Resor i Paris | Sök och boka

fre 12 apr.
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Resor till Paris - allt du behöver veta

Upptäck romantiska Paris, staden som lockar med Notre Dame, Louvren och härliga promenader längs Seine. Här finns även shopping i världsklass bland annat på Galeries Lafayette och Printemps. Resenärer till den franska huvudstaden kan välja på en rad färdsätt.

Res till Paris-Charles de Gaulle flygplats

Flygplatsen i Paris är belägen cirka 25 kilometer från centrum är Europas näst största flygplats och varje år passerar 60 miljoner resenärer Charles de Gaulle. Det är även ett nav för Air France och flertalet stora flygbolag trafikerar flygplatsen. Varje dag avgår ett stort antal resor mot andra städer I Frankrike liksom destinationer över hela världen. Eftersom utbudet är så stort är det enkelt att hitta billiga flygbiljetter för din resa till Paris. Resan in till stadens centrum tar cirka en timme och man kan välja mellan att åka taxi, buss eller tåg. RER-tågen tar resenärer från flygplatsen till järnvägsstationen Gare de Nord där byte kan ske till tunnelbana. Det är även möjligt att flyga till den franska huvudstaden via Orly International Airport och Beauvais.

Resor till Paris - tåg till Gare du Nord

Det finns tre huvudtågstationer i den franska huvudstaden: Gare du Nord, Gare de l'Est och Gare de Lyon. Dessa förbinder staden med resten av landet men också resten av Europa. Gare du Nord är den största av dem. Harifrån kan man till exempel fortsätta resan mot Belgium, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien. För att komma hit kan man åka tunnelbanelinje 10. Statliga SNCF (som enkelt kan bokas med Omio) trafikerar det flesta linjer men Eurostar är en att annat resealternativ.

Buss till Gallieni i Paris

Eurolines, Megabus, iDBUS, FlixBus , Starshipper är några av de bussbolag som erbjuder resor till den franska huvudstaden. Många av de internationella rutterna utgår från busstationen Paris-Gallieni bus som ligger i den östra delen av Paris. Man tar sig enkelt hit med tunnelbanelinje 3 som stannar vid stationen Gallieni. Ett flertal lokala busslinjer passerar även busstationen om man vill till Paris resa.

 

Res till Paris med bil

Ett flertal expressmototvägar förbinder Paris med övriga Frankrike. A1 liksom A3 leder norröver medan A5 och A6 går söderut. Väg A4 väljs för resor öster ut och resenärer som ska åka norrut väljer A13 eller A10. Tänk på att trafiken kan gå långsamt under semestertider. För den som inte vill köra i city rekommenderas att parkera bilen i någon av förorterna och byta till tunnelbana.

 

Gratis saker att göra på din resa till Paris

Utforska Montmartre

Den pseudo-parisiska byn Montmartre har allt från barer och mat till den bevuxna kyrkogården och vinbutikerna, särskilt om man undviker den överfulla Place du Tertre där de flesta människor samlas. Vyn är ganska fantastisk från toppen från vackra Sacre-Coeur, men ignorera inte, alla små slingrande kullerstensgator och små gränder att gå vilse i!


Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris

Vid första anblick är fasaden på detta museum ganska imponerande och något som du säkert kommer att känna igen. Men de imponerande konstverk som du hittar inuti är lika mycket av ögongodis med konstverk av Delaunays och Fautrier med stilar som sträcker sig från art deco till kubism.


Square du Vert-Galant

För en liten smak av den bohemiska känslan av Paris 1920-talet är Square du Vert-Galant den cloest du kommer att få! Det ligger på den västra spetsen av Île de la Cité omgiven av vatten och på sommaren hittar du människor som chillar på gräset och tittar på båtarna som går.

Ladda ned vår app nu inför din Paris resa!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

HemResorRes till FrankrikeBilliga flyg-, buss-, och tågbiljetter till Paris

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk