Resa till Stockholm

sön 16 juni
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Resa till Stockholm

Det finns flera sätt att ta sig till Sveriges vackra huvudstad oavsett varifrån du reser. Bland många som reser från de norra delarna av landet är det mest populära resesättet att flyga till Stockholm. Om du istället reser från södra eller mellersta Sverige väljer de flesta att göra sina resor till Stockholm med buss eller tåg.

Resa till Stockholm med tåg för den snabbaste resan

Det mest populära sättet för resor till Stockholm från de södra eller mellersta delarna av Sverige är via tåg. Både SJ och MTR Express kör från de flesta större städer och tågknutpunkter, ofta med avgångar en gång i timmen. Tåg är det mest populära sättet både då det är billigare än flyg och eftersom du inte behöver ta dig till och från flygplatsen, du kommer istället direkt in till Stockholms Centralstation.

Res till Stockholm med buss för de billigaste biljetterna

Vilket det billigaste sättet att resa till Stockholm är varierar förstås beroende på varifrån du kommer. Buss är det billigaste alternativet om du åker från södra eller mellersta Sverige. Från Göteborg kör Vy bus4you och Swebus till Stockholm flera gånger om dagen och från Malmö gör Flixbus och Swebus detsamma. Ofta går det att hitta väldigt billiga biljetter. Buss är det resealternativ som tar längst tid, från Göteborg tar resan 6,5 timmar och från Malmö 8,5 timmar.Resor till Stockholm

Resor Stockholm till Arlanda flygplats är den viktigaste internationella flygplatsen som betjänar huvudstaden och ligger cirka 37 km norr om staden. Det utgör ett viktigt nav för Nextjet, Norwegian Air and Scandinavian Airlines. Det enklaste sättet att komma till Stockholm Central är genom att ta Arlanda Express tåg service. Resan tar cirka 20 minuter och kostar 260 kronor. En resa på de lokala pendeltågarna är också möjlig men tar nästan dubbelt så lång tid. För den billigaste metoden kan besökare ta bussen 583 till Märsta och sedan ta pendeltågstjänsten därifrån. Det finns också möjlighet att ta en av bussarna som drivs av Flygbussarna, Swebus eller SL som gör en vanlig väg till och från flygplatsen.

Resor Stockholm till Skavsta flygplats är en internationell flygplats belägen cirka 100 km sydväst om Stockholm. Flygbussarna kör timmars busstrafik till stadens centrum som tar cirka 90 minuter för att slutföra resan. Priset för denna anslutning är 149 kronor. Taxibilar måste bokas i förväg och ta cirka 80 minuter för att slutföra resan med ett medeltal på ca 1.400 kronor.

Stockholm Central är den mest trafikerade tågstationen i landet och ser varje dag omkring 200 000 människor på sina resor. Stationen består av 17 plattformar och erbjuder inhemska och internationella tåg. De stora järnvägsleverantörerna som betjänar stationen är SJ / Storstockholms Lokaltrafik. Stationen ligger mitt i stadens centrum. Ett urval av bussar, tunnelbana tåg och pendeltåg finns tillgängliga för vidareresor.

Cityterminalen är den största busstationen i landet och ser cirka 800 bussar avgår och anländer varje dag. Anslutningar härifrån är tillgängliga för praktiskt taget alla stora städer och många mindre städer och byar över hela landet samt internationella förbindelser. De största bussföretagen som går till och från stationen inkluderar Swebus, Eurolines, Flygbussarna och Nettbuss. Cityterminalen ligger bredvid centralstationen - sätter den rätt i centrum av staden. Ytterligare allmänna kommunikationsförbindelser samt taxibilar finns tillgängliga


SJ och Swebus biljetter kan köpas direkt med Omio.

✓ Alla Flybussarna och Nettbuss biljetter kan köpas direkt med Omio Appen
✓ Boka direkt MTR Express, Flixbus, och Arlanda Express tågbiljetter med Omio
✓ Över 600 transportbolag på en plats

Skaffa appen!

Varför ska man resa till Stockholm?

Internationellt räknat är Stockholm Sveriges enda storstad, och visst känns det att det är en annan puls här. Trendiga Södermalm har av Vouge utsetts till en av världens tre coolaste stadsdelar. Glid runt bland de många små butikerna och mysiga caféerna och avgör själv om du håller med. Stockholm omges helt av vatten och det är aldrig långt till naturen. Ta en skärgårdsfärja och upptäck de vackra öarna över en dag.

När ska man resa till Stockholm?

Eftersom staden består av ett stort antal öar går det på många ställen att bada mitt i stan på sommaren. Men även under höst, vinter och vår är Stockholm en majestätiskt vacker stad, väl värd att besöka.

Praktiska tips för resor till Stockholm

  • Stockholm är relativt utspritt - välj några få stadsdelar att utforska
  • Som i många huvudstäder är priserna är lite högre. Räkna med lite dyrare mat och dryck än vanligt på resor till Stockholm.

HemResorResa till Stockholm

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk