Resor till Kroatien | Sök och boka

Resa till Kroatien från Sverige

Klarblått vatten, ljuvliga skaldjursmiddagar, technofestivaler i övergivna slott - ja, Kroatien har gjort sig känt för många av livets bästa saker. Det finns flera sätt att resa till Kroatien från Sverige på. Många väljer att flyga, men det går också att ta sig ner genom Europa via tåg. Väljer du att göra det får du dessutom chansen att se och kanske stanna till i något av Kroatiens grannländer på vägen.

Flyg till Kroatien

Det snabbaste och också mest populära sättet att resa till Kroatien från Sverige på är via flyg. Under sommarmånaderna går det direktflyg till flera städer i Kroatien från Stockholm, Göteborg och Malmö. Norwegian och SAS kör båda direktflyg till bland annat Split. Om du är sugen på att besöka Kroatiens huvudstad Zagreb brukar det smidigaste vara att flyga till någon av Tysklands större flygplatser först, för att sedan åka vidare till Kroatien. Bland annat Lufthansa och Croatia Airlines kör resor till Kroatien på dessa sträckor.

Varför bör man resa till Kroatien?

Resor till Kroatien har de senaste tio åren blivit mångas favorit - det gäller både för de som helst vill ha en lugn semester i avskildhet och de som vill dansa dygnet runt på festivaler. Det är lätt att förstå varför landet blivit så populärt som resmål. Här finns Europas kanske allra blåaste vatten, härliga klippor och ett stort antal öar för den som är sugen på dagsutflykter. Samtidigt känns det inte överexploaterat. Den genuina känslan finns kvar och turismen har inte på något vis fått ta över. Promenera runt på lokala matmarknader, besök små bergsbyar och njut av de många gamla medeltidsstäderna. Övärlden är vacker och enkelt att ta sig till. Från Split avgår dagligen båtar till de flesta av de större öarna, bland annat Hvar, känd för sitt vilda nattliv.

När passar resor till Kroatien bäst?

Visst är det kanske främst salta bad och strålande sol som vi främst förknippar resor till Kroatien med, och visst finns det fördelar med att åka just under sommaren. Många av de mindre orterna lever upp på sommaren, och många restauranger stänger ner helt under vinterhalvåret. Däremot kommer solen till Kroatien tidigare än i Sverige, och hänger kvar betydligt längre. Så är du sugen på att besöka någon av de populära storstäderna Split eller Dubrovnik är tidig vår eller höst ett bra alternativ. Speciellt då det kan kännas lite för varmt att gå runt och kolla på de många kulturella sevärdheterna i städerna under sommarens allra hetaste tid.

Bra att veta

  • I Kroatien är valutan kroatisk kuna. 1 kuna är ca 1,40 SEK. Ofta går det att betala med kort.
  • Mat är generellt lite billigare än i Sverige. En burek, den pirogliknande kroatiska snabbmaten, kostar ca 15 kuna. En middagsrätt på restaurang kostar mellan 60-90 kuna.
  • En öl kostar ca 20-25 kuna på restaurang.

undefined
HemRes till Kroatien

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk