Buss till Göteborg

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus
Boende

Behöver du en plats att bo på i Göteborg?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Res med buss till Göteborg

Ta en bekväm busstur till vackra Göteborg - Sveriges näst största stad. Boka din resa enkelt via Omio och åk billigt med buss till Göteborg. Välkommen till staden som bjuder på sevärdheter och profiler som Liseberg, Håkan Hellström och Slottsskogen.

Fördelar med att ta buss till Göteborg

Du reser billigt med bussar till Göteborg

Buss är ett billigt sätt att resa på. I jämförelse med andra färdsätt kan du spara flera hundralappar om du väljer att resa med buss till Göteborg istället för med exempelvis flyg eller tåg. Använd de sparade hundralapparna till att ta en fika i mysiga Haga, tävla i en fem-kamp på Liseberg eller shoppa i Nordstan - stadens största shoppinggalleria.

Det är bekvämt och enkelt att åka buss till Göteborg

Busstationerna är oftast centralt belägna och du behöver inte lägga tid på att stå i incheckningen eller på att gå igenom säkerhetskontroller. De flesta busstationer ligger alldeles bredvid eller nära stadens järnvägsstation. När du anländer till med buss i Göteborg inkommer du till Nils Ericssons terminal som är sammanbyggd med centralstationen för tåg.

Dessutom kan du passa på att njuta av den vackra naturen utanför fönstret när du åker buss till Göteborg, kanske läsa en bra bok och äta ett litet mellanmål.

De populäraste bussresorna till och från Göteborg

Buss från Göteborg till Stockholm

En resa med buss från Göteborg till Stockholm tar cirka 6:30 h, biljettpriser från 209 kronor.

Buss från Göteborg till Köpenhamn

En bussresa från Göteborg till Köpenhamn tar cirka 4:20 h, biljettpriser från 209 kronor

Buss från Stockholm till Göteborg

En resa med buss från Stockholm till Göteborg tar cirka 6:15 h, biljettpriser från 189 kronor

Buss från Oslo till Göteborg

En bussresa från Oslo till Göteborg tar cirka 3:20 h, biljettpriser från 209 kronor.

Vad kostar det att åka buss till Göteborg?

Det är i regel väldigt billigt att ta bussen till Göteborg.

Från Malmö till Göteborg med buss ligger priset på omkring 110 kr för en enkel resa.

Åker du från Stockholm till Göteborg med buss får du betala runt 129 till 139 kronor, beroende på vilken komfort- och biljettyp du väljer.

En resa med buss från Linköping Göteborg kostar i regel mellan 99 och 259 kronor.

Varifrån avgår bussen till Göteborg och hur lång tid tar bussresan?

Från Malmö

När du åker med buss till Göteborg från Malmö startar din resa på Norra Vallgatan i Malmö. Hållplatsen ligger endast omkring 200 meter från Malmö Central. Till Norra Vallgatan anländer även stadens alla bussar i Göteborg, vilket gör det väldigt enkelt att ta sig hit med kollektivtrafik.

Bussresan mellan Malmö och Göteborg tar endast omkring tre och en halv till fyra timmar och bussen kör direkt till Göteborg utan att du behöver göra några byten under färden. Under resan kan du istället passa på att koppla av i sköna bussäten.

Från Stockholm

Bussar till Göteborg från Stockholm avgår nästan alla från Cityterminalen, som är nära förbunden med tunnelbanestationen T-Centralen och Stockholms Centralstation. Det är med andra ord väldigt smidigt att ta sig till busstationen. Bussresan tar cirka sex och en halv timme.

Från Linköping

Bussar till Göteborg från Linköping Fjärrbussterminalen, som ligger på samma område som Linköpings järnvägsstation. Bussresan till Göreborg tar knappt fyra timmar.

Vilka bolag erbjuder bussar till Göteborg?

Det finns flera bolag som kör buss till Göteborg. Nettbuss och Flixbus är några av de bussbolag som erbjuder tätast avgångar.

Flixbus är ett tyskt lågprisbolag som erbjuder hög kvalitet och service på sina bussar. Flixbus utökar sina hela tiden sina destinationer, och erbjuder för närvarande hela 100 000 olika förbindelser i Sverige och övriga Europa. Bussarna är miljövänliga och har låga koldioxidutsläpp.

Nettbuss är Nordens näst största bussbolag och erbjuder resor i Sverige och Norge genom varumärkena Bus4You och det något billigare alternativet Nettbuss Express.

Flixbus är det största expressbussbolaget i Sverige och erbjuder fler än 10 000 avgångar i veckan.

Vad ingår i bussresan till Göteborg?

Du bokar enkelt din buss till Göteborg med några få knapptryck här på Omios webbsida, eller i appen. Du kan välja olika sökkriterier som exempelvis den billigaste resan, den tidigaste avresan eller den snabbaste resan. Då får du upp förslag och när du klickar på ett av förslagen ser du varifrån resan avgår samt hur lång tid den tar.

Har bussarna till Göteborg wi-fi?

Ja, för att du ska kunna hålla kontakt med dina vänner eller kunna arbeta även under resans gång, erbjuder alla expressbussar till Göteborg gratis wi-fi, ofta till en hastighet av 4G.

Finns det något att äta på bussen till Göteborg?

Dricka och enklare förtäring säljs till förmånliga priser på de flesta bussar.

Finns det toalett ombord?

Ja, alla bussar har en toalett ombord.

Hur mycket bagage kan jag ta med mig?

Du lastar in ditt bagage bussens stora bagageutrymme, om du behöver hjälp står chauffören gärna till tjänst. När du reser med Flixbus får du extra kostnad ta med dig ett handbagage som väger max sju kilo samt två resväskor på max 30 kg tillsammans.

Hos Flixbus får du ta med dig ett bagage med maxvikten 25 kg. Du kan boka till extra bagage (max två) när du bokar din bussbiljett.

På Nettbuss bussar får du på din ordinarie bussbiljett ta med dig en normalstor resväska samt ett handbagage. Totalt får bagagevikten inte överstiga 25 kg. Även hos Nettbuss kan du lägga till extra bagage när du bokar din biljett.

Var i Göteborg stannar bussen?

Bussen ankommer till Nils Ericssons terminalen som är sammanbyggd med Göteborgs centralstation för tåg. Båda stationerna ligger mycket centralt i Göteborg med endast någon minuts gångväg in till köpcentret Nordstan med Femman-huset.

Hur tar jag mig vidare i Göteborg efter min bussresa?

Från Nils Ericsson terminalen avgår både lokal- och regionbussar med jämna mellanrum. Ska du ta dig vidare till Landvetter är det också härifrån som flygbussarna avgår. Det skiljer lite hur tätt lokalbussarna avgår, men i det stora hela avgår det två lokalbussar i timmen till varje stadsdel i Göteborg. Självklart kan du även ta spårvagnen som kanske är det enklaste och smidigaste sättet om du vill åka lokalt i Göteborg. Både busstrafiken och spårvagnstrafiken trafikeras av Västtrafik. Mellan centralstationen och Nordstan möts hela Göteborgs spårvagnstrafik. Härifrån kan du alltså ta dig i alla riktningar under större delen av dygnet.

Flixbus Göteborg information

Planerar du att att resa till Göteborg? Att resa med Flixbus är ett prisvärt och populärt alternativ. Sveriges näst största stad har mycket att locka med. Oavsett om du har varit där få eller många gånger så finns det garanterat alltid något nytt att upptäcka. Ströva längs avenyn, gör en hisnande tur på Liseberg och fynda i Nordstan. Feskekyrka, Universeum, Slottskogen hör också till de mest kända sevärdheterna i staden som går under smeknamet “Lilla London”.

Att resa med Flixbus från och till Göteborg

Ett flertal städer erbjuder bussförbindelser till Göteborg. Reser du från Stockholm till Göteborg tar resan med Flixbus cirka 7 timmar. Från Malmö tar resan 4 timmar. Avgår resen till Göteborg från den norska huvudstaden tar resan cirka tre och en halv timme. Det är även möjligt att resa direkt från Arlanda flygplats till Göteborg med Flixbus. Du kan enkelt söka mellan olika alternativ på webben och bussbolaget har 30 till 40 avgångar till Göteborg varje dag. Du kan se alla olika reselaternativ på nätet och givetvis finns det flera alternativ för den som pendlar till Göteborg. Avgångar sker året runt veckan alla dagar.

Bekvämlighet på bussar

Att resa med buss är ett bekvämt och prisvärt alternativ. Som resenär erbjuds du till exempel alltid gratis WiFi ombord på bussarna. Du kan enkelt koppla upp din dator, mobiltelefon eller surfplatta med den trådlösa nätverksuppkopplingen. Bolaget kör med nya moderna bussar utrustade med bland annat justerbara säten. Reser du med barn? Då finns det givetvis möjlighet att låna en bälteskudde så att minstingarna sitter tryggt, säkert och bekvämt under hela resan.

Boka biljett online för Flixbus Göteborg

Redo att boka biljett? Du genomför alltid din bokning enkelt online. Barn får upp till 20 % rabatt jämfört med vuxenpriset. Därutöver finns det även kombinationsrabatter för barn- och vuxenbiljetter.

Särskild biljett ska lösas av dig som vill ta med ditt husdjur på resan. Tänk på att djuret måste vara placerat i bur under hela färden samt att boxen måste spännas fast. Djur i bur ska alltså placeras bredvid husse eller matte under resan.

Ankomst till Göteborg med Flixbus

Som bussresenär med Flixbus anländer du till den centralt belägna hållplatsen vid Nils Ericsonterminalen. Härifrån har du nära till det mesta. Anslutningar till både tåg och spårvagnar finner du bara ett stenkast bort. Sjävklart kan du även välja att fortsätta resan i till andra platser i landet med Flixbus.

Boka din Flixbus biljett med Omio

✓ Boka din Flixbus biljett med Omio Omio köp direkt via oss
✓ Ladda ned vår app och res smidigt med mobilbiljett
✓ Välj från alla Flixbus erbjudanden
✓ Konsultera snabbt Flixbus busstidtabeller och jämför med alla alternativa resor
✓ Vår kundtjänst finns alltid tillgänglig

Ladda ned vår app och res med mobilbiljett

Du kan spara din biljett på din smartphone och visa den även offline.

Var bussar till Göteborg inte exakt det du letade efter?

Här är några andra källor som kan ha den information du behöver

HemBussarBussar i SverigeBuss till Göteborg

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk