JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

lör
25 sep.
183 krFlixTrain
321 krFlixbus
1963 krregional jet
sön
26 sep.
525 krVästtrafik
291 krFlixbus
2225 krSas Airways
mån
27 sep.
183 krFlixTrain
278 krFlixbus
2223 krSas Airways
tis
28 sep.
140 krFlixTrain
247 krFlixbus
1963 krSas Airways
ons
29 sep.
145 krFlixTrain
224 krFlixbus
1961 krSas Airways
tors
30 sep.
183 krFlixTrain
247 krFlixbus
1323 krSas Airways
fre
1 okt.
257 krFlixTrain
336 krFlixbus
1325 krSas Airways
lör
2 okt.
140 krFlixTrain
215 krFlixbus
1165 krregional jet
sön
3 okt.
190 krFlixTrain
291 krFlixbus
1164 krSas Airways
mån
4 okt.
145 krFlixTrain
223 krFlixbus
1325 krSas Airways
tis
5 okt.
140 krFlixTrain
359 krVy Bus4You
1164 krSas Airways
ons
6 okt.
140 krFlixTrain
215 krFlixbus
1164 krSas Airways
tors
7 okt.
140 krFlixTrain
215 krFlixbus
959 krSas Airways
fre
8 okt.
208 krMTR Express
291 krFlixbus
959 krSas Airways
lör
9 okt.
140 krFlixTrain
215 krFlixbus
806 krregional jet
sön
10 okt.
140 krFlixTrain
246 krFlixbus
806 krSas Airways
mån
11 okt.
140 krFlixTrain
247 krFlixbus
959 krSas Airways
tis
12 okt.
140 krFlixTrain
359 krVy Bus4You
959 krSas Airways
ons
13 okt.
140 krFlixTrain
215 krFlixbus
805 krSas Airways
tors
14 okt.
140 krFlixTrain
215 krFlixbus
806 krSas Airways
fre
15 okt.
207 krMTR Express
301 krFlixbus
806 krSas Airways

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Boende

Behöver du ett boende?

visa på karta
Topphotell
Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Fördelar med att ta bussen till Stockholm från Göteborg

När du väljer att åka buss från Göteborg till Stockholm skapar du goda möjligheter att ta dig fram i tid på ett tryggt och smidigt sätt. Det finns dagligen flera bussavgångar mellan städerna som gör att du slipper anpassa dig efter glesa tidtabeller. Istället tar du avgången som passar dig bäst och kan luta dig tillbaka medan du avnjuter resan från västkusten till huvudstaden. Dessutom kan du åka i vetskapen om att du ofta sparar in en slant med en billigare biljett.

Som bussresenär behöver du inte ta hänsyn till dilemman som drabbar andra transportmedel. Du slipper betala en dyr taxi för att ta dig ut till Landvetter och påbörja resan mot Stockholm. Du behöver inte heller oroa dig för att tågförseningarna ska förhindra din ankomst. Bussen är ett av de mest pålitliga färdsätten när det kommer till tidspassning - och även om resan tar lite längre tid kan du vara säker på att den allt som oftast håller tidtabellen.

Avgångar och bussbolag

Eftersom sträckan mellan Göteborg och Stockholm är en vältrafikerad busslinje finns det också gott om avgångar att välja på. Det är två bussbolag som regelbundet kör mellan städerna: Flixbus och Nettbuss. Flixbus har flera dagliga avgångar från morgon till kväll som gör att du enkelt kan hitta en buss som passar in i ditt schema, oavsett om du vill åka tidigt eller sent, vardag eller helg. Resan tar drygt sju timmar. Nettbuss är något snabbare med en restid på omkring sex och en halv timme. Det kan vara värt att kolla upp båda bussbolagen för att hitta snabbaste avgången och bästa pris.

Rabatter och erbjudanden

Om du är student eller pensionär finns goda chanser att du kan köpa en rabatterad biljett. Det gäller också barn och ungdom som kan få avdrag på ordinarie pris. Som resenär är det alltid en bra idé att se om bussbolaget har specialpriser för dig eftersom det kan göra din resa ännu billigare. Dessutom kan priserna skilja sig åt mellan olika avgångar. När du är ute i god tid har du större chanser att hitta billiga bussbiljetter mellan Göteborg och Stockholm.

Varifrån avgår bussarna i Göteborg?

Bussarna från Göteborg till Stockholm avgår från Göteborg Centralstation. Den ligger mitt i centrum och kan enkelt nås med spårvagn eller lokalbussar. Där hittar du en bussterminal med tydliga skyltar som anger var bussen till Stockholm avgår ifrån.

Var stannar bussarna i Stockholm?

Stockholms motsvarighet är Cityterminalen och det är dit som du anländer när du åker från Göteborg till Stockholm med buss. Därifrån är det bara ett stenkasts avstånd till Stockholms allra centralaste delar.

Vad kan man göra i Stockholm?

När du kliver av bussen i Stockholm kan du enkelt promenera i ett par minuter för att komma till Drottninggatan. Det är Stockholms stora shoppinggata som omedelbart kommer att slunga dig in i stadens livliga atmosfär. Här ligger flaggskeppsbutiker för större kedjor som H&M och Zara med tusentals besökare varje dag. I centrum hittar du också gott om restauranger om du vill fylla på batterierna efter bussresan.

Var är Stockholms bästa uteliv?

För att nå till de verkligt hippa kvarteren behöver du bege dig söderut. Det är i stadsdelen Södermalm som de unga och kreativa samlas för att ta en öl på någon av alla coola barer eller äta en bit mat på de omtalade restaurangerna. Här finns ett avslappnat men hektiskt nattliv som ser till att festen fortsätter natten lång. Här kan du också strosa omkring dagtid och njuta av häftiga butiker och en trevlig atmosfär.

Gå på konsert eller teater i Stockholm

I egenskap av Sveriges huvudstad är Stockholm en stad för evenemang. Här samlas både inhemska stjärnor och globala världsartister för att sätta upp en konsert eller show. Om du vill gå på ett stort evenemang kan det vara värt att kolla om arenor som Globen eller Hovet har något på gång under din tid i staden. Du kan också besöka privatteatrar som Cirkus och Göta Lejon för att se vad de har på sin agenda. När du åker från Göteborg till Stockholm med buss ligger staden framför dina fötter och du kan direkt börja utforska stadens hela utbud.

Resetips

Bussar från Göteborg till Stockholm
Ta bussen till Stockholm. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Göteborg to Stockholm.
FAQs
Hur mycket kostar billiga buss biljetter från Göteborg till Stockholm?
Buss biljetter från Göteborg till Stockholm kan kosta så lite som 224 kr, speciellt om du bokar din resa långt i förväg. Omio hjälper dig med att spara pengar på semestern genom att hitta billiga erbjudanden på buss biljetter från Göteborg till Stockholm.
Vad brukar priset på en buss biljett från Göteborg till Stockholm ligga på?
När du ska boka dina buss biljetter är det bra att ha en uppfattning av genomsnittspriset. När du reser med buss från Göteborg till Stockholm kan du vänta dig ett pris på 278 kr i genomsnitt. Vi rekommenderar att boka buss biljetter i förväg för att få de bästa möjliga priserna.
Hur långt är det från Göteborg till Stockholm med buss?
När du reser från Göteborg till Stockholm med buss kan du räkna med att avståndet mellan Göteborg och Stockholm är ungefär 397 km. För att få en så smidig resa som möjligt rekommenderar vi att du bokar dina billiga buss biljetter så tidigt som möjligt!
Hur lång tid kommer det ta för mig att resa från Göteborg till Stockholm med buss?
Det är alltid bra att veta hur lång tid det kommer ta att komma fram till din destination. Genomsnittstiden för en resa från Göteborg till Stockholm buss är 6 h 45 min men resan kan ta längre tid på helger och högtider. Omio hjälper dig med att hitta billiga biljetter för att snabbt resa från Göteborg till Stockholm.
Jag ska resa till Stockholm från Göteborg. Vilka är de mest använda busstationer?

Innan du ger dig ut på din resa med buss från Göteborg till Stockholm kan det vara bra att veta att Göteborg, Centralstation är mest populär bland resenärer som åker från Göteborg medan Stockholm, Terminalslingan är den mest populära busstation för resenärer som åker till Stockholm.

Var ligger busstationer i Göteborg och Stockholm?

När du planerar din resa till Stockholm från Göteborg kan det vara bra att veta hur långt bort busstationer ligger från cityområdet. Den mest använda busstation i Göteborg är Göteborg, Centralstation som ligger 0 km från cityområdet. I Stockholm är den mest populära busstation Stockholm, Terminalslingan som ligger 0 km från cityområdet.

Vilka kan ta mig från Göteborg till Stockholm med buss?
Omio samarbetar med många partners för att ge dig högsta möjliga service. När du ska åka från Göteborg till Stockholm kan du ta buss med Flixbus, Vy Bus4You, Nettbuss eller Swebus. Se bara till så att du kollar alla bussbolag som erbjuder resor mellan Göteborg och Stockholm för att se vilka bekvämligheter de har.
Finns det några billiga direkta buss resor till Stockholm från Göteborg?
Om du letar efter en direkt resa från Göteborg till Stockholm kan du köpa dina buss biljetter från Flixbus eller Vy Bus4You för att komma till Stockholm snabbt. Du kan också kolla in andra resealternativ och kombinera de som passar bäst för dig.
Hur köper jag buss biljetter från Göteborg till Stockholm?
Använd Omio för att hitta de bästa erbjudandena från olika bussbolag och köp billiga biljetter från Göteborg till Stockholm om du vill ha en enkel resa eller tur och retur med buss. Du kan hitta all information om din resa direkt i Omio's app och på så sätt få en smidig resa.
När jag kommit fram till Stockholm från Göteborg med buss, finns det några andra ställen som är värda ett besök i närheten av Stockholm?
Många av våra kunder som reser med buss till Stockholm besöker ofta även Köpenhamn, Oslo eller Malmö. Omio kan hjälpa dig med att planera din resa och hitta de bästa resealternativen mellan Stockholm och de andra populära destinationerna.
Om jag inte har någon bil och vill resa från Göteborg till Stockholm, kan jag resa med buss?
Inga problem, låt Omio sköta det åt dig! Du behöver faktiskt ingen bil om du vill resa till Stockholm från Göteborg. Kolla Omio för att hitta de bästa resevägarna med buss från Göteborg till Stockholm och köp dina billiga buss biljetter idag!
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Göteborg
Stockholm
Gothenburg, Sweden
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är busstationen och hur tar man sig enklast dit?
Denna station är belägen inom gångavstånd och är förbunden med andra stadsdelar via lokaltrafik.<br>Spårvagnslinjerna 1, 2, 3, 4, 7, 9, 11, 13