Buss till Köpenhamn

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Boende

Behöver du en plats att bo på i Köpenhamn?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Vilka fördelar finns det med att åka med buss till Köpenhamn?

Det är billigt

Den första självklara, och ofta ganska viktiga fördelen med att välja bussen när du ska åka till Köpenhamn handlar om priset. Buss är nämligen i regel det billigaste sättet att resa till Köpenhamn från Sverige på. Du kan spara hundralappar på att välja bussen framför andra färdmedel. Hundralappar som du kan lägga på annat roligt som du vill hitta på när du är i Köpenhamn.

Det är smidigt att ta bussar till Köpenhamn

En annan stor fördel med att åka buss är att du inte behöver åka ut till någon flygplats långt bort och lägga extra pengar och tid på transfern. Istället tar du dig enkelt till busstationen, som i nästan alla fall ligger mycket centralt belägen i de flesta städer som erbjuder bussar till Köpenhamn. De flesta busstationerna ligger i anslutning till stadens centralstation, som du enkelt kan ta dig till med kollektivtrafiken.

Andra fördelar med att ta bussen till Köpenhamn är att du får uppleva ett vackert landskap som swishar förbi utanför bussfönstret och att du kan koppla av med en bok, en tidning eller kanske till och med få undan lite jobb eller plugg på bussen.

Varifrån kan man ta bussen till Köpenhamn?

I Sverige avgår direktbussar till Köpenhamn från Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad kostar det att åka med buss till Köpenhamn?

Som tidigare nämnt är det i regel väldigt prisvärt att åka till Köpenhamn med buss. Faktorer som hur lång sträckan är och om du väljer en av- eller ombokningsbar biljett påverkar såklart också priset för din bussbiljett.

Buss från Göteborg till Köpenhamn

Eftersom det finns ett ganska stort utbud av bussar från Göteborg till Köpenhamn tenderar priserna att pressas. En enkelbiljett från Göteborg till Köpenhamn brukar ligga på i snitt någonstans runt 200 kronor.

Buss från Malmö till Köpenhamn

Den stad i Sverige som det är absolut billigast att åka med buss till Köpenhamn från är Malmö. Vilket inte är så konstigt, eftersom sträckan är väldigt kort. De flesta bussresor från Malmö till Köpenhamn brukar ligga på strax under 50-lappen, vilket gör buss till ett mycket billigare alternativ att ta sig över bron än med tåg.

Buss från Stockholm till Köpenhamn

Vad du får betala när du ska ta bussen från Stockholm till Köpenhamn beror ganska mycket på när du bokar din resa. Bokar du i god tid kan du komma undan med ett biljettpris på runt 200 kronor. Om du spontant bestämmer dig för att åka till Köpenhamn och bokar din resa några dagar i förväg får du oftast betala strax under 500 kronor.

Hur lång tid tar det att åka med buss till Köpenhamn?

Att åka buss från Göteborg till Köpenhamn tar runt fyra och en halv timme.

Du som åker med buss från Stockholm till Köpenhamn får räkna med en bussresa på cirka cirka nio timmar.

Från Malmö är det givetvis snabbast att ta sig till Köpenhamn med buss, och du är framme på cirka en timme.

Med vilka bolag kan man åka buss till Köpenhamn?

Nettbuss, Flixbus och Swebus är de bolag som i dagsläget erbjuder direktbussar till Köpenhamn från Sverige.

Var i Köpenhamn stannar bussen?

De allra flesta bussar som åker till Köpenhamn stannar på busstationen Ingerslevsgade, som ligger en mycket kort promenad från Köpenhamns centralstation Hovedbanegården i stadsdelen Vesterbro. Bussarna från Flixbus stannar på busshållplatsen precis utanför centralstationen.

Hur tar jag mig från busstationen till olika delar i Köpenhamn?

I och med att du hamnar så centralt när du ankommer med bussen till Köpenhamn är det väldigt enkelt att ta sig runt därifrån. Du kan välja att ta metron eller S-tåget som båda går i anslutning till Ingerslevsgade. Som ett exmpel kan nämnas att du från Ingerlevsgade kan ta dig till Nørreport på ynka sex minuter med ett S-tåg.

Hur åker jag med buss till Köpenhamns flygplats Kastrup?

Bussarna som kör från Göteborg och Malmö till Köpenhamn stannar på Copenhagen Airport. Från Malmö tar du dig enkelt med buss från Norra Vallgatan (en busstation som ligger nära Malmö Central) direkt till Köpenhans flygplats. Resan tar en dryg halvtimme. Från Göteborg avgår bussen till Köpenhamns flygplats, liksom övriga bussresor till Köpenhamn, från Nils Ericsson Terminalen. Reser du från Stockholm är slutdestinationen i Danmark Köpenhamns centralstation. Där hoppar du av och byter enkelt till ett tåg som tar dig till Kastrup på några få minuter.

Om Köpenhamn

Köpenhamn tycks tilltala alla smaker och åldrar. Många resenärer återkommer flera gånger. Stadens spännande arkitektur samt levande nöjes- och kulturliv bidrar till Köpenhamns popularitet. Det är en lagom stor stad som är lätt att upptäcka till fots. Landmärken som Tivoli, Ströget, Amalienborg och den lille havfrue ligger alla på promenadavstånd från varandra. Attraktioner som nöjesparken Bakken och Köpenhamns Zoo tilltalar barnfamiljen. De senaste åren har staden även gjort sig ett namn som ett hett resmål för en ung och mycket trendmedveten publik. Tack vare dansk designs goda renommé och en rad restauranger i världsklass, med Michelinbeströdda Noma i spetsen, är Köpenhamn mer i ropet än på länge. Det danska "hygget" har kommit att symbolisera stämningen i staden och blivit ett omtalat begrepp långt utanför Danmarks gränser. Köpenhamn har fått rykte om sig att vara en avslappnad stad där det råder en skön semesterstämning. Efter en dag på en solig uteservering i Nyhavn, besök på av ett av alla muséer och promenader i stadens mysiga gränder är nog de flesta besökare beredda att hålla med.

 

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Var bussar till Köpenhamn inte exakt det du letade efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

HemBussarBussar i DanmarkBuss till Köpenhamn

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk