Buss till Nederländerna

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Nederländerna

Nederländerna är ett fantastiskt varierande land med spännande destinationer. Om du väljer att ta dig runt med buss kommer du snart inse att landet har så mycket mer att bjuda på än den kända huvudstaden Amsterdam, tulpanmarknader och vindmöllor. Bokar du din bussbiljett med Omio kommer du kunna utforska landets alla vrår och häpna över det rika kulturlivet. Tack vare Nederländernas starka position under landets stormaktstid på 1600-talet finns det många spännande städer med vacker arkitektur att upptäcka. Det finns gott om bussar i Nederländerna som tar dig dit, och ett välutvecklat transportnätverk med många avgångar gör det enkelt att ta sig omkring så smidigt som möjligt. Det är till exempel inga problem att ta sig till den stora hamnstaden Rotterdam i landets västra delar. Från Amsterdam körs denna sträcka av många stora företag på drygt en och en halv timme. Väl på plats kan du uppleva den historiska stadskärnan innan du beger dig ut på upptäcktsfärd i de närliggande städerna Ridderkerk och Schiedam. Vill du däremot utforska landets södra punkt kan du bege dig till den trevliga staden Groningen på strax under två och en halv timme. Denna studentstad är fylld av mysiga caféer, restauranger och husbåtar och från klocktornet Martinitoren erbjuds en fantastisk utsikt över stortorget, Grote Markt. Oavsett vart du väljer att resa i detta platta, men ack så vackra land, kan Omio ta dig dit.

Bokning med Omio

Med Omio går det snabbt och enkelt att boka biljetter för bussar i Nederländerna. När du bestämt dig för när på året och mellan vilka städer du vill åka är det bara att sätta igång. De överskådliga alternativen på hemsidan gör det enkelt att välja den avgång som passar just dig och ditt resesällskap bäst. Du väljer smidigt vilken valuta du vill se priserna i och får dessutom möjlighet att applicera eventuella rabattkoder och upptäcka olika erbjudanden. Sist men inte minst kan du få tillgång till biljetterna direkt i mobilen för de bussbolag som erbjuder detta.

Bussbolag i Nederländerna

Det råder ingen brist på moderna bussbolag i Nederländerna. Företagen i landet kör både längre och kortare sträckor och du kan enkelt ta dig mellan stora städer och mindre byar. Ett av de största bussbolagen är Connexxion med körningar i nästan hela landet. Företaget ägs av Transdev och den nederländska banken Bank Nederlandse Gemeenten. Precis som för de flesta andra bussar i Nederländerna har Connexxion både WiFi, luftkonditionering och rullstolsanpassning. Under sommarhalvåret kör företaget tre smidiga kustbussar längs med havet på sträckorna Den Helder -Petten, Alkmaar -Bergen aan Zee samt från Castricum till Castricum aan Zee. Inte nog med att sträckorna är otroligt natursköna, de tillåter även resenärerna att upptäcka mindre, annars kanske förbisedda destinationer på ett smidigt sätt. Vill du utforska landets södra delar utgör Eindhoven, staden med anor från 1200-talet, ett spännande alternativ. Från Eindhoven kan du resa korta och prisvärda sträckor i landet med bolaget AirExpressBus. Studentstaden Utrecht ligger till exempel endast en timmes körning bort, och AirExpressBus kör även, som namnet förtäljer, frekvent till Eindhovens flygplats. Andra stora företag med körningar i Nederländerna är Keolis, EBS, Qbuzz och Arriva. De allra flesta långdistanssträckorna i landet körs av bussar som Q-liner och Interliner, vilka båda ägds av Arriva.

Populära internationella rutter med buss

Har du en bussemester i kikaren är det ett utmärkt alternativ att ta sig från Sverige till olika städer i Nederländerna. Det smidigaste alternativet är att anlända till huvudstaden Amsterdam. Du kan påbörja resan i Stockholm, och om du befinner dig i de södra delarna av landet kan du hoppa ombord i Malmö eller Köpenhamn. Oavsett vilket ingår det ofta ett stopp i den danska huvudstaden innan resan på mellan 13 och 16 timmar påbörjas. Exempel på två företag som frekvent kör denna sträcka är Eurolines och Flixbus. Bussar i Nederländerna är även utmärkta för att utforska närliggande europeiska länder. Du kan bland annat ta dig från Utrecht till Paris på mellan sex och tio timmar. Ofta ingår det ett stopp i Amsterdam eller vackra Bryssel och sträckan trafikeras av bland annat Flixbus, Ouibus, Eurolines France och Eurolines Switzerland. Du kan även bege dig rakt österut mot Berlin ombord på Flixbus eller Eurolines. Hos Omio får du en direkt överblick över alla potentiella avgångar, priser och ankomster för att välja den biljett som passar dig bäst.

Ankomst

Det officiella språket i Nederländerna är nederländska. Det kan vara svårt att förstå, men om man har grundläggande kunskaper i tyska kan man gissa sig till en hel del, speciellt i skrift. Språksvårigheter är dock inget problem för turister eftersom majoriteten av invånarna pratar väldigt bra engelska. Även frisiska är ett officiellt språk, vid sidan av nederländska, och talas i provinsen Friesland i landets södra delar. Nederländerna kallas som bekant ibland för Holland, och det kan vara kul att veta att detta syftar på den historiska regionen Holland som numera är uppdelad i provinserna Nord- och Sydholland. Det finns nästan alltid något att göra i Nederländerna oavsett årstid, men en av de största högtiderna är Koningsdag, nationaldagen, den 27 april. Då är det fest i hela landet och många klär sig i den symboliska färgen orange.

Populära resor

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk