Res till Wien

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Wien?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Resa till Wien

Under en resa till Wien hinner man med allt från historia till kultur och shopping. Här vandrar man i spåren av Mozart, Brahms och Bach. Upptäck en fascinerade stad och ett besök på något av de vackra kaféerna är givetvis ett måste. Resenärer har många färdalternativ att välja bland för sin resa till Österrikiska huvudstaden.

Flyg till Wien och ta dig från flygplats till Wiens centrum

Wiens internationella flygplats är belägen i Schwechat cirka 20 km från centrala Wien. Det snabbaste sättet att ta sig från flygplatsen till Wiens centrum (Mitte) på är med ViennaCat som kan bokas direkt med Omio och som tar 16 minuter och kostar 11€.

Flygbuss är ett annat alternativ, bussresan tar cirka 20 minuter och avgår varje halvtimme. För resenärer som vill resa med kollektivtrafik rekommenderas Schnellbahn S7. Från flygplatsen avgår flyg till hela världen. Austrian Airlines har sin hemmabas här liksom lågprisbolaget Niki.

Res till Wien med tåg till Wien Hauptbahnhof

Det är möjligt att resa hit med bland annat tyska Deutsche Bahn. För fortsatta resor i Österrike finns det även möjlighet att resa med RailJet och Euro Night Line. Från Haupbahnhof avgår tåg till resten av Europa med ett flertal avgångar till Tyskland och Schweiz. Pendeltåget S-Bahn och linjerna S1, S2 and S3 passerar tågstationen, liksom tunnelbanelinje U1 som går till Karlsplatz och Stephansplatz. Spårvagn D trafikerar tågstationen och Ringstrasse.

Buss till Wiens internationella bussterminal

Det finns flera busstationer i huvudstaden men den vanligaste stationen för internationella resor är Vienna International Busterminal. Stationen är centralt belägen och resenärer kan välja att åka hit med tunnelbanelinje U3, närmaste tunnelbanestation är Erdberg. Exempel på bussbolag som utgår härifrån är bland annat Eurolines, WESTbus and Meinfernbus Flixbus. Både kortare och länge bussresor utgår härifrån. Andra busstationer är staden är Stadion Center, Matzleinsdorferplatz och Westbahnhof.

Res till Wien med bil

För resenärer som färdas med bil till staden finns flera alternativa resvägar. Om man kommer från väst gäller A1 Westautobahn, för resande som kommer från söder finns A2 Südautobahn, för resenärer som kommer från öster eller direkt från flygplatsen gäller A4 Ostautobahn. Resenärer som kommer norrifrån väljer A22 Donauuferautobahn.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk