Resor i Budapest | Sök och boka

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Budapest?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Resa till Budapest

Budapest är en östeuropeisk pärla som har fått en ökad tillströmning av turister de senaste åren. Det är logiskt med tanke på den rimliga prisnivån, de vackra vyerna och de kulturella sevärdheterna som staden erbjuder. Dessutom finns det goda flyg-, tåg- och bussförbindelser med resten av Europa som gör det till det perfekta resmålet för en semesterweekend.

Resor till Budapest - flyg till Budapest från Stockholm och Göteborg

Direktflyg från Stockholm till Budapest avgår med Norwegian, dessa resor tar enbart 2 timmar och 10 minuter och kan oftast finnas till låga priser. Det går även att resa till Budapest med flyg från Göteborg men då tar resan närmare 4 timmar då den innebär ett byte.

Budapests flygplats för resor till Budapest

Budapests flygplats Ferenc Liszt International Airport ligger belägen ungefär 16 kilometer utanför centrum och det gör den enkelt tillgänglig för resenärer som snabbt vill bege sig till stadskärnan. Med en taxi går resan på omkring en halvtimme, beroende hur trafiken ser ut. Se till att åka med ett erkänt taxibolag för att undvika att du blir lurad och får betala ett dyrare pris än normalt. Om du föredrar att åka buss kan du ta flyg- eller lokalbuss till centrum. De avgår utanför Terminal 2 och tar dig till Budapests centrum till ett billigt pris. Om du vill hoppa av på väg in till centrum kan du se till att välja en rutt som går förbi just din destination. Du kan också ta tåget in till centrum, men då måste du först åka lokalbuss till Ferihegy tågstation varifrån det regelbundna pendeltåg till centrala Budapest.

Tågresor till Budapest

Med Budapests läge på gränsen till centraleuropeiska länder som Österrike och Tjeckien har det blivit en knutpunkt för tågresenärer för resor till Budapest. Hit går det nämligen regelbundna tåg från såväl Berlin i väster till Istanbul i öster. Om du åker tåg från Sverige får du räkna med att byta i Köpenhamn och Berlin. Därifrån åker du bekvämt nattåg hela vägen till Budapest och kan vakna upp utvilad i Ungern. Med moderna vagnar har du möjlighet att få en god natts sömn, men se till att boka i tid för att få de bästa priserna. När du åker tåg till Budapest anländer du vid Budapest-Keleti som är stadens centralstation. Härifrån kan du promenera till de mest centrala delarna av staden eller byta till en annan tågförbindelse till exempelvis Belgrad eller Sofia.

 

Res till Budapest med buss

En bussresa till Budapest från Sverige tar dig igenom en vacker del av Europa som bjuder dig på intressanta upplevelser längs vägen. Eftersom resan tar över ett dygn - inkluderat byten och raster - är det förbehållet de mest äventyrliga resenärerna, men med bekväma, luftkonditionerade bussar, som exempelvis Eurolines bjuder på, blir resan ändå behaglig. Om du åker buss från exempelvis Göteborg får du räkna med byten i Köpenhamn, Berlin och Prag innan du slutligen är framme i Budapest. Du kan också välja en gruppresa från exempelvis Scandorama där du åker på en organiserad bussresa med guide och övernattningar. Det gör att även resan till Budapest blir en erfarenhet i sig.

Res till Budapest med bil

De östeuropeiska vägarna har länge varit ökända för bilburna resenärer, men omfattande vägarbeten under de senaste åren har sett till att de numera generellt håller hög klass. Från Budapest går motorvägen M1 västerut som förbinder staden med bland annat Bratislava. Dit kan du enkelt ta dig från övriga europeiska huvudstäder.

SJ och Deutsche Bahn biljetter kan köpas direkt med Omio.

✓ Alla SJ och Deutsche Bahn biljetter kan köpas direkt med Omio Appen
✓ Boka direkt SNCF, Eurostar, och MTR Express tågbiljetter med Omio
✓ Över 600 transportbolag på en plats

Skaffa appen!

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Budapest

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk