Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Resa till Gdansk

Gdansk i Polen är en av Östersjöområdets vackraste städer, med sina många färgglada köpmannahus. de stammar från den tiden då Gdansk, eller Danzig som staden heter på tyska, var en av de viktigaste Hansastäderna, vars invånare bedrev handel med stora delar av Europa. I Gdansks gamla stad hittar du också världens största tegelkyrka, Bazylika Mariacka, vilket är polska för Mariakyrkan. Enklaste sättet att resa till Gdansk ifrån Sverige är med färja från Karskrona eller med direktflyg från Skavsta flygplats utanför Nyköping, Göteborg Landvetter eller Malmö Sturup. Reser du ifrån södra Sverige kan tåg eller buss möjligtvis komma på fråga som färdmedel, men då måste du räkna med att resan nästan ett helt dygn.

Att resa till Gdansk med flyg från Sverige

Ryanair har ett dagligt direktflyg från Skavsta flygplats utanför Nyköping till Lech Wałęsa flygplats i Gdansk. Flyget går kring sjutiden på morgonen, förutom på fredagar och söndagar då det går några timmar senare. Flygresan tar en timme och en kvart.

Ungerska lågprisbolaget Wizzair har två dagliga direktflyg från Stockholm Skavsta till Gdansk, förutom på tisdagar och lördagar, då det bara går ett kvällsflyg.

Från Göteborg Landvetter flyger Wizzair direkt till Gdansk på tisdagar, torsdagar och lördagar.

Från Malmö Sturup flyger Wizzair direkt till Gdansk alla dagar i veckan förutom tisdagar och lördagar. Restiden är satt till 55 minuter.

Att resa till Gdansk med buss från Sverige

Flixbus kör från Malmö till Gdansk via Berlin. Resan tar ungefär 19 timmar, så var beredd med podcasts, böcker, matsäck och en god portion tålamod om du väljer detta alternativ.

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Gdańsk
Gdansk Glowny
Bekvämligheter
Gdansk
Bekvämligheter
Gdansk
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är flygplatsen och hur tar man sig enklast dit?
Busslinjerna 110 och 210 går mellan flygplatsen och Gdańsk stadscentrum. På nätterna går buss N3 till flygplatsen.
Gdansk (Danzig), Busbhf., 3 Majastr.
Bekvämligheter