Bussresor till Tyskland

tors 19 sep.
Enkelt som 1,2,3
Välj de billigaste och snabbaste rutterna från över 800 officiella partners
Ta dig dit på ditt sätt
Njut av att resa med tåg, buss och flyg över Europa
Varje gång, var som helst
Därför att din resa inte slutar med en biljett, vi finns här för dig hela vägen

Dessa företag litar på oss.
Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Tyska bussbiljetter kan köpas direkt med Omio

Flixbus + Omio

Omio är en auktoriserad reseplattform där du kan jämföra och boka biljetter med över 800 europeiska transportbolag. Flixbus och Deutsche Bahn biljetter finns tillgängliga hos Omio på vår hemsida och i vår app. Sortera helt enkelt resultaten efter de billigaste, snabbaste eller smartaste rutterna för att finns det bästa alternativet för just din resa.

Funderar du på att ta en bussresa till Tyskland?

Tyskland är ett utmärkt land att upptäcka med buss. Nätverket av vägar och autobahn genom landet gör bussresor i Tyskland till ett tacksamt färdsätt som går både snabbt och okomplicerat. Bussresor i Tyskland ger dig även en chans att se fantastiska tyska landskap så som alper, kuststäder i norr till Svartskogen till brusande flodar.

Bussresa till Tyskland - allt du behöver veta

Sverige och Tyskland ligger relativt nära varandra fågelvägen. Desto större anledning att satsa på en bussresa till Tyskland nästa gång det är dags för semester. Att boka en bussresa innebär att du kan bestämma dig kort inpå avgång och ändå få en billig resa, och att du i regel får betydligt mer pengar kvar i semesterkassan än med till exempel tåg eller flyg.

Vilka bussbolag kör till destinationer i Tyskland?

Beroende på vilken stad du tänker åka till är det olika bussbolag som står för resan. Det bolag som täcker upp flest destinationer är Flixbus och åker till exempelvis Hamburg, Berlin, München, Köln och Dresden. Bussar från Deutsche Bahn kör delar av sträckor inom Tyskland, ofta i kombination med tåg. Omio samarbetar även med tyska bussbolag så som Postbus, DeinBus och Eurolines för att ge våra resenärer de billigaste och bästa bussresorna i Tyskland.


 

Tre anledningar att åka bussresor till Tyskland

1. Det är billigt. I jämförelse med i stort sätt alla andra sätt att resa så ligger buss på lägsta prisnivån.

2. Det är flexibelt. Idag vill vi kunna agera på impuls och resa iväg när vi känner för det. Detta är möjligt med buss eftersom det inte ställs krav på att boka långt i förväg för att resan ska bli prisvärd.

3. Ankomst centralt i staden. För de flesta destinationerna i Tyskland ligger busscentralerna centralt mitt i städerna. När du är framme är det bara att promenera rakt ut i händelsernas centrum.

Bussresa till Tyskland från Göteborg

Det är möjligt att ta sig till de flesta stora, tyska städerna med buss, men det kan bli nödvändigt att byta några gånger för en bussresa i Tyskland. Direkta bussar till Berlin finns med bussbolaget RegioJet vars biljetter kan köpas via Omio, och till de flesta andra städer krävs minst ett byte. Det tar ca 12 timmar att åka buss från Göteborg till Berlin, och lika lång tid till Hamburg. Biljettpriserna ligger vanligtvis mellan 500 och 800 kr enkel.

Bussresa Tyskland från Malmö

Från Malmö går direkta förbindelser till Köln, Hamburg och Berlin med bussbolaget Flixbus. Till Köln kommer du på 15 timmar för 500-700 kr enkel. Hamburg tar 8 timmar och priset för en enkel biljett ligger på 300-500 kr. Bussbolaget Bohemian Lines erbjuder resor till Berlin på 9-13 timmar för 400-450 kr enkel. Gemensamt för de tre städerna är att du stiger av på en central busshållplats och har bra anslutningar därifrån till andra delar av staden.

Bussresor från Stockhom till Tyskland

Visst blir det långa resetider från Stockholm och ner till tyska destinationer med buss. Då gäller det att njuta av själva resan och alla sevärdheter längs vägen. Till Berlin reser du på 18-22 timmar för 600-1000 kr med RegioJet, Bohemian lines eller Flixbus. Med sistnämnda tar du dig även till Leipzig på runt 23 timmar för 600-900 kr enkel.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

Vi använder cookies för att tillgodose med en bättre tjänst, analysera användarnas beteende samt omfördela annonser till andra hemsidor. Genom att fortsätta, så accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår sekretesspolicy. Du kan välja bort detta när du vill.