Flyg till Barcelona

tis 23 juli
Enkelt som 1,2,3
Välj de billigaste och snabbaste rutterna från över 800 officiella partners
Ta dig dit på ditt sätt
Njut av att resa med tåg, buss och flyg över Europa
Varje gång, var som helst
Därför att din resa inte slutar med en biljett, vi finns här för dig hela vägen

Dessa företag litar på oss.
Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vilka flygbolag flyger till Barcelona?

Det finns många olika bolag som erbjuder billiga flyg till Barcelona. Kolla vilka som erbjuder flyg till Barcelona från just din stad.

Flyg från Stockholm till Barcelona

Om du lyfter från Stockholm kan du välja bland bland frekventa avgångar med bolag som Norwegian, Vueling, Iberia, SAS, Finnair och British Airways. Med dessa bolag kan du söka fram bekväma avgångar som sträcker sig från tidig morgon till sen kväll. Du lyfter från Arlanda och på 6 timmar och 40 minuter är du i Barcelona.

Flyg från Göteborg till Barcelona

Du som flyger från Landvetter till Barcelona kan välja mellan flygbolag som Iberia, Vueling, Brussels Airlines och SAS billiga flyg till Barcelona.

Flyg från Malmö till Barcelona

Vill du flyga direkt utan några byten är det enklast att ta Öresundståget från Malmö till Köpenhamns flygplats Kastrup, för att därifrån flyga direkt till Barcelona. Härifrån erbjuder bland annat Norwegian, Vueling, SAS och Iberia frekventa flyg till Barcelona, och flygresan tar mindre än tre timmar.

Hur hittar jag de billigaste flygbiljetterna till Barcelona?

Om du planerar en kortare weekend i Barcelona finns förmånliga biljetter utan incheckat bagage, där en kabinväska ingår. Detta är ett bekvämt och smidigt sätt att resa på till ett förmånligt pris. I vår guide Så hittar du de billigaste flygbiljetterna finns ytterligare tips. Om det är en längre vistelse finns även flera biljettyper att välja på där man kan välja ett incheckat bagage. Anpassa resan efter dina behov när du söker billiga flyg till Barcelona.

Vilka flygplatser finns i Barcelona?

Barcelonas internationella flygplats heter Barcelona-El Prat men är mer känd som El Prat, kort och gott. Den ligger omkring 12 kilometer sydväst om Barcelonas centrum intill staden El Prat de Llobregat. Härifrån tar du dig enkelt in till centrum genom att åka taxi eller med tåget RENFE som tar omkring 25 minuter. Det går också expressbussar som tar lika lång tid och som i regel är lite billigare.

Girona flygplats ligger cirka 103 kilometer utanför staden och med taxi in till Barcelona tar det en timme medan det med en expressbuss tar 1 timme och 10 minuter.

Reus flygplats ligger 106 kilometer söder om Barcelona och det tar strax över en timme att ta sig in till Barcelonas stadskärna.

Vad får man inte missa i Barcelona?

Att ta ett flyg till Barcelona innebär att komma till en riktig konststad som har massor av kultur, gallerier och museer att erbjuda. På stadens museer möts konst, vetenskap och underhållning: egyptiska mumier och samtida konstverk, stadens romerska ursprung och en av Europas största idrottsföreningar. I utställningshallarna kan du ta del av den moderna världen genom fotografier, interaktiva och pedagogiska utställningar, konceptkonst och mycket mer. Barcelonas livliga konstscen återspeglas i utställningscenter och gallerier runt om i staden.

La Pedrera

Denna böljande best är ett av Gaudís mästerverk som byggdes 1905-1910 som ett kombinerat lägenhets- och kontorskomplex. Formellt kallas det för Casa Mila, efter affärsmannen som beställt det, men lokalt är det mer känt som La Pedrera (stenbrottet), på grund av dess ojämna grå stenfasad, som går som krusningar runt hörnet av Carrer de Provença.

Museu Picasso

Ett besök i Barcelona gör det obligatoriskt att ta del av Picassos konst. Bara själva byggnadsinstallationen i fem sammanhängande medeltida byggnader i sten, gör Museu Picasso värt ett besök. De vackra gårdarna, gallerierna och trapporna som är bevarade i de tre första byggnaderna är fantastiska. Den permanenta samlingen koncentrerar sig på konstnärens formativa år och det finns massor av material som ger en grundlig inblick i Picassos mångsidighet och genialitet. Framför allt kommer du att upptäcka att konstnären var ett riktigt original som alltid var ett steg före sig själv i sökandet efter nya uttrycksformer.

La Sagrada Familia

Om du endast skulle ha tid för en sightseeing-utflykt bör du låta La Sagrada Familia bli valet. Den medeltida katedralen bjuder verkligen in till vördnad genom sin blotta uppenbarelse där den reser sig. La Sagrada Familia lockar 2,8 miljoner besökare varje år och är det mest besökta monumentet i Spanien. Det gör det nästan värt att ta ett flyg till Barcelona endast för att gå hit.

La Rambla

Barcelonas mest kända gata är både en turistmagnet och ett fönster ut mot den katalanska kulturen. Här finns nämligen ett kulturellt centra, teatrar och spännande arkitektur. Beläget mellan trånga körfält och flankerat av plataner, är La Rambla en bred boulevard för fotgängare som rör sig tätt tätt varje dag fram till långt in på småtimmarna. En promenad här är en ren överbelastning för sinnena med alla dess intryck. Här finner du souvenirförsäljare, gatumusikanter, artister, mimare, levande statyer och en ständigt föränderlig gatubild. Slå dig ned på någon av alla serveringar för något gott i glaset och betrakta allt som händer runt omkring dig.


Barcelonas stränder

Barcelona är synonymt med Medelhavsområdet och staden har en nedärvd sjölivstradition som går tillbaka till romartiden. I Barcelona har havet alltid utgjort en mötesplats för kultur och en avslappnande plats där det finns plats för alla typer av intressen. Detta är ett brett spektrum av aktiviteter som passar människor i alla åldrar. Om du gillar segling, vattensport eller bara vill koppla av på stranden intill vattnet ska du komma hit. Njut av din favoritaktivitet medan du beundrar stadens kust och stränder.

Hur billigt är det i Barcelona?

Barcelona är generellt sett en relativt billig stad att vistas i. Mat- och dryckeskulturen är omfattande och det är vanligt även bland lokalbefolkningen att äta ute. Därför hålls priserna nere även om det på hippare och mer renommerade ställen kan sticka iväg i pris.

Vilket område i Barcelona ska man bo i?

Att ta flyget till Barcelona är som att hamna i en dröm. Här finns det bästa av två världar: närheten till havet och den urbana stadskärnan med ett myllrande gatuliv. Var du än är i Barcelona finns det alltid något att se i närheten runt kvarteret eller distriktet där du vistas. Ta del av juveler som inhemsk katalansk arkitektur, modernistisk och samtida arkitektur, marknader som är upplevelser för alla sinnen, antika, romerska och medeltida skatter som finns lite överallt i staden, parker där du kan koppla av... Ja, listan tar aldrig slut på vad som finns att upptäcka i den här staden! Det kanske bästa av allt är att du inte behöver vara en stor upptäcktsresande för att hitta till alla pärlor som finns i Barcelonas olika stadsdelar.

Stadsdelen Les Corts spänner över västra halvan av Avinguda Diagonal,och är beläget längst bort från havet. Området karaktäriseras av flera bäckar som rinner ner från bergskedjan Collserola. Detta var tidigare ett område med jordbruk men har förvandlats till bostadsområde. Idag är det ett av stadens viktigaste shoppingcentra. Här finns också stora sportarenor och kulturella sevärdheter även om det fortfarande finns många stora grönområden. Besök det kända fiket Les Corts för en kaffe eller glas vin och inta atmosfären här.

Horta-Guinardó är Barcelonas tredje största distrikt och ligger i den nordöstra delen av staden, mellan distrikten Gràcia och Nou Barris. Det kännetecknas av sin ojämna landsform bestående av berg, kullar och dalar. Dess överflöd av grönområden gör den till en av de mest attraktiva platserna för dem som söker lugn och ro i det fria.

Gràcia var tidigare en separat by som sedan smälte samman med Barcelona. Området har fortfarande kvar sin egen unika personlighet som bygger på gamla seder bland dess nätverk av små, smala och livliga gator med många torg där lokalbefolkningen träffas. Detta är en populär plats för kultur, sport och konstnärliga institutioner. Upptäck nattlivet på Plaça del Sol som en riktig lokalinvånare.

När är det bäst att åka till Barcelona?

Havsbrisen från Medelhavet gör att det alltid är behagligt och skönt att vistas i Barcelona. Här är det heta somrar och milda vintrar. Därför passar det att ta flyget till Barcelona året om. Vill man ha det riktigt varmt i vattnet för sol och bad ska man passa på att åka under högsäsongen någon gång mellan maj-september, medan det för en weekend inne i stadskärnan är skönt mellan september-maj.

Var finns den bästa shoppingen i Barcelona?

Ta ett flyg till Barcelona för att ta del av shopping i världsklass! Detta är en stad med massor av mysiga stråk och stora shoppingcenter. Shoppingstråket Barcelona Shopping Line håller högsta kvalitet. Här finner du ledande varumärken från hela världen, jämte en överraskande samling småbutiker som levererar de senaste trenderna. Detta är shopping för modemedvetna människor. Blanda arkitektur, design, konst och kultur - allt du behöver för att uppleva Barcelonas äkta livsstil! Diagonala och Pedralbes är Barcelonas affärs- och shoppingnav i två delar. Den första sträcker sig från Passeig de Gràcia till Plaça de Francesc Macià, och den andra från L'Illa Diagonal till Pedralbes Centre och El Corte Inglés, som fullbordar Barcelona Shopping Line.

Barcelonas historiska kärna med La Rambla, är stadens livligaste med sin färgstarka boulevard de Raval. I detta gotiska distrikt trängs traditionella butiker och moderna kedjor i en samexisterande gemenskap. Barnacentre, El Triangle, El Corte Inglés och Magnum har gjort området en stor shoppingplats.

Modernista Barcelona är ett av stadens landmärken och i områden hittar några av de mest ovanliga affärerna. Boulevard Rosa är områdets mest representativa köpcentrum som visar upp flera detaljhandlare som erbjuder märken tillverkade i Barcelona.

Hur är utelivet i Barcelona?

Att ta ett flyg till Barcelona för att festa är helt rätt, för staden har nämligen ett myllrande uteliv. Klubbarna är många att välja bland och det finns något för varje smak. Razzmatazz är ett riktigt monster till klubb som ringar in allt det unga och moderna Barcelona står för. Sidecar Factory Club är en urban venue för konserter och dj sets. Varje kväll är det något nytt som händer på detta hippa ställe. Om du vill uppleva party i Barcelona nere vid stranden är det bäst att besöka La Terrrazza. Här dansar man i baddräkt och flip-flops med en cocktail i handen till alla de bästa klubbhitsen.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa
Barcelona
FlightBarcelona

Bekvämligheter

Mat & dryck
Wifi
Toalett

Vanliga frågor

Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
pt_a.barcelona_b.barcelona.description

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone