Buss till Danmark

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Bussar i Danmark

Milslånga sandstränder, pittoreska kuststäder, historiska sevärdheter och pulserande nattliv väntar precis runt hörnet. Vårt grannland har mycket att bjuda på, och med bussar i Danmark får du goda chanser att se så mycket som möjligt medan du tar dig från A till B. Huvudstaden Köpenhamn på ön Själland har bussanknytningar till de flesta städer i landet. I Köpenhamn kan du spana in den kända bronsstatyn Den lille havfrue, besöka nöjesparken Tivoli och upptäcka nya stadsdelar. Smutta på en kaffe i hippa Nørrebro och spatsera runt i bohemiska Vesterbro och det myllrande Halmtorvet. Från Köpenhamn kan du dessutom ta dig till landets nordligaste punkt Skagen med dess fantastiska stränder och gemytliga stämning. Ett plus är att bussturen ofta går via mysiga Ålborg. Att åka mellan Köpenhamn och Ålborg tar strax över fem timmar och som busspassagerare får du samtidigt njuta av utsikten av landets stora öar Själland, Fyn och Jylland. Vill du istället ta dig lite längre söderut kan du hoppa på en buss på Köpenhamns centralstation som tar dig till den lilla staden Kolding, känd inte bara för sin pittoreska, typiskt danska anda, utan även för sina fantastiska närliggande vandringsleder. Då det kommer till bussar i Danmark kan du med andra ord uppleva väldigt mycket i detta varierande land, och på Omio hittar och bokar du enkelt resan som passar dig bäst.

Bokning med Omio

Att boka biljetter till Danmark med Omio är otroligt enkelt. Du filtrerar snabbt och lätt efter vilka datum du vill åka och mellan vilka städer för att få en översikt av tillgängliga biljetter. När du väl bestämt dig kan du välja vilken valuta du vill se priserna i. Om mobilbiljetter finns tillgängliga kan du dessutom ladda ner dem direkt till din telefon.

Bussbolag i Danmark

Som svensk är det smidigt att ta sig runt med bussar i Danmark. Från Skåne och Malmö tar du dig direkt till Köpenhamn via Öresundsbron på under en timme med det norska bolaget Nettbuss. Från Stockholm kan du bland annat hoppa ombord på en av Flixbus bussar och anlända i den danska huvudstaden på lite mer än nio timmar. Flixbus har avgångar till 52 andra städer i Danmark, däribland den populära festivalstaden Roskilde, mysiga Århus, natursköna Kolding och kullerstensbelagda Helsingör precis intill Öresund. Andra stora bussbolag med verksamhet inom och omkring landet är Eurolines och Thingaard Express. Förutom att köra till Köpenhamn har Eurolines avgångar till landets södra delar och städerna Nykøbing Falster och Rødby, medan det danska bolaget Thingaard Express har dagliga avgångar till bland annat Odense och Århus. Utöver dessa företag har en hel del mindre bussbolag verksamhet i landet. Några exempel är RegioJet, SINBAD, Agat, IC Bus, Slovak lines och Autocar. De mest populära sträckorna att färdas med buss i Danmark är generellt mellan Köpenhamn och Århus, och Köpenhamn och Ålborg, med diverse stopp i Jylland utmed vägen. Oavsett när och vart du vill resa i Danmark kan du hitta den perfekta bussbiljetten för dig på Omio.

Populära internationella rutter med buss

Tack vare närheten till Tyskland går det flera körningar mellan städer i Danmark och destinationer i grannlandet. Eurolines är ett av företagen som erbjuder bussar till tyska städer som Berlin, Bielefeld, Bremen, Darmstadt, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt, Göttingen, Hamburg, Hannover, Heidelberg, Kassel, Cologne, Lübeck och Mannheim. Förutom att avgå till städer i Tyskland kan Eurolines ta dig till metropolen Prag på drygt 14 timmar, ofta med byte i Nürnberg. Även Flixbus kör mellan Köpenhamn och Berlin på sju och en halv timme utan byte. En annan väldigt populär rutt för företaget är den mellan Köpenhamn och Stuttgart som tar drygt 16 timmar, ofta med byte i Berlin. På plats i staden som ligger innästlad mellan Schwarzwald och de Svabiska alperna får du inte missa den vackra stadskärnan, ett besök på Mercedes Benz-museet samt den mysiga julmarknaden under vinterhalvåret. Andra populära destinationer för Flixbus är Amsterdam, Krakow och Paris. Oavsett vilken del av Europa du vill nå med hjälp av bussar i Danmark kan du enkelt skräddarsy din resa på Omio.

Ankomst

Danmark är på många sätt ett väldigt modernt land med allt vad det innebär, men många caféer och butiker i de mindre städerna accepterar fortfarande bara kontanter. Även om det går alldeles utmärkt att betala med kort på de allra flesta ställen kan det vara en god idé att ha några danska kronor på fickan. Det är även viktigt att ha med sig ID-handlingar på resan mellan Sverige och Köpenhamn, då de kan komma att kontrolleras i gränskontroller. Väl på plats finns det massor av kulinariska upplevelser som väntar, och den danska pølsen och ett eller två smørrebrød är ett måste.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk