Resor i Oslo | Sök och boka

ons 29 maj
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Resa till Oslo

Oslo är, trots sin relativt lilla storlek, en europeisk huvudstad som kan erbjuda ett varierat utbud av aktiviteter och sevärdheter åt sina besökare. Här har du nära till såväl restauranger och underhållning av högsta klass som naturliv och vatten alldeles intill centrum.Flyg till Oslo-Gardermoen, Oslo-Rygge och Oslo-Torp

Om du reser med flyg till Oslo är chansen stor att du landar på Oslo-Gardermoen. Det är Norges största flygplats med nästan 25 miljoner besökare varje år. Med över 100 linjer till både inhemska och utländska destinationer är Gardermoen en viktig knutpunkt för all flygtrafik i Norge. Hit åker både klassiska nationella flygbolag liksom ett och annat lågprisbolag. Om du vill flyga hit Oslo från Stockholm-Arlanda har både Norwegian och SAS flera avgångar dagligen. Det gör att du enkelt kan hitta en avgång som passar dig tidsmässigt, oavsett om du vill åka hit över en arbetsdag eller om du tänker spendera helgen här. Gardermoen har också goda förbindelser med andra europeiska storstäder som Barcelona, Rom och Genève.

När du landar på Gardermoen har du ungefär 47 kilometer kvar innan du når Oslo centrum. Du kan avverka distansen genom att exempelvis ta expresståget som går hela vägen in till centralstationen. Det tar bara runt 20 minuter och avgår sex gånger per timme under större delen av dygnet. Om du föredrar ett billigare alternativ kan du ta flygbussen som avgår precis utanför ankomstterminalen.

Oslo har också två mindre flygplatser: Rygge och Torp. De har framför allt lågprisbolag som Ryanair och Wizzair som huvudsakliga flygbolag. Om du flyger till Oslo med något av dessa flygbolag bör du ha i åtanke att de ligger 6 respektive 11 mil utanför Oslo centrum. Det gör att du kan behöva tillbringa en timme eller två på en flygbuss för att nå din slutdestination. I gengäld har du på detta sätt goda chanser att hitta en billig flygbiljett till Oslo.

Tåg till Oslo Sentralstasjon

Om du befinner dig i Stockholm eller Göteborg och vill åka tåg till Oslo behöver du inte leta länge för att hitta en avgång. SJ trafikerar linjen mellan Stockholm och Oslo - via bland annat Göteborg - och det går tre tåg i båda riktningarna varje vardag. På helgerna går det två avgångar. Tåget tar mindre än fem timmar att nå fram och du anländer vid Oslo Sentralstasjon mitt i stan. Det ger dig goda förutsättningar att ta dig vidare till fots till exempelvis ett hotell. Härifrån kan du också åka lokalbuss till stadens utkanter eller nå andra norska städer som Bergen och Trondheim med tåg.

Buss till Oslo

Även bussförbindelserna är ypperliga från Sverige till Oslo. Norskägda Vy bus4you har ett stort utbud av bussturer från ett flertal svenska städer över gränsen.

Tåg till Oslo Sentralstasjon

Om du befinner dig i Stockholm eller Göteborg och vill åka Swebus har dagliga avgångar till staden från flera svenska städer, däribland Stockholm, Karlstad och Göteborg. Om du åker från Stockholm till Oslo får du räkna med att det tar nästan tio timmar att nå fram, men du får se en stor del av Sverige från bussfönstret vilket kan vara en upplevelse i sig. Det finns också andra bussbolag, som Vy bus4you, som också har regelbundna avgångar mellan Sverige och Norge. Det gör att du har gott om alternativ när du vill åka buss till Oslo. Bussarna ankommer till Oslo Bussterminal i anslutning till centralstationen.

Bilresa till Oslo

Om du vill åka bil till Oslo har du bra förutsättningar att få en behaglig och smärtfri resa. Många resenärer väljer dagligen att pendla till grannlandet för arbete eller åka över gränsen för att handla. Om du kommer från Sverige är E18 det bästa alternativet. Den sträcker sig hela vägen från Nordirland till Ryssland, där Oslo-Stockholm är en del av sträckan via städer som Årjäng, Karlskoga och Arboga. Det gör vägförbindelserna till Oslo goda från stora delar av Sverige.

HemResorRes till NorgeRes till Oslo billigt med flyg, buss eller tåg

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk