Resor till Prag

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Prag?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Resa till Prag

Flyg till Václav Havel i Prag

När du åker med flyg till Prag ankommer du till flygplatsen Václav Havel, som är belägen cirka 10 km från stadskärnan. Under år 2007 passerade så många som 12,4 miljoner passagerare flygplatsen som också är hemmabas för det nationella flygbolaget Czech Airlines. En taxi från flygplatsen till centrum kostar cirka 400-800 CZK. Ett resealternativ är att ta buss, linjerna 100, 119 samt 191 trafikerar flygplatsen. För resenärer som landar sent är även nattbuss 510 ett alternativ. En snabbare tesval är expressbussarna som avgår från flygplatsen var 15-30:e minut.

Prag resor - ta tåget till Prag!

Sugen på att ta tåget till Prag? Tågtrafiken i Tjeckien sköts av statliga České dráh. Till centralstationen Praha hlavní nádraí kan man ta sig med tunnebanelinje C och ett flertal spårvagnar passerar även tågstationen. Härifrån avgår lokal tåg till bland annat städerna Brno, České Budějovice, Karlovy Vary, Olomouc, Ostrava, Plzeň och Ústí nad Labem. Det är även möjligt att åka fjärrtåg till Tyskland, Frankrike, Slovakien, Rumänien, Bulgarien, Österrike och Ryssland. Även RegioJet och Leo Express trafikerar det det tjeckiska tågnätet med destinationer som Köln, Frankfurt, Amsterdam, Köpenhamn, Zürich, Basel, Krakow, Minsk, Moskva och Sankt Petersburg.

Resa till Prag med buss i Europa

Florenc är stadens internationella busstation och hit kan man resa med tunnelbanelinjerna B och C. Stationen ligger öster om stadskärnan och härifrån är det ungefär tio minuters gångpromenad till tågstationen Masarykovo. Na Kníecí är stadens näst störts busstation, vilken är belägen söder om stadens centrum. Bussbolag som Eurolines, Ecolines och Orange Ways förbinder Prag med de flesta storstäder i Europa.

Resor till Prag med bil

Enklaste sättet att resa till Prag från Sverige är att ta färjan från Trelleborg och Rostock, alternativt välja färjeförbindelsen mellan Trelleborg och Sassnitz. Därefter fortsätter resan mot Berlin och sedan vidare mot Dresden. Vid inresa i Tjeckien ska motorvägsavgift betalas vid gränsen, klistermärket kan till exempel köpas på en bensinmack.

Weekendresor till Prag - ideal stad för en helg

Den tjeckiska huvudstadens sagolika atmosfär kompletteras perfekt av stadens kullerstensgator, gamla torg och medeltida kyrkor. Prag, som är perfekt bevarat sen medeltiden, är en av Europas mest promenadbara städer och har ett medeltida slott från 900-talet. Historien är alltid närvarandel i Prag, med en gammal stad som har varit oförändrad under över ett årtusende. En weekendresa till Prag är ideal då staden är i perfekt storlek för att utforskas på en långhelg, faktum är att Prag hamnade på en 2:a plats när Omio listade de bästa weekendresorna i Europa.

Missa inte detta på din Prag resa

Prags slott

Beläget högt ovanför staden är Prags slott som byggdes på 900-talet och är det största antika slottet i världen enligt Guinness rekordbok. Slottet har varit hem för heliga romerska kejsare, kungar av Bohemia, ockuperat av nazister och är för närvarande presidiet för Tjeckiens republik och ett absolut måste under din Prag resa.


Karlsbron

Kanske en av de vackraste broarna i världen, Karlsbron har fascinerat både lokalbefolkningen och besökare sedan färdigställandet 1342. Bron är dekorerad med 30 statyer vars barockstil kompletterar brons dramatiska gotiska arkitektur och anses vara en högpunkt för de flesta som till Prag reser.


Gamla Stan

En höjdpunkt under många besökares Prag resa, Prags Gamla stad har en livlig atmosfär med marknader och statyer och en rik historia. Imponerande och majestätisk arkitektur varvas med sagolika byggnader.Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk