JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

lör
4 dec.
302 krVy Bus4You
Hitta priser
sön
5 dec.
278 krFlixbus
Hitta priser
mån
6 dec.
230 krFlixbus
Hitta priser
tis
7 dec.
230 krFlixbus
Hitta priser
ons
8 dec.
270 krFlixbus
2521 krNorwegian Air Shuttle
tors
9 dec.
246 krVy Bus4You
Hitta priser
fre
10 dec.
208 krFlixbus
Hitta priser
lör
11 dec.
268 krFlixbus
Hitta priser
sön
12 dec.
237 krFlixbus
Hitta priser
mån
13 dec.
208 krFlixbus
Hitta priser
tis
14 dec.
230 krFlixbus
Hitta priser
ons
15 dec.
215 krFlixbus
1679 krNorwegian Air Shuttle
tors
16 dec.
213 krFlixbus
Hitta priser
fre
17 dec.
327 krFlixbus
Hitta priser
lör
18 dec.
246 krVy Bus4You
Hitta priser
sön
19 dec.
314 krVy Bus4You
Hitta priser
mån
20 dec.
268 krFlixbus
Hitta priser
tis
21 dec.
280 krFlixbus
Hitta priser
ons
22 dec.
358 krVy Bus4You
Hitta priser
tors
23 dec.
336 krVy Bus4You
Hitta priser
fre
24 dec.
223 krFlixbus
Hitta priser

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Boende

Behöver du ett boende?

visa på karta
Topphotell
Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Buss Information från Oslo till Göteborg

distanceAvstånd255 km
durationGenomsnittlig restid med buss3 h 30 min
priceGenomsnittligt biljettpris för buss252 kr
frequencyAntal Buss3 per dag
changesDirekt bussJa, det finns 3 direkt bussar per dag
carriersBussbolagVy Bus4You, Flixbus, Nettbuss eller Swebus

Bussar från Oslo till Göteborg är färdväg 255 km lång och tar i genomsnitt 3 h 30 min med våra partner som Vy Bus4You, Flixbus, Nettbuss eller Swebus. Normalt går det det finns 3 bussar om dagen, inklusive direktförbindelser. Medan det genomsnittliga biljettpriset på denna färdväg ligger omkring 252 kr, kostar den billigaste buss biljetten inte mer än 208 kr. Resande avreser oftast från Oslo Bussterminal och anländer till Gothenburg, Operan.

Buss från Oslo till Göteborg

Varför ska du ta bussen från Oslo till Göteborg?

Att åka buss från Oslo till Göteborg är ett utmärkt sätt att ta sig över gränsen mellan Norge och Sverige. Eftersom distansen mellan Oslo och Göteborg är relativt kort är buss ett enkelt alternativ till tåg och flyg. På cirka 3,5 timmar är du framme. Du slipper krångliga flygbussar och jobbiga förseningar samtidigt som du i lugn och ro kan avnjuta färden till Göteborg. Oavsett om du utnyttjar restiden till arbete eller studier eller om du föredrar att ta det lugnt och titta ut över landskapet är bussen ett bekvämt färdmedel som tar dig från Oslo till Göteborg på några timmar.

Vilka bussbolag trafikerar sträckan?

När du vill åka från Oslo till Göteborg med buss har du flera alternativ att välja på. Nettbuss har flera dagliga avgångar mellan städerna. Det gör att du enkelt kan hitta en resa som passar dina hålltider, oavsett om du har en tidig eller sen avresa i åtanke. Även bussbolagen Flixbus och RegioJet trafikerar sträckan och erbjuder avgångar med något mindre frekvens.

Vissa avgångar har inte Göteborg som slutstation. Det betyder att du behöver vara vaksam på att du stiger på rätt buss eftersom den kan ha Malmö, Stockholm eller någon annan stad som ändhållplats. Normalt står det dock tydligt utannonserat att bussen passerar Göteborg för att undvika missförstånd. RegioJet och Nettbuss har alltid direktavgångar mellan Oslo och Göteborg för att du ska slippa onödiga byten. Istället kan du lugnt koppla av tills bussen rullar in i staden.

Vad kostar det att åka från Oslo till Göteborg med buss?

Det finns flera variabler som avgör kostnaden för att åka buss från Oslo till Göteborg. Olika bussbolag kan ha olika prissättningar beroende på när du vill åka. I regel blir det dyrare om du vill köpa en biljett under stora högtider eller andra tidpunkter när efterfrågan på resor är stor. Du får också räkna med att betala mer om du bokar tätt inpå din avresa. Därför lönar det sig ofta att vara ute i god tid och boka din biljett så tidigt som möjligt. Oavsett vilket sparar du i regel en hel del pengar på att åka från Oslo till Göteborg med buss jämfört med andra färdsätt.

Hur lång tid tar bussresan mellan Oslo och Göteborg?

Restiden kan variera beroende på trafik och avgång, men i snitt tar resan mellan tre och tre och en halv timme.

Varifrån i Oslo avgår bussen?

Alla bussar från Oslo till Göteborg avgår från Oslo Bussterminal. Den kallas också för Gallerian och syftar på samma plats. Den ligger på promenadavstånd från Oslo S mitt i centrum och du hittar enkelt dit med hjälp av tydligt utsatta skyltar.

Var anländer bussen i Göteborg?

När du åker buss från Oslo till Göteborg anländer du på Nils Ericsonterminalen. Det är Göteborgs bussterminal och ligger precis i anslutning till tågstationen. Härifrån ligger hela centrala Göteborg tillgängligt till fots. Den berömda huvudgatan Avenyn ligger bara 15 minuters promenad härifrån. Du kan också fortsätta din färd via de klassiska spårvagnarna eller åka lokalbuss.

Vad finns det att göra i Göteborg?

Göteborg har ett nöjesutbud som tillhör de bästa i Skandinavien. Oavsett om du bara är här över helgen eller i flera veckor kommer du att hitta saker att göra varje dag. Göteborg är framför allt känt för sitt hektiska nattliv som har sitt epicentrum på Avenyn. Här finns berömda nattklubbar som Push och Park Lane med öppettider in på småtimmarna.

Om du föredrar lugnare aktiviteter finns det ett urval av möjligheter i Göteborg. Kanske blir det allra tydligast i stadsdelen Linnégatan som bjuder på mysiga kaféer och trevliga restauranger i massor. Här kan du också gå och rota i boklådor eller besöka den anrika Hagabiografen.

Var är det bäst att bo i Göteborg?

Göteborg har ett varierat utbud av hotell och vandrarhem som gör att det finns boende för alla smaker och plånböcker. Om du vill slå på stort kan kanske Gothia Hotell vara något. Det ligger beläget i högresta Gothia Towers och ger dig garanterat en vacker utsikt för pengarna. Om du har en begränsad budget är hostels med flerbäddsrum ett prisvärdare alternativ. Eller varför inte testa på att leva som en riktig göteborgare genom att hyra ett rum eller en hel lägenhet via Airbnb? Då får du dessutom mer kvar i reskassan som du kan använda till att uppleva det fascinerande Göteborg.

Resetips

Bussar från Oslo till Göteborg
Ta bussen till Göteborg. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Oslo to Göteborg.
FAQs
Hur mycket kostar en lågprisbiljett med buss från Oslo till Göteborg?
Buss biljetter från Oslo till Göteborg kan kosta så lite som 208 kr, speciellt om du bokar din resa långt i förväg. Omio hjälper dig med att spara pengar på semestern genom att hitta billiga erbjudanden på buss biljetter från Oslo till Göteborg.
Hur mycket kostar buss från Oslo till Göteborg i genomsnitt?
I genomsnitt brukar resenärer betala runt 252 kr för att ta buss från Oslo till Göteborg. Ju tidigare du bokar desto större är chanserna för att hitta billiga biljetter till Göteborg från Oslo.
Hur långt är avståndet mellan Oslo och Göteborg när man reser med buss?
Funderar du på att boka en buss biljett från Oslo till Göteborg? Avståndet mellan Oslo och Göteborg med buss är runt 255 km. Ju tidigare du bokar desto bättre buss biljetter från Oslo till Göteborg kan du få.
Hur lång tid kommer det att ta för mig att resa från Oslo till Göteborg med buss?
När du reser med buss är det bra att veta hur lång tid resan kommer att ta. Vi kan hjälpa dig med att hitta billiga biljetter för att snabbt resa mellan Oslo och Göteborg. På ett ungefär kan resan från Oslo till Göteborg med buss ligga på 3 h 30 min.
Om jag vill resa med buss, vilka busstationer i Oslo och Göteborg bör jag välja inför min resa?

När man reser med buss från Oslo till Göteborg är det bra att veta att de flesta resenärer åker från Oslo på Oslo Bussterminal och de flesta anländer till Göteborg på Gothenburg, Operan.

Hur långt från centrum i Oslo och i Göteborg ligger de mest populära busstationer?

Oslo Bussterminal är den busstation som är mest använd av Omios resenärer i Oslo och den ligger 765 m från cityområdet. Den busstation i Göteborg som är mest populär bland resenärer är Gothenburg, Operan som ligger 409 m från cityområdet.

Vilka bussbolag hos Omio erbjuder billiga resor från Oslo till Göteborg?
För att hitta bästa buss från Oslo till Göteborg kan du använda dig av dessa bussbolag: Vy Bus4You, Flixbus, Nettbuss eller Swebus. Det är dock alltid smart att kolla in alla bussbolag som erbjuder resor från Oslo till Göteborg och ta reda på vilka bekvämligheter de erbjuder.
Hur många buss förbindelser per dag finns det från Oslo till Göteborg?
I genomsnitt det finns 3 bussar om dagen från Oslo till Göteborg. Buss tider och –förbindelser kan vara annorlunda vid veckoslut och högtider jämfört med vardagar.
Kan Omio hjälpa mig med att hitta sista-minuten buss biljetter från Oslo till Göteborg?
Använd Omio för att hitta de bästa erbjudandena från olika bussbolag och köp billiga biljetter från Oslo till Göteborg om du vill ha en enkel resa eller tur och retur med buss. Du kan hitta all information om din resa direkt i Omios app och på så sätt få en smidig resa.
Många av våra kunder som planerar en resa till Göteborg med buss reser ofta även till ställen som Stockholm, Köpenhamn eller Malmö. Kolla Omio för att hitta de bästa resealternativen mellan Göteborg och dessa destinationer som också är värda att besökas.
Många av våra kunder som planerar en resa till Göteborg med buss reser ofta även till ställen som Stockholm, Köpenhamn eller Malmö. Kolla Omio för att hitta de bästa resealternativen mellan Göteborg och dessa destinationer som också är värda att besökas.
Istället för att resa med bil, kan jag resa med buss från Oslo till Göteborg?
Inga problem, låt Omio sköta det åt dig! Du behöver faktiskt ingen bil om du vill resa till Göteborg från Oslo. Kolla Omio för att hitta de bästa resevägarna med buss från Oslo till Göteborg och köp dina billiga buss biljetter idag!
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Oslo
Göteborg
Oslo
Bekvämligheter
Oslo - Bussterminal, Galleriet, nást. 5
Bekvämligheter