Buss till Spanien

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Spanien

Spanien är ett uppskattat resmål som tar emot sina besökare med öppna armar året runt. Landet upptar den största delen av den Iberiska halvön som man delar med grannlandet Portugal. Spanien präglas av Medelhavets vackra stränder, ett flertal bergskedjor med fantastiska vandringsmöjligheter samt inlandets torrare marker fulla av olivträd.

Vägnätet i Spanien är väl utbyggt och busslinjer täcker en stor del av landets yta. Bussen tar dig till platser dit tåg eller flyg inte alltid når och låter dig uppleva landets vitt skilda landskap och regioner på nära håll. Att resa med bussar i Spanien bjuder på storslagen natur och spännande möten. Du kommer garanterat njuta av vackra vyer längs vägen.

Att åka bussar i Spanien innebär att du enkelt tar dig till pulserande storstäder så som Madrid och Barcelona samtidigt som du har möjligheten att uppleva mindre kända smultronställen som Salamanca och Zaragoza. Med buss reser du oftast billigare än med bil eller tåg och kan istället spendera pengarna på upplevelser och god mat.

När du bokar din resa via Omio har du möjlighet att välja mellan flera res- och biljettalternativ. När det väl är dags för avresa behöver du inte tänka på att skriva ut eller hålla reda på en extra biljett, då du enkelt tar dig från punkt A till B med din mobilbiljett.

Bokning med Omio

Att boka bussbiljetter till Spanien med Omio är lätt. Tanken är att du ska njuta av din resa fullt ut och därför har Omio tagit hand om alla komplicerade delar av reseplaneringen. Tjänsten är utvecklad för att du ska kunna jämföra olika rutter, bussbolag och priser på en och samma plats. Självklart tar du del av informationen på det språk och i den valuta som du föredrar. När du hittat din resa bokar du enkelt online och får biljetten direkt till din mobiltelefon.

Bussbolag i Spanien

Det finns ett stort utbud av bussbolag i Spanien. Detta innebär att chanserna är stora att hitta en resa till den stad du vill besöka. De mest populära resorna är mellan Spaniens huvudstad Madrid till landets större städer Barcelona, Zaragoza, Sevilla, Valencia och Bilbao. Resorna är välorganiserade och det finns flera avgångar varje dag.

Det största bussbolaget i Spanien heter Alsa och erbjuder resor både inom landet och i Europa. Alsa anordnar resor mellan praktiskt taget alla Spaniens större städer. De erbjuder också bussresor till och från de största flygplatserna Adolfo Suarez Madrid - Barajas Airport och El Prat i Barcelona.

Alsa har flera avgångar varje dag och erbjuder även olika biljettalternativ. På så sätt väljer du om du vill betala lite mindre för din resa eller om du föredrar att resa med Alsa Premium som fokuserar på bekvämlighet och underhållning. För de längre resorna finns det möjlighet att resa med nattbuss.

Andra populära bussbolag i Spanien är Socibus, Avanza, Conda, Daibus och Damas. Oavsett vilket spanskt bussbolag du väljer så erbjuder de oftast WiFi och toalett på bussen. För längre resor ingår ofta filmvisningar och möjlighet att köpa dryck och snacks ombord.

Upptäck och jämför resor med buss i Spanien genom att söka på olika rutter på Omios hemsida. Välj den resa, det pris och det bussbolag som passar dig bäst för att påbörja din resa genom det vackra Spanien.

Populära internationella rutter med buss

Att resa med bussar i Spanien och Europa är ett flexibelt och prisvärt alternativ. Spanien har goda bussförbindelser på både nationell och internationell nivå. Alsa, som är både Spaniens och Europas största bussbolag, erbjuder bussresor till mer än 300 internationella destinationer.

Storstäderna Madrid och Barcelona erbjuder många internationella avgångar. I huvudstaden Madrid finns det hela åtta stycken busstationer. När det gäller internationella bussresor går flertalet av avgångarna från Estación Sur de Autobuses. I Barcelona avgår de flesta internationella resorna från Estación del Norte. Det är enkelt att ta sig till båda stationerna med kollektivtrafik eller taxi.

Flera andra av Spaniens större städer erbjuder också internationella bussresor. Med Omio hittar du flera dagliga rutter som knyter samman de spanska städerna Sevilla, Valencia och Bilbao med städer som Paris, Lissabon och Geneve.

Du kan exempelvis hoppa på nattbussen i Frankrike, resa genom Pyrenéerna och morgonen därpå vakna upp i ett soligt Spanien. Perfekt för att dricka en café con leche och starta dagen. Den vackra bussresan längs kusten mellan Barcelona i norra Spanien och Marseille i södra Frankrike rekommenderas också starkt.

Du kan också resa till och från Spanien med buss från flera städer längre norrut i Europa, så som London, Berlin och Bryssel.

Ankomst

Hola och välkommen att upptäcka vackra Spanien med buss. Det är lätt att komma ihåg vad buss heter på spanska, bús eller autobús, då det är väldigt likt det svenska ordet. Letar du efter busstationen är det bara att fråga efter la estación de autobuses.

Trots att mycket är mañana, mañana så avgår bussar i Spanien oftast punktligt. Försök att vara ute i god tid när det är dags att resa. Detta är extra viktigt om bussen avgår från någon av de större busstationerna.

Även om är varmt och skönt ute så kan det vara en bra idé att ta med en varm tröja på resan. Ofta används luftkonditionering på bussarna och det kan bli svalt under resan.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk