en återbetalning kontaktar du vår kundsupport på vårt hjälpcenter.

Om jag missar min färja, kan jag använda samma biljett till nästa avgång?

Nej, tyvärr är detta inte möjligt. Din biljett är enbart giltig för den valda resan.

Kan jag ändra eller avboka min biljett? Vad kostar det?

Du kan be om att få ändra eller avboka din biljett genom att kontakta vår kundsupport på vårt hjälpcenter page. Kostnaden för avbokningar kan variera beroende på policyn hos det enskilda färjebolaget.

Jag behöver särskild assistans på min färjeresa, vad ska jag göra?

De flesta färjor har särskilda tjänster eller säten för passagerare med nedsatt rörlighet eller funktionsnedsättningar. För att dra nytta av de tjänsterna, vänligen ankom till din gate i god tid före de angivna incheckningstiderna och meddela någon i personalen.

Finns det några restriktioner för att åka iland med fordon på öar?

Ja, vissa öar tillåter endast fordon för öns invånare, särskilt under sommarperioden.
HemJämför och boka färjor i Europa

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk