De bästa weekendresorna i Europa

tis 23 juli
Enkelt som 1,2,3
Välj de billigaste och snabbaste rutterna från över 800 officiella partners
Ta dig dit på ditt sätt
Njut av att resa med tåg, buss och flyg över Europa
Varje gång, var som helst
Därför att din resa inte slutar med en biljett, vi finns här för dig hela vägen

De 100 bästa weekendresorna i Europa

Vad är det resenärer vill ha när de söker efter sin nästa weekendresa? Vi tror att det finns fantastiska destinationer för alla typer av resenärer i Europa, oavsett intressen eller budget. Vår studie har rankat de 100 bästa städerna för weekendresor och delat in dem i fem kategorier: aktiviteter, nattliv, mat & dryck samt lokaltransport. Den bästa kombinationen av alla dessa faktorer resulterade i vår lista över de topp 100 weekendresorna i Europa 2017 - där Barcelona kom ut som vinnare.

Att London toppar listan på den stad i Europa svenskarna helst bokar en weekendresa till är nog föga förvånande för många. Efterföljarna Paris och Rom hamnar faktiskt på en delad andraplacering, med London långt framför sig.

 

De tio bästa weekendresorna för sevärdheter och aktiviteter

 
#1 Sevärdheter och aktiviteter: London

Är sightseeing och museum de aktiviteter som toppar din att göra-lista när du åker på weekendresa? Då behöver du inte leta efter det perfekta resmålet längre. I vår studie har vi undersökt vilken stad som erbjuder flest antal aktiviteter - från guidade turer till attraktioner och shoppingmöjligheter.

Full pott i denna kategori får London, som kniper topplaceringen som det bästa weekendresmålet sett till aktiviteter. Oavsett om du vill ägna dig åt att upptäcka kulturella sevärdheter eller om du har shopping i sikte, är London den perfekta staden för en weekendresa för dig. Paris kommer hamnar på en välförtjänt andraplats. Paris arkitektoniskt vackra gallerior som Galeries Lafayette, berömda konstgallerier och världskända attraktioner säkerställer att du aldrig behöver bli uttråkad när du besöker staden.

Ranking Stad Betyg av max 5
1 London 5
2 Paris 4.9
3 Rom 4.8
4 Prag 4.7
5 Barcelona 4.6
6 Istanbul 4.3
7 Moskva 4.1
8 Madrid 3.9
9 Berlin 3.6
10 St. Petersburg 3.6Resor till London
Resor till Paris
Resor till Rom

 

De tio bästa weekendresorna för nattliv

Rankning Stad Betyg av max 5
1 Berlin 5
2 Kraków 4.9
3 Barcelona 4.8
4 Kiev 4.7
5 Madrid 4.6
6 Sarajevo 4.5
7 Sevilla 4.5
8 Valencia 4.5
9 Wrocław 4.4
10 Coimbra 4.3
 
#1 Nattliv: Berlin

Är du ute efter fest så är du bortskämd med ett brett utbud av passande weekendresor i Europa som matchar dina önskningar. Givetvis finns det även i denna kategori städer som är något hetare än andra. Vi har tittat på hur många barer och klubbar varje stad har, när de senaste beställningarna görs i barerna, samt på det genomsnittliga priset för en öl.

I Berlin finnst det över 500 barer och klubbar. Det är inte ovanligt att ställena har öppet dygnet runt, och när en öl i genomsnitt kostar mindre än 26 svenska kronor är det inte konstigt att många har den tyska huvudstaden som favoritstad när det vankas weekendresa.

Krakóws nattliv har inte ett lika stort utbud som Berlin, men barerna är kända för att inte stänga förrän den sista gästen har lämnat lokalen. Tar hungern vid efter allt festande är tipset är att leta upp en gammal bil med skylten "Kiełbaski z Nyski". Det är en legendarisk institution för nattamat och här säljs stans bästa korvar!
Resor till Berlin
Resor till Kraków
Resor till Barcelona

 

De tio bästa weekendresorna för prisvärt boende

 
#1 Mest prisvärt boende: Kiev

Det finns gott om billiga weekendresor som säljs som all inclusive-paket med både flyg och hotell inräknat i priset. Men visste du att du genom att boka din egen transport och ditt egna boende både får mer flexibilitet med din resa och att du dessutom kan spara en del pengar?

                  

Läs priser och tillgänglighet är ofta avgörande faktorer för att välja en stad paus destination. Även för en kort paus, de flesta resenärer inte vill punga ut en förmögenhet på en plats att bo.

                  

Hur priserna för boende ser ut är också en viktig faktor för många som letar efter en billig weekendresa. Utbudet av boende är en annan faktor. Därför hittar du inte stora huvudstäder som London på den här listan.

Rankning Stad Betyg av max 5
1 Kiev 5
2 Zagreb 4.9
3 Budapest 4.8
4 Siena 4.7
5 Sarajevo 4.6
6 Coimbra 4.5
7 Pilsen 4.5
8 Riga 4.4
9 Sofia 4.4
10 Bukarest 4.3Resor till Kiev
Resor till Zagreb
Resor till Budapest

 

De tio bästa weekendresorna för mat och dryck

Rankning Stad Betyg av max 5
1 Barcelona 5
2 Madrid 4.9
3 Paris 4.9
4 Rom 4.9
5 London 4.8
6 Istanbul 4.6
7 Berlin 4.5
8 Milano 4.1
9 Prag 4
10 Lissabon 3
 
#1 Mat och dryck: Barcelona

Vem gillar inte att skämma bort sig själv med riktigt god mat på semetsern? Men med så många olika typer av europeiska kök att välja bland kan det vara svårt att bestämma sig för ett specifikt resmål om maten ska vara en av höjdpunkterna med weekendresan.

Vi har beräknat den genomsnittliga kostnaden och kvaliteten på en måltid i varje stad från vår topp 100-lista över Europas bästa weekendresmål. Barcelona och Madrid, Spaniens två största städer, toppar vår lista som de bästa städerna för mat och dryck.
Res till Barcelona
Res till Madrid
Res till Paris

 

De tio bästa weekendresorna för kollektivtrafik

 
#1 Kollektivtrafik: Bukarest

Kostnader för kollektivtrafik tillkommer ofta som en oväntad utgift under en resa. Venedig och Zürich är städer i Europa där du betalar mest för att åka kollektivt, vilket kan vara bra att ha i åtanke när du planerar din resa. Om du är ute efter en billig weekendresa är tipset att utforska Östeuropas huvudstäder.

Bukarest toppar vår lista för de städer där kollektivtrafiken är billigast. I Kiev betalar du inte heller mycket för att åka kollektivt. Eurovsionsfestivalen hålls i Kiev 2017, så är du en schlagerälskare kan du dessutom kombinera din billiga weekendresa med en ordentlig schlageryra.

Rankning Stad Betyg av max 5
1 Bukarest 5
2 Sofia 4.9
3 Kiev 4.8
4 Sarajevo 4.7
5 Gdansk 4.2
6 Wrocław 4
7 Kraków 3.9
8 Istanbul 3.8
9 Pilsen 3.7
10 Antalya 3.6Resor till Bukarest
Resor till Sofia
Resor till Kiev


 

Weekendresor i Sverige

Planerar du en helgresa med vänner och familj? Vårt avlånga land har mycket att bjuda på - oavsett om man vill ha en fartfylld storstadshelg eller vill uppleva naturliv och småstadscharm. Weekendresor Sverige kan planeras på många sett. Du kan välja att resa med tåg, buss eller flyg. Valen är många och alla har sina olika fördelar när man vill resa i Sverige.

Weekendresor Sverige - Stockholm lockar

Den kanske allra vanligt destinationen då vi pratar om weekendresor Sverige är Stockholm. Många reser till storstaden för att uppleva kultur, nöje och restaurangliv. Vår huvudstad bjuder så klart även på museer, konsthallar och mängder av idrottsevenemang. Som resenär har du mängder av alternativ resemässigt. Flyg avgår dagligen till Stock från bland annat Göteborg, Malmö, Umeå och en rad andra städer. Givetvis kan du även välja att resa med både tåg och buss.

Weekend resa till västkusten

Självklart lockar Malmö och Göteborg mängder av weekend-resenärer. En annan populär destination sommartid är Gotland. Om du väljer att flyga från Stockholm tar resan cirka 40 minuter. Från Malmö till Göteborg tar tågresan cirka 2 timmar och 18 minuter. Då det gäller just Gotland kan det vara bra att vara tidigt ute med sin bokning, åtminstone under semesterperioden. Den som planerar weekendresor Sverige har som sagt mängder av möjligheter.Västkusten är en annat populär destination under sommaren. Från Göteborg tar resan till Strömstad 2,45 om du väljer att resa med tåg. Till Uddevalla tar tågresan 1,10 h. Weekendresor Sverige ger dig chansen att uppleva det mesta!

a

Europas mest romantiska städer

Att utforska en ny stad är perfekt att göra när man är två, och Europa har gott om romantiska städer att välja bland. Paris är förmodligen den stad som är mest förknippad med romantik, men det finns en rad andra europeiska städer som lämpar sig för en romantisk semester. Nedan har vi listat några av de mest romantiska städerna vi kan tänka oss.

 

Söker du en billig weekendresa? Dessa lämpar sig bäst för en smal budget

Även om den totala resekostnaden såklart påverkas av hur mycket du själv väljer att spendera under din weekend resa, finns det städer i Europa där du kan komma riktigt billigt undan utan att tumma för mycket på bekvämligheten. Många av dessa städer glöms tyvärr ofta bort. Därför har vi nedan samlat våra favoritstäder i Europa som lämpar sig perfekt för en billig weekendresa på låg budget.


 

Kombinera din weekendresa med sol och bad

Svårt att välja mellan en långhelg i en storstad och att bara ligga på stranden? Varför inte göra din cityresa till en solsemester också? I Europa finns det gott kuststäder där det är tillräckligt varmt för att njuta av stranden efter en dag av sightseeing och shopping. De bästa alternativen ligger förstås runt medelhavet och de bästa stränderna hittar du i Frankrike, Italien, Spanien och Portugal

 

Weekendresor i Europa


 


Källor

Kriterierna som används för att väga och klassificera städer i varje land är bedömda enligt följande kriterier:


  • Nattliv:Baserat på ungefärligt antal barer / klubbar, stängningstid och genomsnittligt ölpris. All information hämtades från Omio ölprisindex, TripAdvisor, ResidentAdvisor, TimeOut, The Culture Trip, Numbeo, Telegraph och Tourism Board webbplatser.
  • Dagsaktiviteter: Inkluderar ungefärlig mängd aktiviteter och klädbutiker tillsammans med det genomsnittliga köppriset, med beaktande av genomsnittspriset mellan ett par jeans och en sommarklänning i en kedjebutik baserat på Tripadvisor och Numbeo data.
  • Mat och dryck:Genomsnittligt pris mellan en måltid i en billig restaurang och en måltid i en mellanklass restaurang. Detta är tillsammans med det genomsnittliga priset på en cola och det ungefärliga antalet restauranger per stad baserat på Tripadvisor och Numbeo data.
  • Boende: Det genomsnittliga priset på boende baserat på priset per person och per natt och ungefärlig antal boende per stad baserat på Hometogo data. Priserna på semesterbostäder för max. 6 personer beräknades på grundval av mer än 800 000 bokningar gjorda via HomeToGo metasearch engine mellan oktober 2015 och september 2016.
  • Kollektivtrafik: Baserat på det genomsnittliga priset på kollektivtrafik, inklusive enkelriktad biljett och taxahastigheten, inklusive startpriset och en kilometerstur, från Numbeo-data.
  • Total poäng: Den slutliga beräkningen inkluderar andra faktorer som klimatindex, föroreningsindex, säkerhetsindex, inköpsindex, hushållsindex, levnadsindex, fastighetspris och inkomstförhållande och trafik- och pendeltidsindex baserat på Numbeo-data. Tillsammans med dessa faktorer har ett avdrag av den totala poängen tillämpats på de länder där visering krävs. Dessa faktorer har integrerats i den slutliga beräkningen men visas inte i rankningstabellen.


Upp