Res från Göteborg till Köpenhamn

Resealternativ
från Göteborg till Köpenhamn

Du kan ta dig från Göteborg till Köpenhamn med tåg, buss och flyg.

Vår rekommendation
bus

För att ta dig från Göteborg till Köpenhamn28 sep. så rekommenderar vi att ta en buss då det är den bästa kombinationen av pris och snabbhet.

16:15Göteborg3tim.55 20:10Köpenhamn
0 byten
375 kr1Enkelresa
Billigast
16:15Göteborg, Nils Ericsson Terminalen4tim.15 20:30Köpenhamn
0 byten
303 kr1Enkelresa
Andra alternativ
07:45Göteborg4tim.00 11:45Köpenhamn
0 byten
404 kr1Enkelresa
07:45Göteborg, Nils Ericsson Terminalen4tim.20 12:05Köpenhamn
0 byten
314 kr1Enkelresa
16:15Göteborg4tim.15 20:30Köpenhamn
0 byten
390 kr1Enkelresa

Hitta alla datum och tider för denna resa med tåg, buss och flyg .

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Köpenhamn?

visa på karta

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

ons
28 sep.
tors
29 sep.
fre
30 sep.
lör
01 okt.
sön
02 okt.
mån
03 okt.
tis
04 okt.
ons
05 okt.
tors
06 okt.
fre
07 okt.
lör
08 okt.
sön
09 okt.
mån
10 okt.
tis
11 okt.
ons
12 okt.
tors
13 okt.
fre
14 okt.
lör
15 okt.
sön
16 okt.
mån
17 okt.
tis
18 okt.

Reseinformation mellan Göteborg och Köpenhamn

distanceAvstånd228 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyg, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter552 kr - 2 506 kr
cheapestBilligaste transportmedelTåg • 552 kr • 3 h 9 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 2 506 kr • 45 min
carriersPopulära resebolagFlixbus, Sas Airways eller Öresundståg

Med buss, flyget, färja eller tåg reser du 228 km mellan Göteborg och Köpenhamn. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet tåg med biljetter du kan köpa för 552 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyg, där restiden vanligtvis är 45 min. Flixbus, Sas Airways eller Öresundståg är de bolag som normalt trafikerar denna färdvägen. Resande kan även åka direkt med buss, flyg eller tåg från Göteborg till Köpenhamn.

Resor från Göteborg till Köpenhamn

Det är lätt att resa mellan Göteborg och Köpenhamn - framför allt tåg- och bussresenärer har många dagliga avgångar att välja emellan. För affärsresenärer kan flyg vara ett alternativ, även om den korta restiden i viss mån kompenseras av att man till skillnad från tåg- och bussresenärer inte åker till och från städernas centrum. För turister är tåg och buss ett trevligt alternativ där resan kröns av den magnifika utsikten när man åker över Öresundsbron.

Tåg från Göteborg till Köpenhamn

Tågresan mellan Göteborgs Central och Köpenhamns Hovedbanegård tar ungefär 3,5 timma. Det går minst en avgång i timmen, och såväl start som mål ligger i centrum av respektive stad. Vid vissa tider på dygnet går det till och med två avgångar i timmen. Ibland behöver man byta tåg på Malmö centralstation eller i Lund, men de flesta tågen går direkt till Köpenhamn. Bolagen som trafikerar sträckan är Öresundståg och SJ.

Buss från Göteborg till Köpenhamn

Från Nils Ericsson Terminalen (ligger i anslutning till centralstationen) till Ingerslevsgade vid DGI-byn i centrala Köpenhamn tar det strax under 4,5 timma med buss. Nettbuss express/Bus4U har fyra dagliga avgångar, precis som Swebus Express. Även Flixbus trafikerar denna sträcka och priserna ligger på runt 200 kr för en resa.

Flyg från Göteborg till Köpenhamn

Flygbolaget SAS har mellan fem och sju dagliga direktavgångar från Landvetter flygplats utanför Göteborg till Kastrup i Köpenhamn. Restiden ligger på runt en timme. Från Göteborgs centrum avgår det flygbussar var 20:e minut till Landvetter Flygplats, resan dit tar ungefär en halvtimme. Från Kastrup går det såväl tåg till Köpenhamns centrum var tionde minut som tunnelbana ungefär var femte minut. I båda fallen tar resan ungefär en kvart. Stationen ligger vid terminal 3, dit det går gratis transitbussar från övriga terminaler.

