Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du ett boende?

visa på karta
Topphotell
Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Om resor till Bryssel

Medan många människor ser den belgiska huvudstaden som ett nav för diplomater och affärsfolk, har Bryssel nyligen blivit en av de mest chica städerna i Europa. Brussels kullerstensgator är fyllda med eleganta restauranger, fantastiska boutiquer och många ölbarer som ofta är hundratals år gamla. Resenärer i Belgien kan också gå igenom gatorna och upptäcka den arkitektoniska mångfalden i Bryssel, inklusive kända exempel på modern Art Déco, Art Nouveau-stil.

Resor till Bryssel med tåg

Bryssel-Syd, även känd som Bryssel-Midi-stationen, Gare du Midi eller Zuidstation, ligger i södra delen av staden. Bra förbindelser kan hittas här till europeiska destinationer samt andra städer i Belgien. Största järnvägsleverantörer och tåg som betjänar denna station inkluderar Thalys, TGV, Eurocity, Eurostar, ICE och Intercity. Tågstationen är länkad av tunnelbanelinjerna 2 och 6. Närmaste spårväg och busshållplats är "Gare du Midi" på spårvagnslinjerna 31 och 81 och bussledningen 78. Bussar 116, 117, 118, 141, 142, 170 och 171 tjänar också tågstationen genom att stanna vid "Brussel Zuid".

Bryssel-Nord är en av de tre största stationerna i huvudstaden. Det välkomnar tåg från hela Europa och har bra förbindelser med kollektivtrafiken i Bryssel. Huvudstationen för stationen är SNCB. Stationen är en del av "Centre des Communications Nord" eller North Communications Center som länkar det till: spårvagnar 3, 4, 25, 31, 32 och 55, bussar 14, 15, 57, 58 och 61, Eurolines och De Lijn bussterminaler och en taxistation.

 

Resor till Bryssel med buss

Den här stora busstationen ligger vid Bryssel Norra tågstation, och erbjuder många förbindelser för lokala bussar samt långdistans nationell och internationell busservice. Stationen är ansluten till det lokala transportnätet via spårvagnar 3, 4, 25, 31, 32 och 55. Lokala stadsbussar 14, 15, 57, 58 och 61 kommer också att stanna här.

Resa till Bryssel med flyg

Bryssel flygplats är huvudflygplatsen i Belgien och erbjuder de flesta flygningarna till europeiska och internationella destinationer, inklusive Nordamerika och Nordafrika. Flygplatsen har sin egen tågstation, och nationella tåg från Bryssels centrum kallar regelbundet på denna station. Med buss erbjuder De Lijn-företaget tjänster till flygplatsen från Bryssel-Nord-järnvägsstationen och tunnelbanestationen Roodebeek. STIB ger också bussar till flygplatsen från European District. Det finns gott om taxibilar på flygplatsen och i staden, och en resa från stadens centrum till flygplatserna kostar ca 45 €.

Bryssel South Charleroi är den näst största flygplatsen i landet. Bryssel stadsbuss erbjuder regelbundna och låga bussresor från Bryssel-South järnvägsstation till flygplatsen.

Snabb guide till resor till Bryssel

  • Bra att veta: Bryssel är både Belgiens huvudstad och Europeiska unionens huvudkontor
  • Måste ses: Den berömda Manneken Pis, eller "Little Man Pee" på holländska är en känd staty som ligger i stadens centrum
  • Måste göras: Prova några av Belgiens världsberömda Moules Frites (musslor och pommes frites) i Bryssel

SJ och Deutsche Bahn biljetter kan köpas direkt med Omio.

✓ Alla SJ och Deutsche Bahn biljetter kan köpas direkt med Omio Appen
✓ Boka direkt SNCF, Eurostar, och MTR Express tågbiljetter med Omio
✓ Över 600 transportbolag på en plats

Skaffa appen!

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Bryssel
Bruxelles-Nord
Bekvämligheter
Mat & dryck
Bruxelles-Central
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är tågstationen och hur tar man sig bäst dit?
Denna station är belägen inom gångavstånd och är förbunden med andra stadsdelar via lokaltrafik.<br>Tunnelbanelinjerna 1, 3, 4, 5<br>Förortståglinje S1, S2, S5, S7, S9
Hur lång tid tar det att ta sig från tågstationen till centrum?
Denna station befinner sig en 5-10 minuters promenad från stadens centrum.
Brussels
Bekvämligheter
Mat & dryck
Wifi
Toalett

Vanliga frågor

Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
Bussar från flera olika bolag kör mellan flygplatsen och Bryssel. Airport Express-bussen tar ungefär 30 minuter. Bryssels flygplats har också sin egen tågstation med ICE-tåg som går till de flesta större städer i Belgien.