Funderar du på att ha Spanien som ditt nästa resmål? Det är lätt att känna sig överväldigad av det enorma utbudet av Spanien resmål. Självklart lockas många turister till Barcelona och huvudstaden Madrid men vi på Omio tipsar om vilka andra spanska städer som förtjänar din uppmärksamhet.

Fantastiska resmål i Spanien finns i överflöd, och varje ställe har sin egen historia att berätta, sin egen kultur att absorbera och och sitt eget unika kök att prova på.

Så om du vill upptäcka mer av Spanien och komma bort från de turistigaste platserna se nedan för Omios tips på 6 Spanien resmål som bör vara på din önskelista för din nästa resa till detta fascinerande land.

Sevilla – ett av de hetaste resmålen i Spanien

Sevilla, spanskt resmål

Sevilla lockar onekligen en hel del turister varje år men av en väldigt god anledning. När man befinner sig i Sevilla går man bokstavligen i historiens fotspår, romare, morerna, venetianer och kristna har alla format platsen.

Resmålet Sevilla erbjuder en vistelse med en kultur och arkitektur så unik och invävd genom århundradena att man inte kan finna en liknande plats i världen. Från majestätiska Alcazar av Sevilla, som setts i Game of Thrones, till den gotiska katedralen av Giralda och såklart den kända Plaza de España i Parque de María Luisa så är man definitivt bortskämd med historiska platser i Sevilla.

Att promenera genom Sevilla’s gator är en upplevelse i sig – kullerstensgatorna pryds av apelsinträd och tapasrestaurangerna lockar med sina dofter.

När det kommer till tapas så råder vi att testa de kända piripi smörgåsarna eller “boquerones en adobo” från Blanco Cerrillo, en traditionell rätt som består av saltade och friterade sardiner. Ett annat måste för Spanien resmål är att uppleva flamenco kulturen som i allra högsta grad verkar i Sevilla. Klä upp dig i dina bästa kläder, ta på dig dansskorna och bege dig till en av de många flamenco klubbarna för att bevittna en av de hetaste och mest passionerade dans formerna som finns.

LÄS ÄVEN – SEVÄRDHETER I BARCELONA

Granada

Spanien resmål - Granada

I södra Spanien finner man vackra Granada som definitivt är ett resmål i Spanien man inte bör missa. Förutom sin skönhet så är Granada känt för att servera en gratis drink för varje tapas som beställs..! När du väljer tapas se till att du provar en San Anton, eller ‘Sanantonada’, en rätt som består av bönor, ris och korv som är typisk för Grenada regionen.

Granada är beläget vid Sierra Nevada bergens grönskande fot och är lika vackert som det är rikt med historia. Alhambra och Albaicin är de två medeltida kvarteren som är världsarv stämplade av UNESCO. Det anmärkningsvärda fortet har inspirerat otaliga berättelser och sånger genom åren.

Granada har beskrivits som “en pärla gjord av emeralder” av moriska poeter, en anspelning på den vackra och frodande grönskan som omger byggnaderna och lyser under soltimmarna. I Granada finner du självklart spansk arkitektur men även beundransvärd islamisk arkitektur.

Granada är helt enkelt ett Spanien resmål som är omissbart!

Salamanca

Salamanca Spanien resmål

Om du söker nattliv under din semester så är Salamanca ett utmärkt Spanien resmål. Staden är känd för att vara en av de äldsta universitetsstäderna i landet, en faktor som bidrar till den festliga stämningen.

Salamanca har dock mycket mer att erbjuda än bara festligheter. Staden har sett mycket genom historien som inkluderar bland annat kelterna och resningen mot Napoleon. När det kommer till arkitektur så är Salamanca’s Plaza Mayor hyllad som den kanske allra bästa i Spanien. Den barocka stilen vars intrikata detaljer och vackra balkonger som utmärker plazan är hela stadens vardagsrum där lokalbor såväl som turister samlas från morgon till kväll för att mötas, slappna av och socialisera.

Cadiz

Cadiz - Spanien resmål

Cadiz är ett populärt Spanien resmål som har något för alla. Cadiz finner man nära den sydligaste delen av Spanien vilket garanterar varmare temperaturer och är beläget vid kusten som ger en skön bris från atlanten. Här finns gott om kuststräckor att upptäcka samt vackra stränder. Cadiz är ett älskat Spanien resmål av många anledningar, varav ett är lokalbefolkningen som är kända för sin trevlighet samt känsla för humor och välkomnar resenärer med ett leende och vars avslappnade sätt hjälper semesterfirare att varva ner direkt.

Para detta med deras fantastiska kök och du får ett av bästa resmålen i hela Spanien. I Cadiz finns det även gott om färska skaldjur och fisk, besök en av marknaderna för att utforska det lokala utbudet!

Inte långt från Cadiz kan man även upptäcka Andalusien, en spansk ikon både när det kommer till historia och arkitektur.

Girona

Girona - Resmål Spanien

Den färgglada staden Girona är ett klassiskt Spanien resmål. Girona är beläget i den nordöstra delen av Katalonien och kallas ibland för Barcelonas systerstad. Här finner man snirkliga gator som sammanbinder museum, Spaniens mest kända judiska kvarter (Call), gotisk arkitektur och floden Onya. Att ta sig till Girona kostar vanligtvis inte så mycket, ännu en anledning till att staden kvalat in på vår lista över Spanien resmål du inte bör missa.

Kanarieöarna –  ett klassiskt Spanien resmål

Kanarieöarna - Spanien resmål tips

Att göra en lista över de bästa resmålen i Spanien och inte inkludera Kanarieöarna vore en synd. Längre söderut än så här kommer man inte i Spanien, något som bidrar till de tropiska temperaturerna som värmer året om. Den största ön på Kanarieöarna är Teneriffa som även är en av de populäraste öarna. Utforska stränder, klättra i vulkaniska berg, åk på valsafari, simma i turkost hav och åk på utflykter till småstäder och byar.

 

Hoppas du fått inspiration när det kommer till vilket Spanien resmål du ska bege till dig till härnäst!

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter

Lisa Weiertz

Redaktör at Omio
Åker på minst en resa i månaden men tycker den allra bästa platsen är min hemstad Berlin. Driver en bokklubb och har en katt som heter Bon Bon.
Lisa Weiertz