Allt om Polen resor

sön 19 maj
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Resor till Polen

Polen och Sverige skiljs åt endast av Östersjön och resor mellan de båda länderna är tradition sedan många hundra år tillbaka. Här väntar städer som Warszawa, Kraków och Gdansk på att upptäckas, där medeltida torg och historisk arkitektur lockar. En vacker landsbygd med kyrkor och kloster, samt ett rikt musik- och kulturliv är ytterligare anledningar till en Polen resa. Östersjökusten bjuder på storslagna stränder och det finns otaliga kurorter som erbjuder hälsoresor med spa och yoga. Res till Polen som är ett semesterland med någonting att erbjuda för alla åldersgrupper.

Res till Polen med flyg

Polen resor med direkta flygförbindelser från Sverige finns till de största polska städerna.

Från Stockholm finns direkta flyg till Warszawa (LOT), Kraków (Wizz air, Ryanair, Norwegian), Gdansk (Ryanair, Wizz Air), Katowice (Norwegian, Wizz Air, Ryanair) och Lodz (LOT, Wizz Air). Tänk på att avgångarna med Wizz Air och Ryanair sker från Skavsta, en flygplats utanför Nyköping.

Från Göteborg finns få direkta flyg till Polen, men med bara ett byte tar du dig t.ex. till Warszawa (Brussels Airlines, Wizz Air), Poznan (Lufthansa, Norwegian), eller Katowice (Finnair).

Malmö ligger nära Polen och kanske erbjuds det av den anledningen Polen resor med bra anslutningar. Till Warszawa (LOT, SAS) och Gdansk (Wizz Air) finns direktflyg från antingen Köpenhamn Kastrup och Malmö Sturup.

Res till Polen med buss

Tack vare Flixbus finns det goda möjligheter att ta göra en Polen resa med buss. Från Stockholm tar du dig till Kraków, Katowice och Wroclaw. Från Göteborg och Malmö går det bussar till Warszawa, Krakòw, Poznan, Katowice, Wroclaw, Lodz.

Res till Polen med tåg

Det finns inga dugliga anslutningar med tåg till Polen från Sverige. Det bättre alternativet landvägen är att ta en av Flixbus många bussar. Sök i reseplaneraren ovan för att finna de bästa förbindelserna med Omio, vi samarbetar även med ett flertal transportföretag inom Polen så att du kan resa smidigt och billigt inom Polen.

En Polen resa när på året?

Polens klimat liknar det sydsvenska. Beroende på vilken typ av Polen resa det rör sig om lämpar sig olika tider på året. En resa till Östersjökusten med bad och sol passar bäst på sommaren, medan höst och vår är givna för stads- och kulturresor. Vintertid väntar skidorterna i södra Polen på ett besök. Här finns mindre skidorter passande för en långhelg.

Praktiska tips till Polen resor

  • Boende
  • I städerna finns det en mängd alternativ, som Airbnb, pensionat, hotell eller vandrarhem. Ute på landsbygden kan övernattning på en bondgård vara ett härligt sätt att komma i kontakt med den polska folksjälen. När du bokar en resa med Omio blir du automatiskt erbjuden passande boenden med Airbnb för de datum och den plats som du ska resa till.

  • Resehandlingar
  • För att resa in i Polen behöver du ha med dig ditt resepass eller den typ av ID-kort som är utfärdat av polisen.

  • Om du blir sjuk
  • Var noga med att ha med dig det europeiska sjukförsäkringskortet. Ta kontakt med Försäkringskassan om du inte har ett ännu.

Res till Polen med Omio


Omio's snabba guide till Polen resor

Språk

Polska

Valuta

Zloty

Bästa tiden att åka

Liknar det sydsvenska

Mat

Soppor av alla slag och gulasch serveras flitigt i Polen

Största städerna

Warszawa, Krakow, Wroclaw

Andra populära destinationer för svenska resenärer:

HemAllt om Polen resor

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk