Flyg till Amsterdam

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling
Boende

Behöver du en plats att bo på i Amsterdam?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Vilka flygbolag flyger till Amsterdam?

Ett flertal olika bolag erbjuder billiga flyg till Amsterdam från flera städer i Sverige. Här kan du se vilka som erbjuder billiga flyg till Amsterdam från de större städerna.

Flyg från Stockholm till Amsterdam

Flyger du från Stockholm går avgångarna till Amsterdam från Sveriges största flygplats, Arlanda. Härifrån är du framme i Amsterdam på endast två timmar, och avgångstiderna sträcker sig från tidig morgon till kväll. Vill du åka flyg till Amsterdam bekvämt och enkelt kan du välja några av bolagen som erbjuder direktflygningar. Dessa är Nederländernas nationella flygbolag KLM samt Norwegian och SAS.

Flyg från Göteborg till Amsterdam

Från Göteborg lyfter du från Landvetter och är framme i Amsterdam efter drygt en och en halv timme. Även härifrån erbjuder det nederländska bolaget KLM billiga flyg till Amsterdam.

Flyg från Köpenhamn till Amsterdam

Åker du från Malmö och vill vara framme i Amsterdam på en timme och 25 minuter är det enklast om du åker med Öresundståget till Köpenhamns flygplats Kastrup. Därifrån är det smidigt att ta ett direktflyg till Amsterdam. Det kan du göra med bolagen KLM, Norwegian och SAS, som alla erbjuder billiga flyg till Amsterdam.

Vilka flygplatser finns det i Amsterdam?

Amsterdams internationella flygplats heter Schiphol och är huvudflygplatsen i Nederländerna. Den ligger drygt 9,1 kilometer sydväst om Amsterdam och härifrån tar du dig billigast och lättast in till centrum med tåg.

Strax nedanför Schiphol finns tågstationen och här hittar du tåg som tar dig från flygplatsen till Amsterdams inre kärna på cirka 20 minuter. Tågen åker ungefär var 15:e minut

Trots den täta flygtrafiken och alla passagerare kan du räkna med att din vistelse på Schiphol blir smidig och enkel. Flygplatsen har nämligen endast en stor terminal där alla gater är samlade. Förutom att du slipper åka buss till din gate och leta efter olika terminaler har du ett flertal butiker och restauranger på en och samma terminal. Du kan med andra ord shoppa eller äta gott i lugn och ro.

Vad får man inte missa i Amsterdam?

Tar du ett flyg till Amsterdam kan du förvänta dig en resa med roliga och varierande upplevelser. Mest känd är Amsterdam för alla sina kanaler och broar, de smala och höga husen samt vackra tulpaner som blommar på våren. Vill du uppleva konst, kultur och historia har du definitivt kommit rätt - här finns över 50 museer. Amsterdams nattliv är världskänt och på klubbar och barer rör sig både lokalbefolkningen och turister från världens alla hörn. Vi har listat några av Amsterdams attraktioner som du helt enkelt inte vill missa!

Kanalkryssning

Med över 100 kilometer kanaler och 1500 broar är Amsterdam ganska unikt jämfört med Europas resterande metropoler. Tar du flyg till Amsterdam upplever du staden på bästa sätt genom att åka på en kanalkryssning, och du kan få se byggnader, sevärdheter och områden du kanske annars hade missat.

Det finns mängder av olika kryssningsalternativ att välja bland. Hop-on hop-off-båtarna är för dig som själv vill styra när och var du kan hoppa på eller av. Vill du ha en romantisk båttur finns det kryssningar som erbjuder middagar med vin och tända ljus lite senare på kvällen. Är du ute efter att ha kul med vänner kan du åka på öl- eller cocktailkryssning. Om du snarare är ute efter att fylla magen och vill äta pizza och glass medan du åker förbi sevärdheter är pizzakryssningen förmodligen något för dig.

Hyr en cykel

Vill du upptäcka stora delar av Amsterdam, komma undan billigt och samtidigt känna dig som en Amsterdambo? Då ska du definitivt hyra en cykel. Istället för att åka kollektivt tar Amsterdambor cykeln till jobbet, festen och för att uträtta alla slags ärenden. Tar du flyg till Amsterdam får du uppleva en riktig cykelstad - det finns över 800 000 tusen cyklar i staden och flera vägar som är anpassade för cyklister. Du hittar enkelt cykeluthyrningsställen då det finns massvis av dem, och du kan välja själv om du vill ha en guidad tur eller om du vill uppleva staden på egen hand.

Frossa i tulpaner

Amsterdam är tulpanernas stad. Blomman har kommit att bli en symbol för Nederländerna och i januari varje år firas början på tulpansäsongen på den Nationella Tulpandagen. Firandet tar plats på De Dam, Damtorget, i Amsterdam och en trädgård med 200 000 tulpaner finns att beskåda på torget denna särskilda dag. Varje person välkomnas dessutom att plocka en egen bukett att ta hem.

Tar du ett flyg till Amsterdam under våren bör du besöka världens största tulpanpark Keukenhof, cirka en timmes bilfärd från huvudstaden. Här planteras sju miljoner tulpanlökar varje år och parken är öppen från mars till maj.

Den flytande blomstermarknaden Boemenmarkt är väl värd ett besök såväl under tulpansäsongen som under resterande delen av året. Denna unika blomstermarknad flyter på kanalen Singel och beroende på årstid säljs här flera olika sorters blommor. Vill du grotta ner dig i Nederländernas tulpanhistoria är ett besök på Tulpanmuséet ett måste.

Anne Frank-huset

Besök huset där den unga dagboksskrivande Anne Frank tillsammans med sin och en annan familj gömde sig under andra världskriget innan de upptäcktes och skickades till koncentrationsläger. Under drygt två år levde de i ett litet vindsrum som nu är ett museum för allmänheten. Här kan du se Anne Franks dagbok i original, familjernas fotografier och ägodelar samt även bokhyllan som dolde trappan till det lilla vindsrummet - och mycket mer.

Besök ett eller flera museer

Några av världens mest kända konstnärer var från Amsterdam och i några av stadens museer hittar du deras verk. Nederländernas största museum, Rijksmuseum, har över en miljon besökare per år och här finns verk från Rembrandt, Vermeer och van Gogh. Här kan du se museets kändaste tavla, Nattvakten av Rembrandt. Vill du se mer av van Gogh finner du fler av hans verk på van Gogh-muséet. Här finns även verk av hans lillebror Theo van Gogh. Är du sugen på att lära dig om kulturer som finns runt om i världen har Tropenmuseum flera intressanta utställningar - såväl temporära som fasta. Fokus ligger på hur folk lever i de mer tropiska delarna av världen.

Hur är priserna i Amsterdam?

Mat på restauranger ligger på ungefär samma pris som i Sverige, men vill du äta billigare finns det flera gatukök som erbjuder mat från världens alla hörn. Normalt är alkoholpriserna billigare än i Sverige, men priset på öl i Amsterdam varierar från område till område. Billigast öl hittar du på pubar och barer i de områden som inte är lite turisttäta.

Vilket område i Amsterdam ska man bo i?

Amsterdam är en av Europas populäraste destinationer och hit åker över 3,5 miljoner turister varje år. Amsterdams centrum är kompakt och du kan ta dig från ena änden av centrum till den andra på en 30 minuters promenad. Här finns dock flera olika intressanta områden du kan välja att bo i. Innan du söker efter billiga flyg till Amsterdam bör du kolla in vår lista på de bästa områdena i staden!

Centralstationen

Vill du bo så centralt som möjligt och ha snabb tillgång till kollektivtrafiken kan du bo runt Centralstationen. Här finns flera hotell att välja bland - allt från billiga till lite dyrare - samt även vandrarhem. Området är turistvänligt med flera restauranger och barer runt omkring.

Jordaan

Det gamla judiska området Jordaan har på senare tid blivit allt mer populärt. Stadsdelen skiljer sig från övriga delar av Amsterdam med sin historik och bohemiska touch, och här ligger flera av stadens gallerier. I Jordaan, som ligger strax väster om Amsterdam, finns även flera mysiga restauranger, kaféer och barer.

Nieuwmarkt

I gamla delarna av stan ligger stadsdelen Niewmarkt, Nya Marknanden. Här finns det ståtliga 1400-talsslottet De Waag med den kända marknaden, som området namngetts efter, strax intill. I detta livliga område kommer du inte bli uttråkad och restauranger och kaféer finns det gott om. Här kan du få uppleva aktiviteter som festivaler och gatufester och mycket annat. På somrarna bjuds det dessutom på utomhusbio på torget.

När är det bäst att åka till Amsterdam?

Eftersom det finns så mycket att göra och se passar det att åka till Amsterdam året om. Det är alltid något som händer i stan och urvalet av aktiviteter och festivaler är stort. De flesta turister väljer dock att åka mellan april och september, då vädret är mycket mildare och dagarna är mycket längre än under vinterhalvåret.

Var finns den bästa shoppingen i Amsterdam?

Det finns flera olika ställen att shoppa på i Amsterdam. Den kilometerlånga shoppinggatan Nieuwedijk, som efter några stråk byter namn till Kalverstraat, ligger vid centralstationen och är stängd för biltrafik. Shoppinggatan är välbesökt och här hittar du alla möjliga slags butiker.

Leidsestraat är ett annat mycket välkänt shoppingstråk med varierande butiker. Här kan du tillbringa en hel dag för att hinna se alla affärer. Är du ute efter mer exklusiv shopping ska du besöka shoppinggatan Hooftstraat, där du finner flera eleganta och lyxiga märkesbutiker.

Hur är utelivet i Amsterdam?

Ska du ta flyget till Amsterdam för en festlig weekend med dina vänner har du valt rätt. I Amsterdam är elektronisk musik som house och techno störst, men här finns flera nattklubbar och barer med även andra inriktningar och genrer. De två områdena Leidseplein och Rembrantsplein har massor med partysugna besökare och här finner du många klubbar med olika koncept. I Leidseplein hittar du dessutom biografer, teaterscener, kaféer och restauranger.

Var flyg till Amsterdam inte det du sökte efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

HemFlygFlyg i NederländernaFlyg till Amsterdam

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk