Res från Malmö till Köpenhamn

Enkelresa
Tur och retur
lör 01 apr.
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen
Trust Pilot
rate4.4
6,750 omdömen

Resealternativ
från Malmö till Köpenhamn

Du kan ta dig från Malmö till Köpenhamn med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
train

För att ta dig från Malmö till Köpenhamn02 apr. så rekommenderar vi att ta ett tåg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

20:13Malmö Centralstation0tim.36 20:49København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
Billigast
20:13Malmö Centralstation0tim.36 20:49København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
Andra alternativ
19:53Malmö Centralstation0tim.36 20:29København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
18:53Malmö Centralstation0tim.36 19:29København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
18:13Malmö Centralstation0tim.36 18:49København H
0 byten
138 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

sön
02 apr.
mån
03 apr.
tis
04 apr.
ons
05 apr.
tors
06 apr.
fre
07 apr.
lör
08 apr.
sön
09 apr.
mån
10 apr.
tis
11 apr.
ons
12 apr.
tors
13 apr.
fre
14 apr.
lör
15 apr.
sön
16 apr.
mån
17 apr.
tis
18 apr.
ons
19 apr.
tors
20 apr.
fre
21 apr.
lör
22 apr.

Reseinformation mellan Malmö och Köpenhamn

distanceAvstånd28 km
modeTillgängliga transportmedelBuss
fastestSnabbaste transportmedelBuss • 95 kr • 1 h 10 min
carriersPopulära resebolagFlixbus

Res 28 km med buss mellan Malmö och Köpenhamn. Flixbus är det bolag som normalt trafikerar denna rutt. Resande kan även åka direkt med buss från Malmö till Köpenhamn.

Resor från Malmö till Köpenhamn - tåg, buss eller flyg

Att rea från Malmö till Köpenhamn är både snabbt och billigt. Det är mycket enkelt att resa från Malmö till Köpenhamn. De mest populära sätten att resa på är med tåg eller buss, hos Omio kan du jämföra och boka med företag så som SJ, Öresundståg, Nettbuss och Flixbus för att hitta den bästa biljetten för dig.

Res från Malmö till Köpenhamn med tåg


Det snabbaste och mest populära sättet att resa mellan Malmö och Köpenhamn är att ta tåget. Resan över Öresundsbron tar bara 35 minuter. Det är främst tågbolagen Öresundståg och DSB DSB som trafikerar sträckan. Tågen går väldigt ofta. Under rusningstrafik går det upp till fyra tåg i timmen. Priserna på tågbiljetter varierar, men brukar ligga mellan 100 och 150 svenska kronor.

Res från Malmö till Köpenhamn med buss

Många väljer också att ta bussen från Malmö till Köpenhamn. Bussresan tar en aning längre tid men brukar å andra sidan vara det billigaste alternativet. Det är främst bussbolagen Nettbussoch Flixbus som trafikerar sträckan över Öresundsbron. Bussresan tar cirka 55 minuter. Det finns inte lika många buss- som tågavgångar, men likväl avgår det cirka en buss i timmen. Buss är oftast det billigaste resealternativet. Priserna varierar, men ofta går det att kapa en bussbiljett för en bra bit under hundringen.

Varför bör man resa från Malmö till Köpenhamn?

Att åka över bron från Malmö till Köpenhamn är som att stanna i samma värld, men lägga till det bästa från en annan. En tågresa senare är livet plötsligt lite friare, staden lite större och hjärtat lite lättare. Köp med take-away och öl och sätt dig i Botaniska trädgården för att landa i stan på bästa sätt. Om vädret och du inte riktigt vill samma har en barrunda i Kødbyn samma härliga effekt. Promenera runt i de trendiga och multikulturella kvarteren i Nørrebro och slå dig ner med en kopp kaffe på någon av broarna för högkvalitativ people watching. För ett stycke av Danmarks och alternativkulturens historia är Christiania förstås värt ett besök, men lämna kameran hemma och visa respekt för att området är människors hem, inte en turistattraktion.

När är det bäst att resa till Köpenhamn?

Med tanke på närheten till Malmö bjuder Köpenhamn oftast på precis samma väder som där. Det betyder att det finns något att hitta på året om, men precis som Sverige är Köpenhamn och Danmark som allra härligast när solen är med oss. Är du däremot sugen på att ta del av Köpenhamns berömda nattliv spelar det förstås ingen roll vad temperaturen utanför klubben visar.

Bra att veta

Nu är det ju en kort liten resa som väntar, men några saker skiljer sig förstås mellan Sverige och Danmark och är bra att komma ihåg.

Danska kronan är högre än svenska, kom ihåg det påslaget på alla priser. Köpenhamn är generellt lite dyrare än Malmö - men alkohol är betydligt billigare.

Restips: Resor från Malmö to Köpenhamn

Restips: Enkla resor till Köpenhamn. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Malmö to Köpenhamn.
FAQs

Ditt resealternativ från Malmö till Köpenhamn inbegriper att ta en/ett buss.

Det snabbaste sättet att resa från Malmö till Köpenhamn är med buss, vilket kräver i genomsnitt 1 h 10 min   i restid.

Avståndet mellan Malmö och Köpenhamn är omkring 28 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Malmö till Köpenhamn är:

 • 10 bussar dagligen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdvägen mellan Malmö och Köpenhamn, eftersom reguljära turer med buss kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Malmö till Köpenhamn:

  Låt Omio hjälpa dig att hitta det bästa företaget att resa med mellan Malmö och Köpenhamn:

  • Du kan åka med buss från Malmö till Köpenhamn med Flixbus, och du kan hitta Flixbus Malmö till Köpenhamn biljetter för 95 kr hos Omio.

  Ja, det finns en direktförbindelse från Malmö till Köpenhamn:

  • Du hittar direkta buss förbindelser till Köpenhamn med Flixbus, Bus4you eller Vy Bus4You med omkring 10 direkt bussar varje dag.

  Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Köpenhamn spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du boka biljetter till denna färdvägen.

  Många av våra kunder som reser från Malmö till Köpenhamn gör inte Köpenhamn till sin slutstation. Några av de destinationer som är värda att besöka sedan är Stockholm, Berlin eller Hamburg, som du kan foga lägga din plan för resan mellan Malmö och Köpenhamn. Kolla redan i dag med Omio efter de bästa och billigaste sätten att resa från Köpenhamn till någon av dessa toppendestinationer!

  Innan du reser från Malmö till Köpenhamn är det bra att veta vilken biljett du kan betala för och hur mycket den kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Priset på en buss biljett är 95 kr i genomsnitt för enkel resa på denna resa.

  Men vi rekommenderar att boka biljetter för sträckan Malmö till Köpenhamn online ett par månader före den planerade resdagen för att få de bästa priserna och spara pengar på resan.

  HemResorRes till DanmarkTill KöpenhamnRes från Malmö till Köpenhamn

  Omio appen gör det enkelt att planera resor

  Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

  ios-badge
  android-badge
  Hand With Phone
  Valuta
  Språk