Allt du behöver veta om resor till Italien

Allt om resor till Italien

Efter Frankrike är Italien det land i Europa som har flest besökande utländska turister. Det innebär bland annat att det finns goda förbindelser när du ska resa till Italien, oavsett om du föredrar flyg, tåg eller buss. Stora delar av Italien har ett tempererat medelhavsklimat, och räknar man in öarna, har landet en över 760 mil lång kuststräcka. För den som vill bjuds det med andra ord på goda möjligheter till sol och bad. Det stövelformade landet Italien bjuder även på stora regionala skillnader, men även på god mat, stora konstskatter och en rik kulturhistoria. Redan på medeltiden började rika svenskar att resa till Italien, i form av pilgrimsresor till Rom. Omio hjälper dig inte bara hitta den bästa biljetten till Italien för dig utan du kan även resa med tåg inom italien med italienska tågbolag så som Trenitalia och Italo med oss - helt på svenska!

 

Res till Italien med flyg

Det enklaste och snabbaste sättet att resa till Italien är med flyg. Från Stockholm går det direktflyg till bland annat Rom (SAS, Norwegian), Milano (SAS, Ryanair), Bologna (SAS), Pisa (SAS), Olbia på Sardinien (Norwegian) och Brindisi (Ryanair). Dessutom går det att flyga till en rad andra städer med ett byte på vägen. Notera att flygen med Ryanair sker från Skavsta flygplats utanför Nyköping, medan övriga bolag flyger från Arlanda.

Från Göteborg går det Italien resor med direktflyg från Landvetter till bland annat Rom (Norwegian), Milano (Ryanair) och Pisa (Ryanair).

Från Malmö går det inga direktflyg till italienska städer, men din resa till Italien sker ändå smidigt genom att ta ett flyg från Köpenhamn. Därifrån går det direktflyg till Rom (SAS, Norwegian), Milano (SAS, Ryanair, Easyjet), Venedig (Norwegian, Easyjet), Neapel (Ryanair), Florens (Vueling), Bologna (SAS, Ryanair), Turin (Blue Air, Hahn Air Systems), Catania (Norwegian), Pisa (Norwegian), Palermo (SAS) och Olbia på Sardinien (SAS).

Res till Italien med tåg

Tidigare har det funnits Italien resor med chartrade tåg som gått direkt från Sverige till norra Italien. De fick dock läggas ner på grund av bristande intresse, vilket gör att resor till Italien med tåg numera är lite mer äventyrliga. Det enklaste sättet är att köpa ett interrailkort, något som även ger dig stor frihet att själv utforma rutten för din resa till Italien. Med det kan du naturligtvis även göra resor i Italien när du väl har kommit fram. Vi har även en stor guide över resor inom Italien med tåg att finna här.

Trenitalia och Italo biljetter kan köpas direkt med Omio.

✓ Alla Trenitalia och Italo biljetter kan köpas direkt med Omio Appen
✓ Boka direkt Italo, Renfe, and SNCF tågbiljetter med Omio
✓ Se över 800 transportföretag på en sida
✓ Jämför och boka tåg, buss och flyg

Res till Italien med buss

Till skillnad från att resa med tågt Italien går det fortfarande många Italien resor med chartrade bussar. Vill du i stället åka mer självständigt går det långfärdsbussar till Milano, Rom och andra italienska städer med Flixbus, med start i exempelvis Stockholm eller Malmö och bussbyte i Berlin.

Att tänka på Italien framkallar tankat om kulturens underverk - både gamla och moderna. Res till Italien och få en glimt av det förflutna med historiska städer som forntida Rom och Verona - staden som Shakespeare's Romeo och Juliet utspelar sig i. Utforska den samtida italienska kulturen med sin ständigt föränderliga modeplats, samt opera i världsklass, livligt nattliv och vackra vinodlingar. Italien har ett brett utbud av klimat och väder, från dess bergiga norra till Medelhavet och Adriatiska havet. Oavsett om du är intresserad av att gå till stranden, vandra, åka skidor, shoppa eller bara njuta av en utsökt måltid, har Italien världen att erbjuda.

Mer inspiration för resor till Italien

Få inspiration för att resa till Italien! Oavsett om du är intresserad av renässansskonst eller italiensk mat, finns det obegränsade upplevelser för nordamerikaner som reser till Italien. Kolla in några förslag på resor till Italien och låt Omio ta dig dit!

Vilken tid på året bör du resa till Italien?

Bestäm det år du vill resa till Italien. Det finns 3 stora årstider för resor i Europa - Hög, Låg och Axel. Varje rese säsong har fördelar och nackdelar och kommer att påverka din erfarenhet som reser i Italien.

Ladda ned vår app nu för resor till Italien!

HemAllt du behöver veta om resor till Italien

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk