JÄMFÖR Priser för olika transportsätt

sön
5 dec.
401 krÖresundståg
246 krVy Bus4You
mån
6 dec.
362 krSJ
252 krFlixbus
tis
7 dec.
318 krSJ
252 krFlixbus
ons
8 dec.
320 krSJ
270 krVy Bus4You
tors
9 dec.
320 krSJ
270 krVy Bus4You
fre
10 dec.
320 krSJ
259 krFlixbus
lör
11 dec.
318 krSJ
269 krVy Bus4You
sön
12 dec.
404 krÖresundståg
252 krFlixbus
mån
13 dec.
277 krSJ
252 krFlixbus
tis
14 dec.
277 krSJ
252 krFlixbus
ons
15 dec.
277 krSJ
258 krFlixbus
tors
16 dec.
233 krSJ
270 krVy Bus4You
fre
17 dec.
318 krSJ
269 krVy Bus4You
lör
18 dec.
362 krSJ
269 krVy Bus4You
sön
19 dec.
401 krÖresundståg
268 krVy Bus4You
mån
20 dec.
234 krSJ
226 krFlixbus
tis
21 dec.
196 krSJ
223 krVy Bus4You
ons
22 dec.
231 krSJ
291 krVy Bus4You
tors
23 dec.
318 krSJ
269 krVy Bus4You
fre
24 dec.
233 krSJ
191 krVy Bus4You

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Nettbuss
Alsa
National Express
Swebus

Buss Information från Göteborg till Malmö

distanceAvstånd242 km
durationGenomsnittlig restid med buss3 h 10 min
priceGenomsnittligt biljettpris för buss263 kr
changesDirektbussJa
carriersBussbolagVy Bus4You, Flixbus, Nettbuss eller Swebus

Bussar från Göteborg till Malmö är resa 242 km lång och tar i genomsnitt 3 h 10 min med våra partner som Vy Bus4You, Flixbus, Nettbuss eller Swebus. Direktförbindelser med buss finns också. Medan det genomsnittliga biljettpriset på denna resa ligger omkring 263 kr, kostar den billigaste buss biljetten inte mer än 246 kr. Resande avreser oftast från Göteborg, Centralstation och anländer till Malmö, Norra Vallgatan.

Buss från Göteborg till Malmö

Det finns flera anledningar till att välja buss som färdmedel när du ska ta dig från Göteborg till Malmö. Buss är billigare än både tåg och flyg mellan städerna, och ett smidigt alternativ som tar dig direkt från centrala Göteborg till centrala Malmö, utan flygbussar, incheckningar eller signalfel. Bussresan tar mellan tre och halv och fyra timmar. Restiden kan du utnyttja till att vila upp dig, läsa en god bok, surfa på bussens trådlösa internet, prata med dina medpassagerare eller bara njuta av utsikten längs vägen - under delar av bussfärden har du havsutsikt. Buss är ett prisvärt och bekvämt färdmedel som sällan drabbas av förseningar.

Med vilka bolag kan man åka buss från Göteborg till Malmö?

Swebus

Swebus har sex dagliga avgångar från Göteborg till Malmö måndag till torsdag, samt på lördagar. På fredagar och söndagar stiger denna siffra till nio om dagen. Alla avgångar kör sträckan utan byten, utom en lördagsavgång som går via Jönköping, och därför tar betydligt längre tid.

Nettbuss

Norska Nettbuss har sju dagliga avgångar måndag till torsdag och på lördagar. På fredagar har de tio avgångar och på söndagar hela tolv. Några av Nettbuss avgångar från Göteborg till Malmö går under varumärket Bus4You. De trafikeras av dubbeldäckare med två komfortnivåer, varav övervåningen är reserverad för Komfortnivå plus. Där sitter du i fällbara skinnfåtöljer och sätena är placerade med ett enkelsäte på ena sidan mittgången och ett dubbelsäte på andra sidan, i stället för som brukligt två på vardera sida. Detta gör att de som vill sitta avskilt kan göra detta - samtliga sittplatser går att reservera i förväg.

Flixbus

Tyska Flixbus har en daglig buss från Göteborg till Malmö som avgår 9:15 på morgonen. Företaget är en uppstickare på den svenska marknaden, och priserna är ofta låga.

Vad kostar det att åka buss från Göteborg till Malmö?

Det beror på. Generellt är det så att ju tidigare du bokar, desto billigare blir det. Avgångar då färre vill åka, så som på vardagar och tidiga morgnar är oftast något billigare, medan priserna i regel stiger under tidpunkter och dagar då många vill åka. Oavsett vilket är buss från Göteborg till Malmö nästan alltid det billigaste sättet att ta sig mellan städerna.

Hur lång tid tar resan med buss från Göteborg till Malmö?

Det varierar, beroende på avgångar och trafikläge. Swebus har en fredagsavgång som enligt tidtabellen ska ta 3 timmar och tio minuter, men övriga avgångar tar mellan tre och en halv och fyra timmar i anspråk. Undantaget är Flixbus som räknar med fyra timmar och en kvart för att ta sig mellan städerna.

Varifrån i Göteborg avgår bussen till Malmö?

Alla bussar från Göteborg till Malmö avgår från Nils Ericson-terminalen, som ligger i anslutning till Göteborgs centralstation. Dit är det promenadavstånd från Brunnsparken, dit en stor del av stadens alla buss- och spårvagnslinjer går. I anslutning ligger även det berömda köpcentret Nordstan.

Inne i bussterminalen finns sittplatser, toaletter, kaféer, kiosker och enklare restauranger, och i den intilliggande centralstationen finns även butiker, bankomater och förvaringsboxar.

Var anländer bussen i Malmö?

Alla fjärrbussar som kör till Malmö från Göteborg anländer till Norra Vallgatan, mittemot centralstationen och intill det välkända Hotell Savoy. Härifrån är det ett par minuters promenad till Stortorget och Lilla Torg, vars uteserveringar nästan alltid är fulla sommartid. Behöver du ta dig till någon annan del av Malmö från ankomstplatsen vid Norra Vallgatan så går det ett stort antal busslinjer från centralstationen.

Malmö centrum

Är det så billigt i Malmö som alla säger?

Ja och nej. Gillar du falafel är Malmö rena paradiset. Utbudet är stort, och priset ligger oftast betydligt lägre än i övriga Sverige. Priserna kan ändras, men de senaste åren har en falafel i Malmö kostat betydligt närmare en tjuga än en 50-lapp. Däremot är annat, som till exempel öl, inte billigare än i Stockholm eller Göteborg.

Var finns den bästa shoppingen i Malmö?

Många av Malmös butiker finns längs gågatan som sträcker sig från Stortorget till Gustav Adolfs torg, med gatorna Södergatan, Baltzarsgatan och Skomakaregatan. Mot slutet av detta stråk, där gågatan når Gustav Adolfs torg, ligger gallerian Hansa, där det ligger ett stort antal modebutiker. Är du intresserad av lite mindre, personliga butiker som inte tillhör någon av de stora kedjorna, bör du ta dig till de charmiga kvarteren runt Davidshallstorg. Här finns många av stans bästa design- och vintagebutiker, samt flera spännande mindre modemärken. Vill du ha än mer shopping så finns en av Nordens största köpcentrum i den nybyggda stadsdelen Hyllie. Emporia köpcentrum är ritat av den ansedda arkitektbyrån Wingårdhs, och rymmer över 200 butiker på tre våningsplan. Längst upp finns en takterrass med en fantastisk utsikt.

Hur är utelivet i Malmö?

Malmös uteliv har två tydliga epicentrum: kvarteren kring Lilla Torg och kring Möllevångstorget.

Lilla Torg

Restaurangerna och pubarna kring torget, som ligger på gångavstånd från där bussarna från Göteborg anländer, är populära året om. På somrarna exploderar dock denna popularitet, och Lilla Torg förvandlas till en enda stor uteservering.I kvarteret ligger även populära nattklubbar som Etage och Hipp.

Möllevångstorget

Här bor många ur Malmös kulturella och alternativa kretsar, vilket även sätter sin prägel på utelivet i området. Atmosfären på pubarna i kvartet är avslappnad, och priserna oftast något lägre än vid Lilla Torg. Vill du höra livemusik med internationella och lokala artister finns flera bra konsertlokaler i området, bland annat KB, Babel och Moriska Paviljongen.

Resetips

Bussar från Göteborg till Malmö
Ta bussen till Malmö. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Göteborg to Malmö.
FAQs
Vilket är det lägsta möjliga priset på en buss biljett från Göteborg till Malmö?
Buss biljetter från Göteborg till Malmö kan vara så billiga som 246 kr, men de här priserna beror helt på hur tidigt du bokar dina biljetter. Vi rekommenderar att använda Omio för att få tag på de billigaste buss biljetterna för din nästa resa och att köpa biljetterna så tidigt som möjligt.
Hur mycket kostar buss från Göteborg till Malmö i genomsnitt?
Att resa med buss från Göteborg till Malmö kostar i genomsnitt 263 kr. Priserna kan variera beroende på när du bokar, till exempel vilken tid på dygnet och året. Så tidigt som möjligt är oftast bäst!
Hur långt är avståndet mellan Göteborg och Malmö när man reser med buss?
Du kan förvänta dig att avståndet från Malmö till Göteborg är runt 242 km när du reser med buss. Om du funderar på att köpa en buss biljett från Göteborg till Malmö är det smart att boka långt i förväg för att få de lägsta priserna för bussar.
Hur lång tid kommer det att ta för mig att resa från Göteborg till Malmö med buss?
Restiden med buss från Göteborg till Malmö kan variera beroende på specifika datum, helger och högtider, men den genomsnittliga restiden för denna resa är 3 h 10 min.
Om jag vill resa med buss, vilka busstationer i Göteborg och Malmö bör jag välja inför min resa?

Innan du planerar din resa från Göteborg till Malmö kan det vara bra att veta att de flesta resenärer som reser med buss från Göteborg åker från Göteborg, Centralstation och anländer till Malmö, Norra Vallgatan i Malmö.

Hur långt från centrum i Göteborg och i Malmö ligger de mest populära busstationer?

När du planerar din resa till Malmö från Göteborg kan det vara bra att veta hur långt bort busstationer ligger från cityområdet. Den mest använda busstation i Göteborg är Göteborg, Centralstation som ligger 461 m från cityområdet. I Malmö är den mest populära busstation Malmö, Norra Vallgatan som ligger 231 m från cityområdet.

Vilka bussbolag erbjuder resealternativ från Göteborg till Malmö?
För att hitta bästa buss från Göteborg till Malmö kan du använda dig av dessa bussbolag: Vy Bus4You, Flixbus, Nettbuss eller Swebus. Det är dock alltid smart att kolla in alla bussbolag som erbjuder resor från Göteborg till Malmö och ta reda på vilka bekvämligheter de erbjuder.
Finns det någon direkt resa med buss från Göteborg till Malmö?
Om du vill köpa en billig direkt buss biljett från Göteborg till Malmö rekommenderar vi att du köper buss biljetter från Flixbus för den här resan. Du kan också kolla Omio för att hitta alternativa resvägar mellan dessa två städer och kombinera de som passar bäst för att komma fram till Malmö.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena för buss biljetter från Göteborg till Malmö?
Omio kan snabbt hjälpa dig med att hitta billiga sista minuten-biljetter att jämföra med om du planerar att resa från Göteborg till Malmö med buss antingen enkel resa eller tur och retur. Du kan hitta all information om din resa från Göteborg till Malmö på ett och samma ställe i Omios app.
Många av våra kunder som reser med buss till Malmö besöker ofta även Köpenhamn, Stockholm eller Hamburg. Omio kan hjälpa dig med att planera din resa och hitta de bästa resealternativen mellan Malmö och de andra populära destinationerna.
Många av våra kunder som planerar en resa till Malmö med buss reser ofta även till ställen som Köpenhamn, Stockholm eller Hamburg. Kolla Omio för att hitta de bästa resealternativen mellan Malmö och dessa destinationer som också är värda att besökas.
Om jag inte har någon bil, hur kan jag hitta de bästa resorna med buss för att åka mellan Göteborg och Malmö?
Inga problem, låt Omio sköta det åt dig! Du behöver faktiskt ingen bil om du vill resa till Malmö från Göteborg. Kolla Omio för att hitta de bästa resevägarna med buss från Göteborg till Malmö och köp dina billiga buss biljetter idag!
Stationer

Viktiga stationer och flygplatser för denna resa

Göteborg
Gothenburg, Sweden
Bekvämligheter
Mat & dryck
Toalett

Vanliga frågor

Var är busstationen och hur tar man sig enklast dit?
Denna station är belägen inom gångavstånd och är förbunden med andra stadsdelar via lokaltrafik.<br>Spårvagnslinjerna 1, 2, 3, 4, 7, 9, 11, 13