Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du ett boende?

visa på karta
Topphotell
Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Resa till Köpenhamn

Du kan enkelt och smidigt boka resor till Köpenhamn med tåg, buss eller flyg med Omio. Köpenhamn är med sina 1,3 miljoner invånare Nordens näst största stad. Turistindustrin står årligen för över 6,5 miljoner övernattningar. Sevärdheter i Köpenhamn inkluderar Tivoli, Amalienborg och den lille Havfrue.

Resor till Köpenhamn med tåg från Sverige

Från Köpenhamns centralstation utgår dagligen det lokala tågbolaget DSBs Intercity och Expresståg. De trafikerar rutter tillsammans med bolag som tyska DB och svenska SJ och Öresundståg. . Dagligen avgår tåg till danska destinationer och Europeiska städer som Berlin, Hamburg och Stockholm. Veolias tåg avgår var 20:e minut till södra Sverige och är en del av Öresundsregionens tågnätverk. För den som befinner sig i de centrala delarna av den danska huvudstaden är det enklast att ta sig till centralstationen med S-tog, buss eller taxi. Att resa från Malmö med tåg till Hovedbanegården tar c:a 30-45 minuter.

SJ och Deutsche Bahn biljetter kan köpas direkt med Omio.

✓ Alla SJ och Deutsche Bahn biljetter kan köpas direkt med Omio Appen
✓ Boka direkt DSB, Öresundståg, och MTR Express tågbiljetter med Omio
✓ Över 800 transportbolag på en plats

Skaffa appen!

Buss till Köpenhamns busstation

Med buss till Köpenhamns busstation kan man åka med Flixbus från Stockholm, Göteborg, Jönköping och Malmö eller Eurolines från Stockholm och Oslo. Från Köpenhamn är det lätt att ta sig vidare till Europas större städer med bussbolag som Eurolines och Flixbus. Busstationen ligger vid Ingerslevsgade i direkt anslutning till Hovedbanegården. Från de centrala delarna av Köpenhamn är det enklast att ta sig till Hovedbanegården med S-tåg, metro, buss eller taxi. Från Malmö går det tre tåg i timmen till Köpenhamn, resan tar 35 minuter. Såväl tåg som tar bilresan tar c:a 40 minuter när man kör vägen över Öresundsbron.

Flyg till Kastrup

Danmarks största flygplats, Kastrup, räknas som Nordeuropas viktigaste knutpunkt. Härifrån avgår över 60 flygbolag. Varje år reser mer än 24 miljoner passagerar till över 150 destinationer världen över. Från Köpenhamns centrum till Kastrup tar man sig enklast med metro, buss eller taxi. Metron avgår var 4-6:e minut och tar c:a 15 minuter till Norreport station. Att resa till Kastrup från Malmö tar endast c:a 20 minuter med bil över Öresundsbron, att åka tåg tar drygt 20 minuter.

Resa till Köpenhamn med bil från Sverige

För den som tänkt sig att åka till Köpenhamn med bil går det snabbast att ta motorvägen. Norrifrån är det E20 som korsar Sverige och går över Öresundsbron. Från kontinenten tar man sig enklast via motorvägarna E47 och E55. Från Stockholm till Köpenhamn är körtiden strax under 7 timmar, från Malmö tar sträckan 40 minuter.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Köpenhamn
Koebenhavn H
Bekvämligheter
Copenhagen-Roskilde
Bekvämligheter
Copenhagen
Bekvämligheter
Mat & dryck
Wifi
Toalett

Vanliga frågor

Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
Metron förbinder flygplatsen (station "Lufthavn") med stadens centrum och ligger i slutet av Terminal 3.