Resor till Spanien

tors 11 apr.
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Resa till Spanien

Spanien är känt för sin avslappnade livsstil och sandstränder men berg, ängar, slätter och öar är lika mycket en del av detta varierade och spännande land. Sommarsäsongen som sträcker sig från maj till september anses vara den bästa tiden för resor till orter som Marbella, Benidorm, Mallorca eller Ibiza, medan vintersportentusiaster reser till Pyrenéerna skidorter som Baquiera och Formigal från december till mars. Att resa till Spanien är dock alltid en god ide oavsett vilken tid på året man åker! Med en rik kultur, härlig mat och vackra landskap kan man inte riktigt gå fel med resor till Spanien. Res till Spanien på vintern för att undvika folkmassorna vid kända sevärdheter som Alhambra i Granada eller La Giralda i Sevilla eller planera en en tidig vår eller höstresa för en weekend i Barcelona eller Madrid.

Resor till Spanien - hur ser alternativen ut?

Färgstarka Spanien är ett resmål som har mycket att bjuda på. Som resenär från Sverige tar du dig enkelt till landet som gett oss allt från sagolika stränder till fotboll i världsklass. Oavsett om du ska till populära semesterorter på Mallorca och Gran Canaria eller om resan går till mindre kända platser för Spanien resor så är resealternativen många. Flera flygbolag erbjuder Spanien resor med avgångar från en rad svenska städer. Letar du prisvärda resor till Spanien har du med andra ord många olika alternativ. Givetvis finns det även möjlighet att planera en Spanien resa med buss eller tåg. I många fall krävs ett byte i Köpenhamn. Härifrån avgår så gott som dagligen resor till Spanien.

Populära destinationer för resor till Spanien

Utforska de robusta Atlantkusten runt La Coruna i norr eller besök de berömda gallerierna och museerna i huvudstaden, Madrid. Besökare reser till Spanien för händelser som tjur som kör på Pamplona eller för att utforska historiska pilgrimsfärder som St James och Santiago de Compostela. Venture till Andalusiens solnedgångar, där städer som Granada och Sevilla är skattkramar av maurisk och kristen arkitektur eller upptäcker Gaudis arkitektur intill några av landets bästa stränder i Barcelona.


Billiga resor till Spanien

Det är lika lätt som bekvämt att resa runt i Spanien. Landet har ett välutbyggt nät för både då det gäller tågresor och bussförbindelser. Det tar till exempel mindre än tre timmar att resa från Madrid till Sevilla med tåg. Vill du resa från Madrid till Barcelona är restiden cirka sju timmar.

Resa i Spanien - härligt väder och mängder av sevärdheter

I Spanien kan du njuta av behaglig värme under större delan av året. Naturligtvis skiljer sig temperaturerna åt mellan omådena men generellt kan räkna med varma , torra, och soliga somrar och relativt milda vintrar.

Det finns oändligt mycket att uppleva när du ska resa i Spanien. Längs den soliga kuststräckan hittar du allt från långa sandstränder till charmiga småstäder. Reser du upp i bergen får du chansen att upp det spanska lantlivet. Den som vill ha fart och fläk styr kosan till Barcelona eller Madrid.

Spanien resor och matupplevelser

Den som älskar gastronomiska upplevelser kommer garanterat att få sitt lystmäte under sin Spanien resa. I de större städerna kantas gatorna av mysiga barer, kaféer och krogar - och alla bjuder på sin unika charm. En Spanien resa är så klart inte komplett utan tortilla, gazpacho och jamón Ibérico. Vill du äta en äkta paella under din resa i Spanien? Då ska du äka Valencia där det sägs att du kan äta världens bästa paella.

 

Resa till Spanien - här finns shopping för alla

Stora varuhuskedjor med lyxig modern design eller små marknader med lokalt hantverk? Under en resa till Spanien får du både och! Om resan går till Madrid får du inte bästa områden Salamanca, Chueca, Centro och Moncloa. Här hittar du nämligen stans bästa shopping. I Sevilla kan du hitta vackrert konsthantverk som du inte kan finna någonannanstans. Med andra ord är det en god att ge plats i bagaget för alla fynd man kan göra under en resa till Spanien.

Missa inte det spännande nattlivet

Under en resa till Spanien kan du njuta av nattlivet ända tills solen går upp. I vanliga fall ses man för en sen middag och den som vill kan dana ända till morgonen gryr. Njut av den varma Spanien-natten på din en liten bar eller dansa till några av världens bästa DJ´s på Ibiza.


Omio's snabba guide till resor i Spanien

Språk

Spanska, Katalanska

Valuta

Euro

Bästa tiden att åka

Sommaren kan bli extremt varm, vintrarna är milda

Mat

Testa traditionell spansk mat så som tapas och paella

Största städerna

Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla

Upp

 

Mer inspiration för resor till Spanien

Få ännu mer inspiration för billiga resor till Spanien! Oavsett om du är intresserad av vackra stränder eller morisk arkitektur, så finns det obegränsat med saker att utforska i detta fantastiska land. Kolla in tipsen från Omio för mer Spanien resor inspiration!

HemResor till Spanien

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk