Res till Venedig

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Venedig?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Resa till Venedig

Venedig är den mytomspunna staden som har trollbundit turister i hundratals år. Med sina gondoler och smala gränder är den venetianska stadsbilden legendarisk, men här finns också moderna attraktioner som högkvalitativa restauranger och ett brett utbud av underhållning och ett måste om man vill resa i Italien.

Trenitalia Sommarerbjudande för höghastighetståg

Vill du resa snabbt? Isåfall har du hittat rätt med Trenitalia’s Super Venezia och Super Padova specialerbjudanden. Fram tills den 31:a augusti så kan resenärer på de blixtsnabba Frecciarossa och Frecciargento tågen till och från Venedig och/eller Padua få 50% av på alla enkelbiljetter.

Giltlig i alla klasser och för alla service-nivåer. Reserverade säten som är begränsade. Sommarerbjudandet är icke-återbetalningsbart, kan ej ändras och måste användas på det tåget och den tiden som valdes vid inköp. Med Omio kan du boka Super Venezia och Super Padova erbjudandet från rutter till och från Venedig och Padua.

Nyhet! Du kan numera boka Alilaguna-biljetter direkt med Omio för resor direkt från Marco Polo flygplatsen till Venedigs centrum.

Flyg till Venedig

Två flygplatser ligger i närheten av Venedig. Venice Marco Polo Airport är den större av de två och är med sina fem miljoner passagerare årligen Italiens femte största flygplats. Den ligger endast åtta kilometer norr om staden vilket gör att det går snabbt att ta sig hit med hjälp av kollektivtrafiken. Lokal- och flygbussar avgår regelbundet från flygplatsen till buss- och tågstationen mitt i centrala Venedig. Utanför flygplatsen hittar du också ett stort utbud av taxibilar som snabbt tar dig till önskad adress.


Marco Polo-flygplatsen har avgångar från och till de flesta europeiska storstäder. Det inkluderar de nordiska huvudstäderna som du når med både SAS och Norwegian. Flygplatsen är också knuten till andra städer i Europa, som Madrid och Amsterdam. I egenskap av Venedigs huvudflygplats är det hit som de flesta större nationella flygbolagen väljer att flyga. Som resenär kan det vara intressant att notera att många av linjerna endast är aktiva under högsäsong. Det innebär att det är fler avgångar till Venedig Marco Polo under sommarhalvåret.

En bit utanför Venedig ligger också Treviso Airport. Som namnet antyder ligger flygplatsen i närheten av Treviso, men med tanke på att den endast är belägen tre mil från Venedig väljer många resenärer att åka hit istället. Det är normalt lättare att hitta billiga flyg till Venedig om man söker på flyg till Treviso Airport, eftersom flygplatsen endast trafikeras av lågprisbolag. Det är Ryanair och Wizz Air som använder flygplatsen för sina linjer från bland annat Stockholm-Skavsta respektive östeuropeiska städer som Bukarest och Skopje.

Tåg till Venedig

Om du vill ta tåget till Venedig från Sverige får du räkna med att lägga ett par resdagar på att ta dig fram. Den snabbaste rutten tar drygt 27 timmar och involverar fem byten. De flesta av dem sker i Tyskland. Om du inte har något emot att byta tåg då och då samt att sitta långa sträckor i en tågvagn är tåget ett utmärkt sätt att upptäcka Europa på samtidigt som du kommer närmare din slutliga destination. Om du väljer att köpa ett Interrail-kort kan du komma billigare undan jämfört med att köpa lösa biljetter till varje sträcka. Det gäller dock inte alltid på natt- och snabbtåg där du kan behöva köpa till platsreservationer. Läs mer om att åka med tåg i Italien och jämför och boka biljetter med italienska tågbolag via Omio!

Buss till Venedig

Ett annat alternativ är att åka till Venedig med buss. Det finns i dagsläget inga svenska bussbolag som kör reguljära busslinjer till Venedig, men alternativen från andra europeiska städer är många. Exempel på avreseorter för bussresor till Venedig är Hamburg eller Berlin. Dessa busslinjer trafikeras av exempelvis Flixbus. Befinner du dig redan i Italien går det att hitta väldigt billiga bussresor till Venedig från exempelvis Bologna, Milano eller Florens.

Bilresa till Venedig

Bilen kan vara ett strapatsrikt och underhållande sätt att åka till Venedig på. Med bilen följer en ökad flexibilitet som gör att du kan resa i din egen takt. Venedig som stad är inte optimerad för bilar vilket innebär att du gör rätt i att ställa den åt sidan och ta dig fram till fots när du väl har nått fram. Däremot går det utmärkt att resa hit med bil, oavsett om du påbörjar resan i Sverige eller någon annan del av Europa. Till Venedig leder vägen A27 som bland annat går genom ett spektakulärt landskap i Alperna.

Sju värdefulla Venedig tips du måste veta innan din resa

Vare sig det rör sig om en weekendresa, smekmånad, eller ett stopp under tågluffen så är Venedig alltid ett fantastiskt resmål och fullt av sevärdheter.

Och precis som alla andra städer som är värda att besöka har också Venedig sina små gömda smultronställen. Det finns mycket att se och göra i Venedig så därför har vi samlat några av våra bästa Venedig tips, så att du får ut maximalt av din reseupplevelse och upplever Venedigs sevärdheter på ett smart sätt.

7. Boka in sightseeingen på kvällen

Självklart är Dogepalatset, Gallerie dell’Accademia och den stora Markuskyrkan underbart vackra att beskåda under dygnets alla timmar och några av Venedigs omissbara sevärdheter, men upplevelsen av dessa hänförande byggnader är faktiskt ännu bättre när solen går ner. Under skymningstid förvandlas nämligen Venedigs himmel till en fantastisk rosa uppenbarelse, vilket gör den tidiga kvällen till vår favorittid på dygnet för att upptäcka staden och uppleva Venedigs sevärdheter.

Har man en gång upplevt Venedigs eftersken i form av den rödrosa himlen är den svår att få ur minnet. En picknick vid Markusplatsen vid skymning är ett av våra allra bästa Venedig tips och tar minnet till nästa nivå.

6. Venedig har ett nattliv

Du behöver bara leta på rätt ställen för en utenatt i Venedig! Venedig runt midnatt kan verka dött. Krogarnas serveringspersonal hämtar in bord och stolar, gondolerna är fastbundna och det verkar som att hela ön har gått och lagt sig. Men det betyder absolut inte att du redan behöver gå till sängs, det finns mycket att göra i Venedig efter skymning! Ta dig till charmiga Cannaregio, det nordligaste av Venedigs sex historiska distrikt och en riktigt mysig gata vars ljus speglas i vattnet. Här finns små vinbarer som till exempel El Sbarlefo, som sedan öppningen 2010 har gjort sig välförtjänt av ryktet av att erbjuda fina viner till mycket bra priser. Du betalar bara 1,50€ för ett glas husets (som här innebär vin av riktigt bra kvalitet). Passa också på att prova några av deras delikata cichetti (venezianska barsnacks, ungefär som tapas).

Letar du och ditt resesällskap efter något lite större och med mer vimmel ska ni helt klart ta en tur förbi Venedigs bästa bar: Il Santo Bevitore. Vinet här är inte lika fint, men däremot finns här riktigt gott öl från italienska mikrobryggerier, en härligt livlig atmosfär och bra service. En annan sak vi absolut tycker man ska göra i Venedig är att äta på Il Santo Bevitore som är en fantastisk restaurang, men se till att boka bord i förväg om ni vill äta här.

5. Ta dig tid att besöka öarna Murano och Burano

På en Venedigresa vill man ju uppleva så mycket som möjligt av staden och av allt som finns att se och göra i Venedig, men stadens mindre kända grannöar (Lido har till exempel en strand för den som vill solbada!) är också väl värda ett besök, även om det kräver lite planering.

Om du bestämmer dig för att åka över till Murano, ön med de vackra glasskulpturerna, är det två saker du bör tänka på:

Även om det finns gratis båtöverfarter till ön har båtägarna ofta en tyst överenskommelse med vissa butiker som säljer glasskulpturer. Det innebär att det när man kommer fram föreslås en visit till en särskild butik där det kan kännas “tvunget” att man köper något. Välj istället kollektivtrafik och njut av ön på egen hand i godan ro. Det finns även glasfabriker som erbjuder gratis visningar av hur glasskulpturerna blir till vilket är riktigt hänförande – så håll ögonen öppna! Vill du köpa något i någon av glasbutikerna – titta alltid efter märket “Vetro Murano Artistico”. Det är den officiella märkningen för autentiska glasvaror från Murano. Om du tycker att den färgglada ön Burano känns mer lockande är även det ett bra val. Ön är inte bara en av de mest färgglada platserna i Europa, utan också känd för sin produktion av spets, och det går att hitta riktigt prisvärda tyger och andra textilier. Se dock även här upp för förfalskningar.

4. Viktigt Venedig tips: fråga efter priset innan du köper något

Är du inte tillräckligt uppmärksam kan du riskera att komma hem med en ekande tom plånbok efter en resa till Venedig, men det går helt klart att få en riktigt bra reseupplevelse här utan att spendera för mycket. Du behöver bara tänka på ett par saker. På restaurangerna betalar man till exempel inte bara för servicen, utan även för läget. Ju bättre vy, desto mer får man betala. Så tänk på det innan du väljer restaurang.

Dessutom: om servitören erbjuder dig något du inte bett om – må det vara bara ett glas vatten, bröd eller oliver – bör du alltid fråga hur mycket det kostar extra. Annars kan du få dig en otrevlig överraskning när notan tas in. Ett annat Venedig tips när man tar en glass eller en kopp kaffe är att ibland kan det kosta extra att sitta ner så om du inte behöver vila benen så kan det vara värt att ta en ståplats istället.

3. Bästa tiden för att åka gondol

En gondolfärd är såklart en självklarhet som du inte bör missa när du är i Venedig. För den bästa upplevelsen bör du dock tänka på att välja rätt tid på dygnet för denna aktivitet. Dagtid är kanalerna oftast överfulla med turister i gondoler. Välj därför en tidig tur och se Venedig vakna till liv under färden, eller välj en av de senare turerna.

Dock kommer du behöva punga ut lite extra pengar efter kl. 19, då priset för en gondolfärd på 40 minuter stiger från 80 € till 100 €. Innan avfärd bör du se till att du kommer överens med gondoljären om hur länge turen ska pågå, annars kan det bli en lång – och dyr – historia.

2. Köp bussbiljetter i förväg

Det huvudsakliga transportmedlet för kollektivtrafik i Venedig är vattenbussen (vaparetto). Det finns en rad olika biljettyper att välja bland och det kan därför vara svårt att få en överblick över dessa. En enkelbiljett som köps på plats kostar 7,50€, men det går att spara ett par euro om man köper en en- eller tvådagarsbiljett.

1. Du kommer att gå vilse – och du kommer att älska det

Vårt bästa Venedig tips är även det allra enklaste; tillåt dig själv att gå vilse i Venedig! Venedig är en labyrint, och du kommer att gå vilse även om du har ett orienteringssinne som en GPS. Men att gå vilse i Venedigs smala, slingrande gator är en upplevelse som ingen annan. När du besöker Venedig bör du tänka på att det tar tid att ta sig från A till B, men det ger dig också möjligheten att uppleva desto mer.

Vi önskar dig en trevlig resa i denna oerhört vackra och unika stad!

Trenitalia och Italo biljetter kan köpas direkt med Omio.

✓ Alla Trenitalia och Italo biljetter kan köpas direkt med Omio Appen
✓ Boka direkt Deutsche Bahn, Renfe, and SNCF tågbiljetter med Omio
✓ Se över 600 transportföretag på en sida
✓ Jämför och boka tåg, buss och flyg

Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Venedig

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk