Bussresor till Tyskland

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Tyskland

Res med buss till Tyskland och upplev flera fantastiska destinationer. Besök någon av huvudstaden Berlins många unika stadsdelar så som konstnärernas favorit Prenzlauer Berg eller multikulturella Wedding. Det finns något för alla att upptäcka och Berlin, i likhet med New York, sover sällan. Fantastisk mat kombinerat med utmanande stadsarkitektur är kanske det som främst kännetecknar denna spännande stad, men även flera historiska monument förtjänar ett besök, däribland Berlinmuren. Kanske lockar Köln eller München mer? Oavsett vilken stad du väljer finns det gott om alternativ när det kommer till aktiviteter.

Buss är numera mer än ett fullgott alternativ till att resa med exempelvis flyg och det finns flera fördelar. Även om resan troligtvis tar lite längre tid eliminerar du tiden du skulle ha tillbringat i långa köer på flygplatsen. Med bussar i Tyskland reser du alltid klimatsmart. Använd alternativet mobilbiljett hos Omio för en extra smidig resa och anländ utvilad till din slutdestination. På många bussar i Tyskland hittar du bekvämligheter som sköna säten, laddningsstation för mobil och dator, tillgång till Wi-Fi och gott om plats för bagage ombord. Det finns resor med och utan byten och du kan enkelt välja vilken tid på dygnet du vill åka.

Tyska bussbiljetter kan köpas direkt med Omio

Omio är en auktoriserad reseplattform där du kan jämföra och boka biljetter med över 800 europeiska transportbolag. Flixbus och Deutsche Bahn biljetter finns tillgängliga hos Omio på vår hemsida och i vår app. Sortera helt enkelt resultaten efter de billigaste, snabbaste eller smartaste rutterna för att finns det bästa alternativet för just din resa.

Funderar du på att ta en bussresa till Tyskland?

Tyskland är ett utmärkt land att upptäcka med buss. Nätverket av vägar och autobahn genom landet gör bussresor i Tyskland till ett tacksamt färdsätt som går både snabbt och okomplicerat. Bussresor i Tyskland ger dig även en chans att se fantastiska tyska landskap så som alper, kuststäder i norr till Svartskogen till brusande flodar.

Bussresa till Tyskland - allt du behöver veta

Sverige och Tyskland ligger relativt nära varandra fågelvägen. Desto större anledning att satsa på en bussresa till Tyskland nästa gång det är dags för semester. Att boka en bussresa innebär att du kan bestämma dig kort inpå avgång och ändå få en billig resa, och att du i regel får betydligt mer pengar kvar i semesterkassan än med till exempel tåg eller flyg.

Bussbolag i Tyskland

När det gäller resor till Tyskland med buss är det främst ett bussbolag som erbjuder majoriteten av alla rutter, oberoende av tid, destination och startposition. Flixbus har flera olika avgångar varje dag och bussbolaget erbjuder även resenärer möjligheten att resa nattetid. Beroende på vilken dag i veckan du väljer att åka kan det finnas upp till fem avgångar i timmen. Antalet avgångar varierar under resterande tid på dygnet men det finns ofta minst två alternativ varje timme att välja mellan. Under helgen finns det något färre avgångar att välja mellan men minst ett alternativ finns oftast tillgängligt. Restiden varierar naturligtvis beroende på varifrån du påbörjar din resa och vilken slutdestination du väljer. Majoriteten av de rutter som erbjuds innebär dock samtliga minst ett byte och detta kan exempelvis ske i antingen Köpenhamn eller Hamburg. Flixbus erbjuder exempelvis en rutt på ca 17 timmar mellan Malmö och Frankfurt am Main med ett byte, men det finns även exempel på resor som endast tar ca tolv timmar med ett byte, däribland sträckan mellan Malmö och Berlin. Reser du från Göteborg och vill ta dig till Köln stannar du till i Hamburg och och denna rutt tar ca 18 timmar.

Tre anledningar att åka bussresor till Tyskland

1. Det är billigt. I jämförelse med i stort sätt alla andra sätt att resa så ligger buss på lägsta prisnivån.

2. Det är flexibelt. Idag vill vi kunna agera på impuls och resa iväg när vi känner för det. Detta är möjligt med buss eftersom det inte ställs krav på att boka långt i förväg för att resan ska bli prisvärd.

3. Ankomst centralt i staden. För de flesta destinationerna i Tyskland ligger busscentralerna centralt mitt i städerna. När du är framme är det bara att promenera rakt ut i händelsernas centrum.

Bussresa till Tyskland från Göteborg

Det är möjligt att ta sig till de flesta stora, tyska städerna med buss, men det kan bli nödvändigt att byta några gånger för en bussresa i Tyskland. Direkta bussar till Berlin finns med bussbolaget RegioJet vars biljetter kan köpas via Omio, och till de flesta andra städer krävs minst ett byte. Det tar ca 12 timmar att åka buss från Göteborg till Berlin, och lika lång tid till Hamburg. Biljettpriserna ligger vanligtvis mellan 500 och 800 kr enkel.

Bussresa Tyskland från Malmö

Från Malmö går direkta förbindelser till Köln, Hamburg och Berlin med bussbolaget Flixbus. Till Köln kommer du på 15 timmar för 500-700 kr enkel. Hamburg tar 8 timmar och priset för en enkel biljett ligger på 300-500 kr. Bussbolaget Bohemian Lines erbjuder resor till Berlin på 9-13 timmar för 400-450 kr enkel. Gemensamt för de tre städerna är att du stiger av på en central busshållplats och har bra anslutningar därifrån till andra delar av staden.

Bussresor från Stockhom till Tyskland

Visst blir det långa resetider från Stockholm och ner till tyska destinationer med buss. Då gäller det att njuta av själva resan och alla sevärdheter längs vägen. Till Berlin reser du på 18-22 timmar för 600-1000 kr med RegioJet, Bohemian lines eller Flixbus. Med sistnämnda tar du dig även till Leipzig på runt 23 timmar för 600-900 kr enkel.

Ankomst

Autobahn är ett känt begrepp både inom och bortom den tyska gränsen. Det tyska vägnätet är perfekt för bussresor till olika destinationer i landet och när du reser runt här kan det vara bra att damma av enkla fraser som "Danke schön" och "Bitte schön". Är det något den tyska befolkningen uppskattar så är det besökare som gör sig besväret att lära sig lite tyska. Varför inte använda tiden på bussen till att plugga glosor och läsa på om spännande tysk historia och kultur? Väl framme är det lätt att använda någon av Tysklands många alternativ när det gäller kommunala transportmedel för att börja utforska ditt resmål.

HemBussresor till Tyskland

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk