Flyg till London

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling
Boende

Behöver du en plats att bo på i London?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Flyg till London

Om du ska flyga från Sverige till London finns det många alternativ att välja bland. Varje dag går det nämligen flera direktflyg från både Stockholm, Nyköping, Västerås och Göteborg, men du har också möjlighet att flyga med ett byte från städer som Malmö, Kalmar och Växjö. Tack vare de smidiga flygförbindelserna är London en otroligt populär turistdestination för svenskarna.

Vilken är huvudflygplatsen i London?

I och runt omkring London ligger inte mindre än sex internationella flygplatser - London Heathrow Airport, London Gatwick Airport, Stansted Airport, London City Airport, London Southend Airport och London Luton Airport. Vanligast när du reser från Sverige är dock att du landar på Gatwick, Heathrow, Luton eller Stansted där London-Heathrow är den största. Där finns det gott om både butiker och restauranger och det är enkelt att ta sig in till centrala London med antingen buss, taxi eller med tåget Heathrow Express, vilket är det absolut smidigaste transportmedlet.

Vilka flygbolag flyger till London?

De flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige till London är bland annat Ryanair, Norwegian, British Airways, SAS, Finnair och Easyjet. Dessa ankommer dock till olika flygplatser, så kolla vad som gäller för den flygresa du tittar närmare på. Det vanliga är att Ryanair landar på Stansted Airport, Norwegian på London Gatwick Airport, British Airways, SAS och Finnair på London Heathrow Airport och Easyjet på London Luton Airport. Flygen från Sverige till London är inte säsongsbundna, utan avgår året runt.

Varför ska man resa med flyg till London?

I och med att flygtiden är så kort som cirka 2 - 2,5 timmar och att så många flygbolag konkurrerar om priserna är det både enkelt och billigt att flyga till London. Dessutom är det inte bara de större flygplatserna i Sverige som erbjuder flygförbindelser, utan det går även att flyga från mindre städer såsom Nyköping, Västerås, Kalmar och Växjö. Antingen direkt eller med ett eller flera byten.

Innan du reser till London med flyg – bra att veta!

London passar för både weekends och längre vistelser och erbjuder besöksmål och aktiviteter som passar hela familjen. Det går snabbt och enkelt att ta sig runt med bussar eller tunnelbana om du inte väljer att upptäcka staden till fots. Passa på att ta dig utanför de lite mer turistiga områdena och besök mysiga stadsdelar såsom Hampstead, Shoreditch och Homerton. Perfekt för dig som vill uppleva staden precis som en äkta London-bo!

Var flyg till London inte det du sökte efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk