Buss till Norge

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Norge

Enligt många kvalificerar sig Norge som ett av världens vackraste länder med sina fjordar, berg och pittoreska städer. Detta avlånga land har ett välutvecklat transportnätverk vilket gör det idealt att utforska med buss. I söder ligger huvudstaden Oslo, som trots sin storlek har en typisk småstadscharm med mysiga caféer och promenadstråk. Från Oslo kan du resa hela den populära sträckan till Stavanger på under nio timmar med buss. Väl på plats i den sydvästra hamnstaden får du inte missa att ta en tur till Åkrafjorden och Langfoss samt njuta av den svindlande utsikten från den ikoniska Preikestolen. Inne i stadskärnan väntar äventyr som den kända katedralen, hamnen och strandkajen. Planerar du att hålla dig i landets södra delar är det värt att besöka Skjeggedal som ligger mindre än två timmars resa från Kristiansand. Här kan du bland annat vandra till den spektakulära klippformationen Trolltunga. Klippan reser sig 1 100 meter upp i luften och erbjuder en slående utsikt över sjön Ringedalsvatnet. I Norges norra delar väntar den populära rutten från Narvik till den otroligt vackra ögruppen Lofoten. Narvik som ligger nära den svenska gränsen bjuder på utmärkt skidåkning under vinterhalvåret och fantastiska vandringsleder på sommaren. Att åka buss därifrån till Lofoten tar strax under fem timmar. Du reser enkelt och smidigt med bussar i Norge, och du hittar alltid biljetterna som passar dig bäst här på Omio.

Bokning med Omio

Hos Omio kan du välja mellan en uppsjö av bussar i Norge. Du filtrerar enkelt efter ankomst och avgång för att sedan välja bland de tider och priser som passar dig bäst. När du väl bestämt dig för en rutt kan du dessutom enkelt ladda ner din biljett direkt i telefonen för de bussföretag som erbjuder detta alternativ.

Bussbolag i Norge

Då det kommer till bussbolag i Norge är ett av de mest kända bolagen norska Vy. Företaget var tidigare känt som Nettbuss i landet och är nu det största inhemska företaget. Vy Express står för landets längsta regionala körningar och avgår även till andra skandinaviska länder. Företaget har 3 300 bussar och transporterar omkring 100 miljoner bussresenärer årligen. Som resenär kan man välja mellan 17 busslinjer och 1 400 stopp inom Norge. Populära destinationer är Bergen, Geiranger och Oslo. Förutom detta kör bolaget mindre bussar till landets större städer och skidorter. Bussarna är alla utrustade med gratis WiFi och fällbara säten. Om du dessutom reser samma sträcka frekvent med Vy kan det löna sig att skaffa ett pendlarkort för billigare biljetter och garanterad sittplats. Ett annat stort, norskt företag är Bussring med huvudkontor i Tromsø. Förutom att köra till landets största destinationer erbjuder företaget skräddarsydda körningar och temaresor. NOR-WAY Bussekspress är också ett populärt bolag med flest körningar i södra Norge. Deras bussar kör tio olika rutter och samarbetar med nio mindre bussbolag vilket ger dig som resenär ett brett utbud att välja mellan. Även det tyska bolaget Flixbus har körningar till sex destinationer i Norge. Några av de mest populära destinationerna här är Moss, Oslo och Sarpsborg.

Populära internationella rutter med buss

Många städer i Norge, däribland huvudstaden Oslo, har många bussanslutningar till andra länder i norra Europa. Vy står för den största delen av olika bussturer mellan Oslo och andra städer, med alternativ för direkt eller indirekt rutt. Vys bussar erbjuder dagliga resor mellan Danmarks huvudstad Köpenhamn och Oslo, och denna direkta resa passerar bland annat genom Göteborg. Från Sverige och Göteborg tar du dig direkt till Oslo på cirka tre och en halv timme och från Malmö tar resan till den norska huvudstaden motsvarande dryga sju timmar. Det finns mer än tio bussar tillgängliga för resenärer som vill ta sig till Oslo med buss och Vy erbjuder dessutom mobilbiljetter vilket gör att du enkelt kan visa din biljett direkt i telefonen. Du kan även bege dig över landsgränsen från Kristiansand i söder till många andra destinationer i Danmark. Du kan bland annat starta i den norska hamnstaden Ålesund och fortsätta söderut in i grannlandet. Detta är en otroligt scenisk rutt med ett stopp i vackra Ørsta och Oslo innan ankomsten till huvudstationen i Köpenhamn.

Ankomst

Det är oftast inga problem att förstå och göra sig förstådd på norska, men om det skulle knipa pratar de flesta engelska. Landet är inte med i EU och valutan i landet är den norska kronan med valutakoden NOK. Precis som i Sverige går det fint att betala med kort på de allra flesta ställena. Bra att tänka på är att många norska bussbolag erbjuder rabatter för både unga och pensionärer. Se vad som gäller när du bokar dina bussar i Norge via Omio, och glöm inte att många bussbolag dessutom erbjuder mobilbiljetter. Du laddar enkelt ned dessa i din telefon när du har gjort din bokning.

Populära resor

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk