Buss till Frankrike

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Frankrike

Att resa med buss i Frankrike är ett prisvärt sätt att upptäcka allt som gastronomi-, kultur- och modeälskarnas favoritland har att erbjuda. Bussnätet är välutvecklat och bussbolagen tar resenärer mellan städer som Paris, Marseille, Lyon och Bordeaux till mycket förmånliga priser. 2015 liberaliserades marknaden för trafik med bussar i Frankrike av Emmanuel Macron och en hård konkurrens om bussresenärerna utbröt. De dominerande aktörerna Flixbus och BlaBlaBus har kommit att tävla om vem som kan erbjuda lägst priser på bussresor i landet.

Omio gör det möjligt för dig som turist att skapa en flexibel resplan och hitta resor som passar din budget. Med Omios app kan du enkelt jämföra och boka både de snabbaste och billigaste bussresorna. En populär rutt är busslinjen som förbinder Lyon med Nice. Mellan de två städerna kan du göra en prisvärd resa på sju timmar och 15 minuter. På en del långlinjer erbjuds avgångar såväl under dag- som nattid. Mellan Paris och Marseille kan du resa på tio timmar och 30 minuter, du kliver på bussen på kvällen efter en middag i den franska huvudstaden och vaknar på morgonen vid Medelhavskusten. Flera bolag erbjuder såväl nationella som internationella rutter och du har goda möjligheter att hitta passande bussresor från stora franska städer till orter som Bryssel, Madrid och Geneve.

Bokning med Omio

Att boka bussbiljetter i Frankrike med Omio är enkelt. För att hitta billigaste möjliga resa väljer du avreseort, destination och datum i Omios reseplanerare på webbsidan eller via appen. Omio sammanställer all information på ett översiktligt sätt oavsett bussbolag och valuta. Reseplaneraren gör det även möjligt att ladda ned bussbiljetter direkt i mobilen. Omio har alltid uppdaterad information om de bästa aktuella kampanjerna och priserna från bussbolagen.

Bussbolag i Frankrike

De två stora bussbolagen i Frankrike för längre resor heter Flixbus och BlaBlaBus. När du söker efter resor med bussar i Frankrike med Omios app hittar du alltid de snabbaste rutterna som aktörerna erbjuder. Du hittar även resor med andra bussbolag som korsar Frankrike, däribland Alsa och Union Ivkoni International.

Det tyska bussbolaget Flixbus erbjuder resor till 210 destinationer runtom i Frankrike. Sedan bolaget grundades 2013 har verksamheten snabbt vuxit, och under 2019 köpte Flixbus upp Eurolines och Isilines. I företagets utbud finns resor för alla typer av resenärer. Majoriteten av Flixbus bussar utgår från Paris till destinationer som Strasbourg och Toulouse. Bussbolaget har även ett stort nätverk med internationella direktbussar från Paris till städer som London och Barcelona.

BlaBlaBus är det andra stora bussbolaget i Frankrike. Företaget har ett omfattande utbud och erbjuder resor till mer än tio länder runtom i Europa. Bolaget ägdes tidigare av det statliga franska tågbolaget SNCF, något som gör att man har ett väl utvecklat nätverk med bussar i direkt anslutning till tågstationer i städer runtom i Frankrike. BlaBlaBus erbjuder bussresor som får både soldyrkare och skidresenärer på gott humör. I utbudet finner du bland annat bussresor till Les Deux Alpes, Antibes och Carcassonne.

Populära internationella rutter med buss

Att resa med buss från Frankrike till destinationer runtom i Europa är ett billigt alternativ till tåg och flyg. Omios reseplanerare är ständigt uppdaterad med bussar som utgår från en rad städer i Frankrike till europeiska destinationer.

En av de allra mest populära internationella bussförbindelserna är sträckan mellan Paris och London. Resan över Engelska kanalen tar ungefär åtta timmar och 30 minuter

Från Paris går det även snabbt att ta sig till Bryssel. Många dagliga avgångar och en restid på strax under fyra timmar i bekväma bussar gör linjen omtyckt både av pendlare och av turister som vill uppleva en helg i hjärtat av Europa.

I den östra delen av Frankrike har både Eurolines och BlaBlaBus dagliga avgångar mellan Lyon och Geneve. Den snabbaste direktresan mellan de båda städerna tar en timme och 45 minuter.

Från Strasbourg finns tiotalet dagliga avgångar till München i Tyskland. Resan tar ungefär fem timmar och 15 minuter.

Det finns även goda möjligheter att resa med bussar från Frankrike till Spanien. Den snabbaste resan från Marseille till Barcelona med BlaBlaBus tar sju timmar och 20 minuter.

Ankomst

Motorvägarna i Frankrike håller överlag en standard som borgar för en bekväm resa. Servicen ombord på bussen varierar mellan de olika bussbolagen men gratis wifi, fällbara säten, gott om benutrymme och möjligheter att ladda dator samt mobiltelefon hör till normal standard. Långfärdsbussarna är även utrustade med toaletter och det finns ofta tidningar ombord. På vissa linjer är det även möjligt att inhandla dryck och snacks.

Att resa med bussar i Frankrike till bra priser är möjligt året om. Det kan vara bra att veta att det franska vägnätet är som mest trafikerat under de lokala skolloven. Trafiken brukar vara som allra tätast när många fransmän påbörjar och avlutar sina sommarsemestrar kring månadsskiftet mellan juli och augusti.

Populära resor

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk