Res från Malmö till Köpenhamn

Resealternativ
från Malmö till Köpenhamn

Du kan ta dig från Malmö till Köpenhamn med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
train

För att ta dig från Malmö till Köpenhamn02 dec. så rekommenderar vi att ta ett tåg då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

09:53Malmö Centralstation0tim.36 10:29København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
Billigast
09:53Malmö Centralstation0tim.36 10:29København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
Andra alternativ
08:13Malmö Centralstation0tim.36 08:49København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
19:13Malmö Centralstation0tim.36 19:49København H
0 byten
138 kr1Enkelresa
09:33Malmö Centralstation0tim.36 10:09København H
0 byten
138 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

fre
02 dec.
lör
03 dec.
sön
04 dec.
mån
05 dec.
tis
06 dec.
ons
07 dec.
tors
08 dec.
fre
09 dec.
lör
10 dec.
sön
11 dec.
mån
12 dec.
tis
13 dec.
ons
14 dec.
tors
15 dec.
fre
16 dec.
lör
17 dec.
sön
18 dec.
mån
19 dec.
tis
20 dec.
ons
21 dec.
tors
22 dec.

Reseinformation från Malmö till Köpenhamn

distanceAvstånd28 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, färja, flyg eller tåg
pricePrisspann för biljetter93 kr - 141 kr
cheapestBilligaste transportmedelBuss • 93 kr • 45 min
fastestSnabbaste transportmedelTåg • 141 kr • 34 min
carriersPopulära resebolagFlixbus eller Öresundståg

Med buss, färja, flyg eller tåg reser du 28 km mellan Malmö och Köpenhamn. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet buss med biljetter du kan köpa för 93 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet tåg, där restiden vanligtvis är 34 min. Flixbus eller Öresundståg är de bolag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även åka direkt med buss eller tåg från Malmö till Köpenhamn.

Resor från Malmö till Köpenhamn - tåg, buss eller flyg

Att rea från Malmö till Köpenhamn är både snabbt och billigt. Det är mycket enkelt att resa från Malmö till Köpenhamn. De mest populära sätten att resa på är med tåg eller buss, hos Omio kan du jämföra och boka med företag så som SJ, Öresundståg, Nettbuss och Flixbus för att hitta den bästa biljetten för dig.

Res från Malmö till Köpenhamn med tåg


Det snabbaste och mest populära sättet att resa mellan Malmö och Köpenhamn är att ta tåget. Resan över Öresundsbron tar bara 35 minuter. Det är främst tågbolagen Öresundståg och DSB DSB som trafikerar sträckan. Tågen går väldigt ofta. Under rusningstrafik går det upp till fyra tåg i timmen. Priserna på tågbiljetter varierar, men brukar ligga mellan 100 och 150 svenska kronor.

Res från Malmö till Köpenhamn med buss

Många väljer också att ta bussen från Malmö till Köpenhamn. Bussresan tar en aning längre tid men brukar å andra sidan vara det billigaste alternativet. Det är främst bussbolagen Nettbussoch Flixbus som trafikerar sträckan över Öresundsbron. Bussresan tar cirka 55 minuter. Det finns inte lika många buss- som tågavgångar, men likväl avgår det cirka en buss i timmen. Buss är oftast det billigaste resealternativet. Priserna varierar, men ofta går det att kapa en bussbiljett för en bra bit under hundringen.

Varför bör man resa från Malmö till Köpenhamn?

Att åka över bron från Malmö till Köpenhamn är som att stanna i samma värld, men lägga till det bästa från en annan. En tågresa senare är livet plötsligt lite friare, staden lite större och hjärtat lite lättare. Köp med take-away och öl och sätt dig i Botaniska trädgården för att landa i stan på bästa sätt. Om vädret och du inte riktigt vill samma har en barrunda i Kødbyn samma härliga effekt. Promenera runt i de trendiga och multikulturella kvarteren i Nørrebro och slå dig ner med en kopp kaffe på någon av broarna för högkvalitativ people watching. För ett stycke av Danmarks och alternativkulturens historia är Christiania förstås värt ett besök, men lämna kameran hemma och visa respekt för att området är människors hem, inte en turistattraktion.

När är det bäst att resa till Köpenhamn?

Med tanke på närheten till Malmö bjuder Köpenhamn oftast på precis samma väder som där. Det betyder att det finns något att hitta på året om, men precis som Sverige är Köpenhamn och Danmark som allra härligast när solen är med oss. Är du däremot sugen på att ta del av Köpenhamns berömda nattliv spelar det förstås ingen roll vad temperaturen utanför klubben visar.

Bra att veta

Nu är det ju en kort liten resa som väntar, men några saker skiljer sig förstås mellan Sverige och Danmark och är bra att komma ihåg.

Danska kronan är högre än svenska, kom ihåg det påslaget på alla priser. Köpenhamn är generellt lite dyrare än Malmö - men alkohol är betydligt billigare.

Restips: Resor från Malmö to Köpenhamn

Restips: Enkla resor till Köpenhamn. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Malmö to Köpenhamn.
FAQs

Det finns 4 olika sätt som du kan resa på från Malmö till Köpenhamn. Du kan ta en/ett buss, färja, flyg eller tåg.

Det billigaste sättet från Malmö till Köpenhamn är att ta en/ett buss. Du kan hitta genomsnittliga biljettpriser omkring 93 kr jämfört med andra resealternativ till Köpenhamn:

En/Ett buss kostar i allmänhet 48 kr mindre än en/ett tåg för samma färdvägen. En/Ett tåg kostar i genomsnitt 141 kr från Malmö till Köpenhamn.

Det snabbaste sättet att resa från Malmö till Köpenhamn är med tåg, vilket tar i genomsnitt 34 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Som jämförelse kan en resa med buss ta i genomsnitt 45 min.

Köpenhamn ligger ungefär 28 km från Malmö.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Malmö till Köpenhamn är:

  • 12 bussar dagligen.
  • 79 tåg per dag.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdväg mellan Malmö och Köpenhamn, eftersom reguljära turer med buss, färja, flyget eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Malmö till Köpenhamn:

  • De flesta resenärer tar en/ett tåg från Malmö Centralstation till København, Ny Ellebjerg St. (togbus).

Omio arbetar med många pålitliga partners som kan hjälpa dig att resa på bästa sätt från Malmö till Köpenhamn:

  • Du kan resa mellan Malmö och Köpenhamn med buss med Flixbus. Du kan hitta billiga biljetter hos Omio för 93 kr med Flixbus från Malmö till Köpenhamn.
  • Du kan ta en/ett tåg från Malmö till Köpenhamn med Öresundståg. Billiga biljetter finns för 141 kr med Öresundståg från Malmö till Köpenhamn.

Ja det finns direkta rutter från Malmö till Köpenhamn med följande resebolag:

  • Du kan titta efter en/ett direkt buss till Köpenhamn med Flixbus, Bus4you, Infobus eller Vy Bus4You med 12 direkt bussar om dagen.
  • Du kan titta efter en/ett direkt tåg till Köpenhamn med SJ eller Öresundståg med 79 direkt tåg om dagen.

Eftersom du inte behöver byta någonstans på vägen brukar direkta förbindelser till Köpenhamn spara tid åt dig och ge dig bättre komfort, vilket är bra att tänka på innan du köpa biljetter till denna färdvägen.

Omios kunder som reser från Malmö till Köpenhamn utökar också ofta sin semester för att åka till Stockholm, Berlin eller Hamburg. Omio kan hjälpa dig att planera din resa och hitta de bästa förbindelserna mellan Köpenhamn och dessa populära resmål till ett superbra pris.

Innan du reser från Malmö till Köpenhamn är det bra att veta vilken biljett du kan betala för och hur mycket den kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Priset på en buss biljett är 93 kr i genomsnitt för enkel resa på denna rutt.
  • Priset för en tåg biljett på denna färdvägen är 141 kr i genomsnitt för enkel resa.

Men vi rekommenderar att boka biljetter för sträckan Malmö till Köpenhamn online ett par månader före den planerade resdagen för att få de bästa priserna och spara pengar på resan.

Resor från Malmö till Köpenhamn: relaterad information

Här är några andra källor som kanske har den information du behöver

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk