Res från Göteborg till London

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i London?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

sön
02 apr.
mån
03 apr.
tis
04 apr.
ons
05 apr.
tors
06 apr.
fre
07 apr.
lör
08 apr.
sön
09 apr.
mån
10 apr.
tis
11 apr.
ons
12 apr.
tors
13 apr.
fre
14 apr.
lör
15 apr.
sön
16 apr.
mån
17 apr.
tis
18 apr.
ons
19 apr.
tors
20 apr.
fre
21 apr.
lör
22 apr.

Reseinformation från Göteborg till London

distanceAvstånd1037 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyget eller tåg
pricePrisspann för biljetter24 kr - 1 879 kr
cheapestBilligaste transportmedelTåg • 24 kr • 32 h 32 min
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 1 879 kr • 1 h 45 min
carriersPopulära resebolagRyanair

Med buss, flyget eller tåg reser du 1037 km från Göteborg till London. Om du vill spara pengar är det bästa alternativet tåg med biljetter du kan köpa för 24 kr, men om du prioriterar att komma fram tidigt är det bästa alternativet flyget, där restiden vanligtvis är 1 h 45 min. Ryanair är de bolag som normalt trafikerar denna färdväg. Resande kan även åka direkt med från Göteborg till London.

Att resa från Göteborg till London

Innan lågprisflygens inträde var det det vanligt att ta sig från Göteborg till London med båt. Numera finns det ingen färjelinje att välja på, så det smidigaste och snabbaste sättet att a sig till London från Göteborg är med flyg. En sådan resa tar strax över två timmar. Har du betydligt mer tid än så går det även att åka tåg eller buss, men då får du ställa in dig på en restid på minst ett dygn och sannolikt ett betydligt högre pris. Flygpriserna till från Göteborg till London är nämligen ofta mycket låga, speciellt om du köper biljett i god tid.

Att resa från Göteborg till London med flyg

British Airways har tre dagliga direktflyg från Göteborg Landvetter till London Heathrow varav det första går klockan 7:00 och det sista klockan 20:20.

Norwegian har två dagliga avgångar från Göteborg Landvetter till London Gatwick, klockan 8:25 och klockan 18:05.

Även Ryanair flyger från Göteborg Landvetter, men landar på en tredje Londonflygplats, nämligen Stansted. Bolaget har två avgångar på måndagar och fredagar, och en på övriga dagar i veckan.

Från såväl Heathrow som Gatwick och Stanstead går det att ta sig med buss eller tåg in till centrala London. Tänk på att Storbritannien ligger en timme före svensk tid.

Att resa från Göteborg till London med tåg

Det räcker med att titta på en karta för att inse att tåg inte är det mest tidseffektiva sättet att ta sig från Göteborg till London. Men tack vare bland annat Öresundsbron och tunnel under Engelska kanalen är det likväl ett möjligt alternativ. Räkna med minst fyra byten och strax under ett dygns restid, som bäst, innan du ankommer St. Pancras International-stationen i London. Du hittar avgångstider och byten via Deutsche Bahns hemsida. Enklast är att köpa en Interrailbiljett som även kan användas för att resa samma väg tillbaka, eller vidare i Storbritannien.

Att resa från Göteborg till London med buss

Inget bussbolag erbjuder biljetter för hela denna sträcka, men du kan till exempel köpa en biljett med Swebus från Göteborg till Köpenhamn, varifrån du åker vidare med Flixbus via byte i Hamburg. Ett annat alternativ som visserligen är längre rent sträckemässigt, men ändå går fortare tack vare kortare väntetider, är att åka med Flixbus från Göteborg till Berlin, och därifrån vidare med samma bolag till London och Victoria Coach Station. På lördagar funkar det dessutom bra att ta samma bolag med endast byte i Hamburg.

Restips: Resor från Göteborg to London

Restips: Enkla resor till London. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Göteborg to London.
FAQs

Du kan resa mellan Göteborg och London 3 på flera olika sätt: buss, flyg eller tåg.

Tåg resor är det billigaste sättet att ta sig från Göteborg till London. Biljetter till en/ett tåg kostar i genomsnitt 24 kr.

Detta är i jämförelse med andra resealternativ till London:

En/Ett tåg kostar i allmänhet 35 kr mindre än en/ett buss för samma färdvägen. En/Ett buss kostar i genomsnitt 59 kr från Göteborg till London.

En/Ett tåg kostar i allmänhet 1 855 kr mindre än en/ett flyget för samma färdvägen. En/Ett flyg kostar i genomsnitt 1 879 kr från Göteborg till London.

Det snabbaste sättet att komma från Göteborg till London är med flyget med en genomsnittlig restid på 1 h 45 min.

Andra resemöjligheter mellan Göteborg och London kan i allmänhet ta längre tid:

Att resa med buss kan som jämförelse ta NaN h NaN min   i genomsnitt.

Att åka till London med tåg kan som jämförelse ta i genomsnitt 32 h 32 min.

Du kan räkna med att det är omkring 1037 km från Göteborg till London.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Göteborg till London är:

  • Omkring 1 tåg om dagen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din färdväg från Göteborg till London, eftersom reguljära turer med buss, flyg eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de mest populära avgångs- och ankomstplatserna när man reser från Göteborg till London:

  • De flesta resande som betala för en flyg biljett från Göteborg till London reser från Göteborg-Landvetter Flygplats till London Heathrow Airport.
  • De flesta resande som köpa en tåg biljett från Göteborg till London reser från Göteborg, Centralstation till London Victoria.

Omio arbetar med många pålitliga partners som kan hjälpa dig att resa på bästa sätt från Göteborg till London:

  • Du kan resa till London från Göteborg med flyg med Ryanair. Du hittar billiga flyg biljetter för 1 879 kr med Ryanair från Göteborg till London hos Omio.
Många av våra kunder som bokar en resa från Göteborg till London utökar ofta sin semester och reser till andra populära destinationer som Paris, Amsterdam eller Bryssel. Om du funderar på att foga ytterligare en destinationion till din resplan mellan Göteborg och London, kan du låta Omio hitta de bästa förbindelserna mellan London och något av dessa excellenta resmål åt dig i dag!

När du planerar din resa mellan Göteborg och London är det bra att tänka på vilka biljetter du ska betala för och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Buss biljetter kan fås för i genomsnitt 59 kr enkel resa.
  • Flyg kan köpas för 1 879 kr i genomsnitt för enkel resa.
  • Tåg kan köpas för 24 kr i genomsnitt för enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter mellan Göteborg och London online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

HemResorRes till StorbritannienTill LondonRes från Göteborg till London

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk