Resor i Amsterdam | Sök och boka

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Amsterdam?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Res till Amsterdam

Resor till Amsterdam med flyg till Amsterdam Schiphol

Flygplatsen Schiphol med beteckningen AMS ligger några mil utanför Amsterdam och är en av de största i Europa med runt 55 miljoner passagerare årligen. Den är hemmabas för det nederländska flygbolaget KLM och en viktig flygplats i Europa för interkontinentala och europeiska flygförbindelser. Även lågprisflygbolag som Easyjet, Norwegian och Ryanair är representerade på Schiphol. De mest trafikerade rutterna inom Europa går till London, Rom, Paris, Barcelona och Köpenhamn, och de interkontinentala till bl.a. Dubai, New York och Atlanta. Anslutningar med kollektivtrafik mellan Schiphol och Amsterdam går via buss eller tåg direkt till Amsterdam centrum. Framför allt tågtrafiken är mycket smidig med perronger i direkt anslutning under flygplatsen. Hållplatsen heter Schiphol NS Dutch Railways och biljetter kan köpas i NS Dutch Railways biljettdiskar vid träffpunkten Meeting Point på Schiphol Plaza, eller i gula biljettautomater på samma plats.

Res till Amsterdam med tåg till Amsterdam Centraal

Genom Amsterdams centralstation, som är den mest trafikerade tågstationen i Nederländerna, rör sig dagligen runt 250 000 passagerare. Det är tågbolaget NS som håller i inrikes och utrikes tågförbindelser. De inrikes sträckor som körs mest är de till Rotterdam, Arnhem, Utrecht och den Haag. Utrikes går flest avgångar till Paris, Bryssel, och Berlin och många av dem sker i samarbete mellan NS och t.ex. franska (Thalys) eller tyska (ICE International) typer av tåg. Station Amsterdam Centraal är med avstånd den största och mest betydelsefulla stationen i staden, men även Amsterdam Sloterdijk är viktig för inrikes resenärer som byter tåg här mot Haarlem och Schiphol. Till och från centralstationen tar man sig bäst med metro, tram och buss, och även en färjelinje lägger an direkt bakom centralstationen. Taxi är också ett bra transportalternativ, men bil bör undvikas, då de starkt trafikerade områdena runt centralstationen försvårar bilkörning och parkering. Läs mer om hur man hittar billiga tågbiljetter i Europa.

Res till Amsterdam ned buss

En mängd bussbolag, till exempel Megabus, Flixbus, Swebus och Eurolines, erbjuder prisvärda resor till Amsterdam till och från otaliga europeiska städer. Deras hållplatser ligger en bit utanför Amsterdams centrum, vanligtvis på Amsterdam Sloterdijk eller Duivendrecht Station, vilka har direkta förbindelser med metro in till stadscentrum.

Resor Amsterdam - ta sig dit med bil

Med bil tar resenären sig på motorvägarna A1, A2, A4 och A8 till och från staden mot Tyskland, Belgien, södra och norra Nederländerna. Motorvägssystemet är ett av de bäst utbyggda och underhållna i Europa, med mycket god körkomfort och hög säkerhetsstandard.

Resor till Amsterdam - toppupplevelser

En båttur vid kanalerna i skymning

Det finns många fördelar med att ta en båttur på en av Amsterdams världskända kanaler under kvällstid, då det är mycket mindre packat med turister. För det andra så är att segla nerför de romantiska kanalerna under månskenet en vackrare upplevelse än att susa förbi staden under rusningstrafik.


Blomstermarknaden

Har du någonsin drömt om att se tulpaner i regnbågens alla färger på en och samma gång? Isåfall har du tur. Att vandra genom stadens kända Bloemenmarkt (blomstermarknad) är en spektakulär visuell upplevelse. Insup alla syner och läten med en blomsterbukett i ena handen och en stroopwafel i den andra.


Van Gogh Muséet

Ett måste för alla konstälskare som vill resa till Amsterdam! Van Gogh Muséet är fullpackat med många av mästarens allra kändaste verk så som ‘The Potato-Eaters’, ‘Sunflowers’ och ‘The Bedroom’. Här finner man även konst av Gauguin, Monet och Degas, perfekt för regniga dagar under en resa till Amsterdam!

Områden i Amsterdam – så väljer du rätt distrikt för dig

Var ska man bo i Amsterdam? Med sju huvudsakliga distrikt att välja mellan kan det vara tufft att bestämma sig, speciellt om det är ditt första besök till norra europas eget Venedig.

Amsterdam är verkligen en unik stad med sina vackra kanaler, vinda kullerstensgator och charmiga arkitektur som är lika vacker i verkligheten som på foton. Omio har tagit reda på vad som utmärker varje distrikt så att du enklare kan välja vilket som passar dig och dina behov bäst.

Oost – bohemiskt och botaniskt

Om du är av bohemisk natur så är Oost (i östra delen av staden) det bästa området för dig i Amsterdam. Oost är en uppstickare utanför stadskärnan som blivit allt trendigare de senaste åren. Området har en industriell charm och bubblar av kreativitet. Kolla in spännande utställningar, trendiga barer och alternativa restauranger i Oost.

Noord – hippt och alternativt

Detta av turister ofta förbisedda området osar av alternativa vibbar. Noord erbjuder besökare en autentisk sida av Amsterdam som är urban chict och inkluderar en av Europas största loppmarknader och unika caféer och butiker. Kolla in den kändaste delen av Noord, NDSM-Werd. Det gamla varvet är numera hem till gatukonstnärer, skateboardåkare och nattliga företeelser långt bort från turiststråken.

De Pijp – marknader och fyndpotential

Bortom Amsterdams centrum finner man området De Pijp. Trots att områdets namn inte kan spåras så är den direkta översättningen “röret” som härrör till områdets industriella förflutna. De Pijp är ett vibrerande område i Amsterdam som även är hem till stadens mest anmärkningsvärda marknad – Albert Cuyp marknaden. Här finns över 100 marknadsstånd att vandra mellan, men det man verkligen ska hålla utkik för är arestroopwafels! Dessa tunna våfflor med karamell är en favorit hos lokalborna.

Så om du är på fyndjakt, vill möta lokalbor och testa det lokala köket sä är De Pijp det bästa området att bo i för dig!

Museikvarteret – för konstälskaren

Museikvarteret är onekligen det dyraste området för boende i Amsterdam, detta tack vare det otroliga läget. Med vackra Vondelpark i närheten så är det en god idé att hyra en cykel för att njuta av en av Europas vackraste parker. Området är även självklart fyllt med världskända museer. Så om du är intresserad av konst, historia och kultur så har du hittat rätt område för boende i Amsterdam. Spendera dina dagar med att beundra Van Gogh’s mästerverk och konstsamlingen i Rijksmuseum eller bege dig till Stedelijk museumet för mer samtida konst. På kvällskvisten bege dig till Het Concertgebouw, Amsterdams stora konserthall, för fantastisk akustik och framträdanden i världsklass.

Jordaan – ett av de hippare områden i Amsterdam

Jordaan är enligt många de coolaste området i Amsterdam. Distriktet har en café-kultur som lockar folk från hela staden att samlar här. Vilket inte är särskilt konstigt med tanke på att Jordaan innehåller allt som man föreställer sig att Amsterdam ska vara som; charmiga smala gator längs idylliska kanaler och blomstermarknader som säljer tulpaner. Jordaan är mysigt, lugnt och avslappnat vilket gör det idealt för den som söker boende i Amsterdam för sitt besök./

Det är även i detta område som man finner Anne Frank museet och Lindengracht marknaden som tar plats på helgerna.

Kanalringen i Amsterdam

Grachtengordel är skyddat av UNESCO sedan 2010 och det är ingen överdrift att säga att området är ett av de mest älskade i staden. Kanalringen, som är formad som en hästsko, sammanlänkar det gamla stadscentrumet med De Pijp och Jordaan distrikten. Detta gör Grachtengordel/Kanalringen till en utmärkt läge för praktiskt boende i Amsterdam.

Om du väljer att bo runt Kanalringen så kommer du att dagligen hänföras av promenaderna kring Amsterdams största kanal. Lägg även till utmärkta matställen och bra shopping till detta område i Amsterdam. Om du vill fly undan de mer folktäta gatorna här så bege dig till Amsterveld, en bar vid en hemlig innergård belägen vid kanalens östra sida.

Amsterdam Centrum – för en livlig vistelse

Amsterdams centrum kan skryta med både historisk och majestätisk arkitektur; Kungahuset på Dam Square, Stadsschouwburg Teatern och De Oude Kerk för att nämna några få. Centrala Amsterdam är platsen för klubbande och uteliv i staden – två av de populäraste ställena är Paradiso och Melkweg. Man finner även livliga barer och nattliv i denna del av staden. Så om du är en nattuggla och gärna packar med dig dansskorna så är centrala Amsterdam var du ska bo i Amsterdam!

HemResorTravel to NederländernaBilliga flyg-, tåg-, & bussbiljetter till Amsterdam

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk