Buss till Prag

Enkelresa
Tur och retur
sön 02 apr.
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen
Trust Pilot
rate4.4
6,750 omdömen

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Boende

Behöver du en plats att bo på i Prag?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Buss till Prag

Prag är den perfekta destinationen för en helg med god mat och dryck i överflöd. Att åka med buss till Prag är enkelt och billigt, därför har det också blivit en favorit bland många europeiska turister. Det finns flera avgångar att välja mellan från olika platser i Sverige och man anländer inom ca ett dygn till den internationella bussterminalen UAN Florenc i Prag. Denna myllrande pärla med fantastisk historia och enastående arkitektur är väl värd ett besök.

Vilken är den största busstationen i Prag?

I Prag heter den internationella bussterminalen UAN Florenc och det är hit resenärer anländer efter att ha rest med buss till Prag från exempelvis Sverige. Bussterminalen är centralt belägen i staden och det är lätt att ta sig vidare härifrån. Från bussterminalen finns det goda förbindelser såsom metro, stadsbuss och Tram. Stadens centralstation för tåg finns inom gångavstånd och terminalen har fullständiga faciliteter.

Vilka bussbolag kör till Prag?

Det går att åka med buss direkt till Prag från exempelvis Stockholm med bussbolaget Bohemian Lines. Resan tar då ca ett dygn och det finns flera avgångar att välja mellan varje vecka. Med start från Cityterminalen i Stockholm anländer bussen i likhet med majoriteten av alla andra internationella bussresor till UAN Florenc. Om inte tiden spelar någon roll finns det även andra alternativ som inkluderar byten på väg till Prag. Bussbolaget Eurolines erbjuder exempelvis bussresor med utgångspunkt ifrån Göteborg till Prag som inkluderar byten i Köpenhamn och Berlin. Ett alternativ som tillåter resenärer att utforska andra spännande städer på väg till slutdestinationen.

Varför ska man resa med buss till Prag?

Att resa med buss är ett effektivt och smidigt sätt att åka mellan städer. Det är mindre bekymmer med släpande av väskor och mycket av den tid som tillbringas med att vänta på exempelvis flygplatser försvinner. Bussbolag idag vet att resenärer vill åka bekvämt med tillgång till Wi-Fi och plats att ladda både dator och mobil, därför finns detta tillgängligt.

Innan du reser till Prag med buss - bra att veta!

Strosa omkring längst Pragborgen och upplev alla vackra kyrkor i området. Ofta finns det någon talangfull gatumusikant som underhåller längst med vägen, eller varför inte köpa en tavla? Glöm inte smaka på det berömda tjeckiska ölsortimentet bara. Det finns massor av sevärdheter och ett besök i Prag är inte fulländat utan en promenad över Karlsbron, stadens kanske mest berömda mästerverk.

Var bussar till Prag inte exakt det du letade efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk