Res till Tyskland med Omio

Allt om att resa till Tyskland

För många svenskar är Tyskland mest en transportsträcka vidare mot Frankrike, Italien eller de österrikiska Alperna. Den som någon gång har lämnat autobahn vet dock att det finns väldigt mycket att se och uppleva där. Världsmetropolen Berlin behöver knappast någon närmare beskrivning - en fjärdedel av alla svenskar som gör en resa till Tyskland tar sig till landets huvudstad. Andra åker till storstäder som Hamburg i norr och München i söder - två fascinerande städer med väldigt olika profiler. Tyskland är ett land med över 80 miljoner invånare, där de regionala skillnaderna ofta är slående. Det är också ett land med en hel radda städer med runt en halv miljon invånare. Vill du komma bort från de stora turistströmmarna men ändå hitta liknande urbana miljöer som i Berlin är exempelvis Leipzig, Bremen, Stuttgart och Nürnberg städer som har mycket att erbjuda besökare.

Generellt är Tyskland billigare i Sverige. Det gäller inte minst för alkoholhaltiga drycker. De flesta tyskar pratar hyfsad engelska, även om det ibland kan vara svårt att göra sig förstådd med äldre personer utan att besitta åtminstone grundläggande tyskakunskaper.

Att resa till Tyskland från Sverige med flyg

Det snabbaste sättet att ta sig till många tyska städer är med flyg.

Från Stockholm går det direktflyg till Berlin med Norwegian, SAS och Air Berlin (OBS! De sistnämnda ansökte om konkursskydd i augusti 2017, kolla bolagets hemsida vad som gäller). Du hittar även direktflyg till München med SAS och Norwegian, till Hamburg och Düsseldorf med SAS och Eurowings, till Frankfurt med SAS och Lufthansa, till Köln med Eurowings, till Stuttgart med SAS till Bremen och Memmingen med Ryanair.

Från Göteborg går det direktflyg till Berlin med Air Berlin, till Hamburg med Czech Airlines, till Düsseldorf med Eurowings.

Från Växjö går det direktflyg till Düsseldorf Weeze med Ryanair. Från Norrköping går det flyg till München med Lufthansa och BMI Regional.

Att åka tåg till Tyskland från Sverige

Ska du ta dig mellan en ort i södra Sverige och norra Tyskland är även tåg och buss fullt gångbara alternativ till flyget.

Snälltåget säljer tågbiljetter från Malmö till Hamburg och Berlin, via Danmark. Du kan även köpa tågbiljetter till tyska städer via Tysklands motsvarighet till SJ, Deutsche Bahn . Sök efter "Europa Spezial Schweden" för extra förmånliga priser.

Att åka buss till Tyskland från Sverige

Bussresor till Tyskland från Sverige går i regel över Danmark och sedan med färja över från Rödby till tyska Puttgarten. Färjan ingår i bussbiljetten, och den 45 minuter långa överfarten är en bra chans att sträcka på benen och att äta något i färjans restaurang. Flest bussavgångar har Flixbus, och resan mellan Malmö och Hamburg tar drygt sju timmar. Till Berlin tar det ytterligare ett par timmar, och dit kör även Swebus, Comati PSG och Bohemian Lines.

Res till Tyskland med Omio


Omio's snabba guide till Tyskland resor

Språk

Tyska

Valuta

Euro

Bästa tiden att åka

Liknar klimatet i södra Sverige

Mat

Wienerschnitzel, svinstek, knödel, spätzle och surkål.

Största städerna

Berlin, München och Frankfurt

Mer Tyskland resor:

Ladda ned vår app nu för resor till Tyskland!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk