JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

lör
19 juni
357 krFlixTrain
493 krVy Bus4You
1977 krSas Airways
sön
20 juni
370 krFlixTrain
291 krFlixbus
1552 krSas Airways
mån
21 juni
314 krFlixTrain
415 krVy Bus4You
2562 krSas Airways
tis
22 juni
257 krFlixTrain
414 krVy Bus4You
2241 krregional jet
ons
23 juni
370 krFlixTrain
437 krVy Bus4You
1977 krSas Airways
tors
24 juni
414 krFlixTrain
370 krVy Bus4You
1977 krSas Airways
fre
25 juni
257 krFlixTrain
291 krFlixbus
1759 krSas Airways
lör
26 juni
190 krFlixTrain
337 krFlixbus
1554 krregional jet
sön
27 juni
453 krFlixTrain
448 krFlixbus
1173 krSas Airways
mån
28 juni
297 krFlixTrain
417 krVy Bus4You
1349 krregional jet
tis
29 juni
296 krFlixTrain
416 krVy Bus4You
1336 krSas Airways
ons
30 juni
257 krFlixTrain
414 krVy Bus4You
1336 krregional jet
tors
1 juli
257 krFlixTrain
257 krFlixbus
1336 krregional jet
fre
2 juli
288 krFlixTrain
414 krVy Bus4You
706 krSas Airways
lör
3 juli
221 krFlixTrain
223 krFlixbus
1175 krSas Airways
sön
4 juli
231 krFlixTrain
414 krVy Bus4You
706 krSas Airways
mån
5 juli
221 krFlixTrain
257 krFlixbus
706 krSas Airways
tis
6 juli
177 krFlixTrain
225 krFlixbus
707 krSas Airways
ons
7 juli
184 krFlixTrain
248 krFlixbus
707 krSas Airways
tors
8 juli
232 krFlixTrain
249 krFlixbus
706 krregional jet
fre
9 juli
257 krFlixTrain
403 krFlixbus
967 krregional jet

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Boende

Behöver du ett boende?

Sun, Jun 20
Totalt pris 1 nights, 1 adults
visa på karta
Topphotell
Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla
bus

Resesammanfattning

Stockholm till Göteborg bussinformation

Genomsnittlig busstid
6 timmar 28 minuter
Pris bussbiljett:333 kr
Bussar avgår från:Stockholm
Buss anländer i:Göteborg
Distans:397 km
Bussbolag:Flixbus, Vy Bus4You, Nettbuss

Buss från Stockholm till Göteborg - så åker du

Att ta en buss från Stockholm till Göteborg är ett prisvärt alternativ för alla resenärer som vill hålla budgeten nere. På 6,5 timmar kommer du till Göteborg direkt från Stockholm med expressbuss. Bussarna går frekvent hela dygnet så det är lätt att planera sin resa. Ta exempelvis bussen tidigt på morgonen för att var framme redan vid lunch. Från Stockholm till Göteborg med buss reser man effektivt mellan Sveriges två största städer. Bussen är ett smidigt sätt att resa på och idag är i stort sett alla bussar utrustade med el och wifi vilket skapar förutsättningar till underhållning längs resan. Modern luftkonditionering och bekväma säten gör det alltid lika behagligt att resa med buss från Stockholm till Göteborg.

Avgångar, busstationer och bussbolag

Avfärden går från Cityterminalen i Stockholm som är stadens stora samlingsplats intill tågstationen Centralen. Hit tar du dig smidigt med tunnelbanans samtliga linjer i alla riktningar eller med taxi. Väl på bussen är det endast att luta sig tillbaka och njuta av en behaglig färd genom Mellansverige ner till Västkustens pärla. I Göteborg stannar bussen på Nils Ericsson Terminalen i anslutning med centralstationen, inte långt ifrån stadens mittpunkt Brunnsparken. Här kopplas Göteborg samman med resten av Sverige och Europa genom långfärds- och expressbussar som Nettbuss, Flixbus och Bus4you. Själva terminalen trafikeras även av Göteborgs lokaltrafik med Västtrafiks bussar som tar dig vidare i närområdet. Från Nils Ericsson Terminalen får man snabb tillkomst till såväl shopping som flertalet fik och restauranger.

Ta dig runt i Göteborg

Det är lätt att ta sig dit man vill i Göteborg och kollektivtrafiken Västtrafik distribuerar flera olika biljettyper för att göra din resa så enkel som möjligt. En tredygnsbiljett ger dig exempelvis fri tillgång till spårvagn, buss och båt i Göteborg. Ja, det är faktiskt sant - i Göteborg reser man med kollektivtrafiken ända ut till skärgården! Dessa biljetter går att köpa på Västtrafiks försäljningsställen, Turistbyrån eller på närmaste 7-Eleven eller Pressbyrån. För att underlätta resan ytterligare kan du med fördel ladda ner Reseplaneraren som visar hur du tar dig från A till B med alla tidsangivelser och byten. Göteborg är dessutom en riktig cykelstad där man har satsat mycket på bra och tillgängliga funktioner för cyklister. Du kan bland annat finna pumpstationer, serviceställen och cykelparkeringar. Det finns dessutom över 50 lånestationer för cyklar där du kan hämta och lämna cykeln där det passar dig.

Maxa en vistelse i Göteborg

Göteborg i västra Sverige har massor att bjuda på när det kommer till saker att göra och se. Staden präglas av kontraster och här får du ut det bästa av såväl natur som kultur. I en urban miljö finner du intressanta museum, omfattande shopping, renommerade restauranger och njutbara vattendrag. Avstånden i staden är relativt korta vilket gör att du med kollektivtrafiken enkelt tar dig runt mellan mysiga kaféstråk, karga klippor, behagfulla parker och sevärdheter. I Göteborg satsas det fullt ut på kulturlivet och det är ständigt massor av evenemang att ta del av här.

Upptäck Göteborgs alla olika delar

Från Stockholm till Göteborg med buss tar man sig för att njuta av den härliga stämning som råder i vår näst största stad. Här besöker barnfamiljen nöjesparken Liseberg medan det trendiga kompisgänget hänger i stadsdelarna kring Magasinsgatan och Linnéstaden. Linné, som det kallas i folkmun, är en ledig stadsdel som präglas av sin kvarterscharm. Här lockar små butiker och kaféer dagtid medan det på kvällen myllrar av barer och krogar för ett brett åldersspann. En mysig promenad är den trädkantade boulevarden mellan Slottsskogen till Järntorget. Här kryllar det dessutom av restauranger för den hungrige. Slå dig med fördel ned i mysiga Haga som är Göteborgs äldsta stadsdel. Magasinsgatan är Göteborgs trendigaste område och här hänger stadens hipsters för en kopp kaffe, shopping eller barhäng. Här hittar du allt det senaste inom både gastronomi och design.

Resetips

Bussar från Stockholm till Göteborg
Ta bussen till Göteborg. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Stockholm to Göteborg.
FAQs
Hur pass billigt kan jag resa från Stockholm till Göteborg med buss?
Det billigaste sättet att ta sig till Göteborg från Stockholm är genom buss och det kan kosta så lite som 291 kr, speciellt om du kollar upp priserna på biljetterna så tidigt som möjligt. Med Omio kan du spara pengar på dina buss biljetter från Stockholm till Göteborg.
Hur mycket är genomsnittspriset på en buss biljett från Stockholm till Göteborg?
I genomsnitt brukar resenärer betala runt 387 kr för att ta buss från Stockholm till Göteborg. Ju tidigare du bokar desto större är chanserna för att hitta billiga biljetter till Göteborg från Stockholm.
Hur långt är avståndet från Stockholm till Göteborg när man åker med buss?
När du reser från Stockholm till Göteborg med buss kan du räkna med att avståndet mellan Stockholm och Göteborg är ungefär 397 km. För att få en så smidig resa som möjligt rekommenderar vi att du bokar dina billiga buss biljetter så tidigt som möjligt!
Vad är den genomsnittliga resetiden med buss från Stockholm till Göteborg?
En buss resa från Stockholm till Göteborg har en genomsnittlig resetid på 6 h 15 min. Resetiden kan dock variera beroende på specifika datum, helger och högtider. Omio hjälper dig med att hitta billiga biljetter för att resa från Stockholm till Göteborg så snabbt som möjligt.
Jag ska resa till Göteborg från Stockholm. Vilka är de mest använda busstationer?

När våra kunder bokar sina billiga buss biljetter från Stockholm till Göteborg åker de ofta från Stockholm, Centralstation i Stockholm och kommer fram till Gothenburg, Operan i Göteborg. Det kan underlätta att känna till dessa busstationer i Stockholm och Göteborg i förväg.

Var hittar jag de busstationer som ligger närmast cityområdena i Stockholm och Göteborg?

När du åker från Stockholm kan det vara bra att veta att den busstation som de flesta av Omio's resenärer använder är Stockholm, Centralstation som ligger 0 km från cityområdet. Om du planerar att stanna i Göteborg kan det vara bra att veta att den mest populära busstation i Göteborg är Gothenburg, Operan och ligger 0 km från cityområdet.

Vilka bussbolag har reseerbjudanden mellan Stockholm och Göteborg?
Du kan lita på att minst en av våra pålitliga partners kan ta dig från Stockholm till Göteborg med buss. När du ska åka till Göteborg från Stockholm kan du resa med Flixbus. Det är dock alltid en bra idé att kolla in flera tillgängliga bussbolag för resor från Stockholm till Göteborg eftersom de kan skilja sig när det gäller bekvämligheter.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena för buss biljetter från Stockholm till Göteborg?
Om du planerar att resa med buss från Stockholm till Göteborg kan du hitta dina enkelbiljetter eller tur och retur-biljetter online och boka med Omio. Du kan även använda vår app för att få all reserelaterad information på ett och samma ställe för att göra din resa så smidig som möjligt.
Jag planerar att resa från Stockholm till Göteborg med buss. Vilka är de mest populära destinationerna i närheten av Göteborg som också är värda ett besök?
Många resenärer som anländer i Göteborg med buss utforskar även andra populära destinationer i närheten, som Köpenhamn, Oslo eller Malmö. Om du också vill upptäcka Köpenhamn, Oslo eller Malmö från Göteborg kan du låta Omio hitta de bästa resealternativen till låga priser.
Hur kan jag från Stockholm till Göteborg om jag inte har någon bil? Kan jag ta buss istället?
Inga problem, låt Omio sköta det åt dig! Du behöver faktiskt ingen bil om du vill resa till Göteborg från Stockholm. Kolla Omio för att hitta de bästa resevägarna med buss från Stockholm till Göteborg och köp dina billiga buss biljetter idag!
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Stockholm
Göteborg
Stockholm, Cityterminalen
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är busstationen och hur tar man sig enklast dit?
Denna station är belägen inom gångavstånd och är förbunden med andra stadsdelar via lokaltrafik.<br>Tunnelbanelinjerna T10, T11, T13, T14, T17, T18, T19<br>Busslinjerna 47, 69