Restips: lps.faqs.headline.nullTitle

lps.faqs.headline.nullText
FAQs

Det finns 4 sätt att komma från Göteborg till Köpenhamn: buss, flyget, färja eller tåg.

Tåg resor är det billigaste sättet att ta sig från Göteborg till Köpenhamn. Biljetter till en/ett tåg kostar i genomsnitt 552 kr.

Detta är i jämförelse med andra resealternativ till Köpenhamn:

En/Ett tåg kostar 276 kr mindre än en/ett buss på denna färdvägen med biljetter till en/ett buss från Göteborg till Köpenhamn för ett genomsnittligt pris på 828 kr.

En/Ett tåg kostar 1 954 kr mindre än en/ett flyget på denna resa med biljetter till en/ett flyget från Göteborg till Köpenhamn för ett genomsnittligt pris på 2 506 kr.

Det snabbaste sättet att resa mellan Göteborg och Köpenhamn är med flyget, vilket tar i genomsnitt 45 min   jämfört med andra alternativ som kan ta längre tid till din destination:

Som jämförelse kan en resa med buss ta i genomsnitt 4 h 15 min.

Att ta en/ett tåg kräver som jämförelse i genomsnitt en restid på 3 h 9 min  

Avståndet från Göteborg till Köpenhamn är cirka 228 km.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Göteborg till Köpenhamn är:

 • 8 bussar per dag.
 • Omkring 20 tåg om dagen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdvägen från Göteborg till Köpenhamn, eftersom reguljära turer med buss, flyget, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Göteborg till Köpenhamn:

 • Flyg avgår i de flesta fall från Göteborg på Göteborg-Landvetter Flygplats och anländer till Köpenhamn på Københavns Lufthavn.
 • Tåg avgår mestadels från Göteborg, Centralstation och anländer i allmänhet till København, Ny Ellebjerg St. (togbus).

Omio arbetar med många pålitliga partners som kan hjälpa dig att resa på bästa sätt från Göteborg till Köpenhamn:

 • Du kan resa till Köpenhamn från Göteborg med buss med Flixbus. Du hittar billiga buss biljetter för 828 kr med Flixbus från Göteborg till Köpenhamn hos Omio.
 • Du kan resa till Köpenhamn från Göteborg med flyg med Sas Airways. Du hittar billiga flyg biljetter för 2 506 kr med Sas Airways från Göteborg till Köpenhamn hos Omio.
 • Du kan åka med tåg från Göteborg till Köpenhamn med Öresundståg, och du kan hitta Öresundståg Göteborg till Köpenhamn biljetter för 552 kr hos Omio.

Ja, det finns direktförbindelser mellan Göteborg och Köpenhamn med följande reseoperatörer:

 • Du kan hitta omkring 7 direkt bussar om dagen och boka denna/detta direkt buss med Flixbus, Bus4you, Infobus eller Vy Bus4You.
 • Du kan ta en/ett direkt flyg med som har direkt flyg om dagen.
 • Du kan hitta omkring 13 direkt tåg om dagen och boka denna/detta direkt tåg med Öresundståg.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till Köpenhamn eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Göteborg och Köpenhamn.

Tittar du efter att utöka din tur från Göteborg till Köpenhamn? Många av Omios kunder som reser från Göteborg till Köpenhamn brukar förlänga sin semester för att utforska andra populära destinationer som Stockholm, Berlin eller Hamburg. Om du är ute efter att utforska Stockholm, Berlin eller Hamburg från Köpenhamn, kan du låta Omio hitta de bästa tillgängliga förbindelserna åt dig till ett överkomligt pris.

När du planerar din resa mellan Göteborg och Köpenhamn är det bra att tänka på vilka biljetter du ska köpa och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

 • Buss biljetter kan fås för i genomsnitt 828 kr enkel resa.
 • Flyg biljetter kan fås för i genomsnitt 2 506 kr enkel resa.
 • Tåg biljetter kostar 552 kr i genomsnitt för enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Göteborg och Köpenhamn online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk