Flyg till Barcelona

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling
Boende

Behöver du en plats att bo på i Barcelona?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Flyg till Barcelona

Barcelona är en stad belägen i nordöstra delen av Spanien och är en av landets främsta turistdestinationer. I och med detta går det gott om flyg till Barcelona från världens alla hörn och från Sverige kan du flyga direkt från både Stockholm och Göteborg. Du kan också flyga från exempelvis Malmö, men då krävs det minst ett flygbyte.

Vilken är huvudflygplatsen i Barcelona?

När du väljer att flyga till Barcelona från Sverige kommer du landa på Barcelona El Prat Airport (BCN), belägen cirka 12 km sydväst om Barcelonas stadskärna. Detta är Barcelonas internationella flygplats och fungerar också som huvudnav för bland annat Vueling Airlines. Det är enkelt att ta sig från Barcelonas flygplats till city, antingen med hjälp av flygbussar eller taxi.

Vilka flygbolag flyger till Barcelona?

Om du vill flyga utan byten från Sverige till Barcelona erbjuder flygbolaget Norwegian en direktlinje från både Stockholm och Göteborg. Även de spanska flygbolagen Iberia och Vueling Airlines erbjuder flyg direkt till Barcelona, men då endast från Stockholm. Kan du tänka dig ett eller flera byten kan du dessutom välja bland flygbolag såsom Lufthansa, airBaltic, Swiss, British Airways och SAS.

Varför ska man resa med flyg till Barcelona?

Att ta flyget till Barcelona är både ekonomiskt och tidseffektivt i jämförelse med andra transportmedel. Du kan välja mellan att resa från flera olika flygplatser i Sverige och med flera olika flygbolag, vilket gör det enkelt att hitta en resa som passar just dig. Dessutom går det både direktflyg och flyg med byte till Barcelona varje dag, året runt. Flyger du direkt tar det cirka 3 timmar och 30 minuter att flyga från Stockholm och cirka 3 timmar att flyga från Göteborg.

Innan du reser till Barcelona med flyg – bra att veta!

Barcelona är en perfekt mix av storstad, strand, mysiga restauranger och bra shopping och passar därför alla i resesällskapet. Det är enkelt att ta sig runt både till fots och med välfungerande kollektivtrafik i form av tunnelbana, spårvagn, buss och pendeltåg. Barcelona är dessutom en härlig destination som inte bara lockar sommartid, utan är minst lika mysig att besöka under höst och vinter. Varför inte förlänga sommaren tillsammans med vännerna genom att boka en resa till Barcelona under hösten, eller kanske boka en resa vid jul och besöka trevliga marknader och upptäcka stans gotiska delar i vinterskrud? Barcelona är lika vackert året runt!

Var flyg till Barcelona inte det du sökte efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

HemFlygFlyg i SpanienFlyg till Barcelona

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk