Res till Malmö

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Resa till Malmö

Sveriges tredje största stad är södra Sveriges centrala punkt. Här blomstrar både kultur och ekonomi. Nyskapande arkitektur i Västra Hamnen och spännande muséer för modern konst i innerstaden drar till sig besökare året runt. Stadens enastående dynamik tycks vara en återspegling av dess öppna läge direkt ut mot Öresund, där den svävande siluetten av Öresundsbron sträcker bort mot Danmark.

Flyg till Malmö

I direkt närhet till staden ligger två flygplatser, Copenhagen Airport Kastrup och Malmö Airport. Kastrup som ligger utanför Köpenhamn är Nordens största flygplats med över 25 miljoner resenärer per år som huvudsakligen reser inom Europa. Direkt från Kastrup till Malmö går det pendeltåg med flera avgångar i timmen till Malmös centralstation. Biljetter till Öresundståg kan köpas i förväg som pdf eller mobilbiljett. De kan också lösas på plats med kortbetalning i automater placerade vid ingångarna till perrongen. Malmö Airport är en mindre flygplats med runt 40 destinationer inom Europa och ca. 2 miljoner resenärer på ett år. För att ta sig till Malmös stadscentrum hoppar man lättast på en av flygbussarna och är framme på 40-50 minuter. Betalning sker i biljettautomater, med e-biljett eller kort på bussen. Om det ska gå fort är taxi ett bra alternativ. I Sverige är det fri prissättning och val av taxibil är upp till kunden.

Tåg till centralstationen

De tågbolag som främst trafikerar Malmös centralstation är SJ och Skånetrafiken. Förstnämnda sköter förbindelserna med snabbtåget X2000 till Göteborg och Stockholm. Sistnämnda står för Öresundstågen och Pågatågen, som knyter ihop dels Öresundsregionen mellan Köpenhamn, Malmö och vidare upp mot Blekinge, och dels Skåneregionen upp mot norra Skåne och mot sydost till Ystad och Simrishamn. Centralstationen är den enda stora stationen i staden och ett stort antal stads- och regionalbussar har den som sitt mål. För bilföraren finns det visserligen parkeringsplatser i direkt anslutning till stationen, men med tanke på den goda tillgången till relativt prisvärda taxibilar är detta alternativ att föredra.

Buss till Malmö C

En mängd bussbolag erbjuder resor till staden från olika städer i Europa och Skandinavien. Swebus, Nettbuss och Eurolines är några av de mest bekanta namnen inom den här branschen och med dagliga resor för liten kostnad är de mycket framgångsrika. Bussarna avgår från Malmö C och dit tar sig resenären bäst med taxi, eller med en av de många stads- och regionalbussar som stannar där.

Bilresa till Malmö

Den som reser med bil via Köpenhamn åker över Öresundsbron och njuter av den enastående utsikten över Öresund med Köpenhamn och Malmö på varsin sida om det. En broavgift tillkommer. För den inrikes resenären är det motorvägen E6 vid Helsingborg som är knutpunkten för motorvägarna från Oslo/Göteborg och Stockholm, och som därifrån fortsätter direkt ned till resemålet.

HemResorRes till Malmö

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk