Billiga flygbiljetter till Lissabon

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling
Boende

Behöver du en plats att bo på i Lissabon?

visa på karta

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Flyg till Lissabon

Flyg till Lissabon avgår från såväl Stockholm Arlanda som från Köpenhamns flygplats Kastrup. Portugisiska TAP flyger direkt från Arlanda till Lissabon och flygtiden är cirka 4:25 timmar. Från Kastrup har såväl TAP, Norwegian och SATA International direktflyg som trafikerar sträckan. Från Kastrup är flygtiden cirka 03:40 timmar. Utbudet av flyg med en eller flera mellanlandningar är stort. För den som är ute i god tid är det enkelt att hitta billiga flyg till Lissabon. Den portugisiska huvudstadens transportnät är väl utbyggt. Till- och från Lissabons flygplats tar man sig enkelt med metro, buss eller taxi. Med den nybyggda metrons röda linje, Linha Vermelha, tar det 20-30 minuter in till de centrala delarna av staden. Metro är ett mycket prisvärt transportmedel, för att ta sig till de mer turisttäta delarna av staden får man dock räkna med att byta metrolinje till den gröna linjen vid stationen Alameda. Stadskärnan trafikeras också av flygbuss, beroende på vart man valt att bo i staden väljer man mellan linjerna som kallas "city center" och "financial center". Bussresan tar ungefär 25 minuter. I jämförelse med andra storstäder är det relativt prisvärt att ta en taxi från flygplatsen i Lissabon. Resan med taxi tar cirka 20 minuter.

Om Lissabon

Lissabon bjuder på en mix av sliten gammaldags charm och ett modernt pulserande kultur- och nöjesliv. Staden sprider ut sig över sju kullar och varje stadsdel har sin egen speciella identitet. I den historiska stadsdelen Alfama finns en av Lissabons mest kända sevärdheter - slottet Castelo de São Jorge. Slottsparken är en av Lissabons bästa utkiksplatser, här kan man beskåda skådespelet när solen speglar sig i de kakelbeklädda husfasaderna och sjunker ner över floden Tejos. För den som inte vill klättra är stadens klassiska spårvagnar ett utmärkt transportsätt upp genom de slingrande gränderna. I bohemiska och charmiga Bairro Alto finns ett mångfacetterat nattliv där trendiga nattklubbar och klassiska fadobarer samsas om utrymmet. Stadsdelarna Baixa och Chiado brer ut sig över de plattare delarna av Lissabon och här är det nära mellan butikerna och lyxig shopping. I Belém kan man beskåda det rikligt utsmyckade klostret Mosteiro dos Jerónimos. Här kan man även köpa stadens bästa pastéis de nata eller något av de andra söta bakverk som portugiserna är mästare på att tillaga. Barnfamiljen bör inte missa att ta sig till den moderna strandpromenaden vid Doca dos Olivais för ett besök på Europas största akvarium. Här gör man en rundvandring mellan de olika världshaven och kan beskåda över 450 olika arter. För den som vill ta ett avbrott från stadens puls så ligger det flera vackra stränder på bekvämt avstånd. Tack vare utbudet av billiga flyg till Lissabon är det enkelt att sätta ihop en egen kombinerad city- och badsemester.

Var flyg till Lissabon inte det du sökte efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk