Res från Göteborg till London

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i London?

Visa på karta

Topphotell

Hela hem & lägenheter

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

JÄMFÖR Priser för tåg, bussar och flyg

lör
08 okt.
sön
09 okt.
mån
10 okt.
tis
11 okt.
ons
12 okt.
tors
13 okt.
fre
14 okt.
lör
15 okt.
sön
16 okt.
mån
17 okt.
tis
18 okt.
ons
19 okt.
tors
20 okt.
fre
21 okt.
lör
22 okt.
sön
23 okt.
mån
24 okt.
tis
25 okt.
ons
26 okt.
tors
27 okt.
fre
28 okt.

Reseinformation mellan Göteborg och London

distanceAvstånd1037 km
modeTillgängliga transportmedelBuss, flyget, färja eller tåg
pricePrisspann för biljetter116 kr - 2 856 kr
fastestSnabbaste transportmedelFlyg • 2 856 kr • 1 h 55 min
carriersPopulära resebolagFinnair

Res 1037 km med buss, flyget, färja eller tåg från Göteborg till London. Finnair är de bolag som normalt trafikerar denna rutt. Resande kan även åka direkt med flyget från Göteborg till London.

Att resa från Göteborg till London

Innan lågprisflygens inträde var det det vanligt att ta sig från Göteborg till London med båt. Numera finns det ingen färjelinje att välja på, så det smidigaste och snabbaste sättet att a sig till London från Göteborg är med flyg. En sådan resa tar strax över två timmar. Har du betydligt mer tid än så går det även att åka tåg eller buss, men då får du ställa in dig på en restid på minst ett dygn och sannolikt ett betydligt högre pris. Flygpriserna till från Göteborg till London är nämligen ofta mycket låga, speciellt om du köper biljett i god tid.

Att resa från Göteborg till London med flyg

British Airways har tre dagliga direktflyg från Göteborg Landvetter till London Heathrow varav det första går klockan 7:00 och det sista klockan 20:20.

Norwegian har två dagliga avgångar från Göteborg Landvetter till London Gatwick, klockan 8:25 och klockan 18:05.

Även Ryanair flyger från Göteborg Landvetter, men landar på en tredje Londonflygplats, nämligen Stansted. Bolaget har två avgångar på måndagar och fredagar, och en på övriga dagar i veckan.

Från såväl Heathrow som Gatwick och Stanstead går det att ta sig med buss eller tåg in till centrala London. Tänk på att Storbritannien ligger en timme före svensk tid.

Att resa från Göteborg till London med tåg

Det räcker med att titta på en karta för att inse att tåg inte är det mest tidseffektiva sättet att ta sig från Göteborg till London. Men tack vare bland annat Öresundsbron och tunnel under Engelska kanalen är det likväl ett möjligt alternativ. Räkna med minst fyra byten och strax under ett dygns restid, som bäst, innan du ankommer St. Pancras International-stationen i London. Du hittar avgångstider och byten via Deutsche Bahns hemsida. Enklast är att köpa en Interrailbiljett som även kan användas för att resa samma väg tillbaka, eller vidare i Storbritannien.

Att resa från Göteborg till London med buss

Inget bussbolag erbjuder biljetter för hela denna sträcka, men du kan till exempel köpa en biljett med Swebus från Göteborg till Köpenhamn, varifrån du åker vidare med Flixbus via byte i Hamburg. Ett annat alternativ som visserligen är längre rent sträckemässigt, men ändå går fortare tack vare kortare väntetider, är att åka med Flixbus från Göteborg till Berlin, och därifrån vidare med samma bolag till London och Victoria Coach Station. På lördagar funkar det dessutom bra att ta samma bolag med endast byte i Hamburg.

Restips: Resor från Göteborg to London

Restips: Enkla resor till London. Oavsett om du vill ha snabbt, billigt eller något helt annorlunda, så har våra reseexperter samlat allt du behöver veta så att du kan hitta de bästa alternativen från Göteborg to London.
FAQs

Det finns 4 sätt att resa från Göteborg till London, inklusive att ta en/ett buss, flyg, färja eller tåg.

Buss resor är det billigaste sättet att ta sig från Göteborg till London. Biljetter till en/ett buss kostar i genomsnitt 116 kr.

Detta är i jämförelse med andra resealternativ till London:

En/Ett buss kostar omkring 2 740 kr mindre än en/ett flyget, som kostar i genomsnitt 2 856 kr för denna resa.

En/Ett buss kostar i allmänhet 104 kr mindre än en/ett tåg för samma färdvägen. En/Ett tåg kostar i genomsnitt 220 kr från Göteborg till London.

Det snabbaste sättet att åka till London från Göteborg är med flyg med en genomsnittlig restid på 1 h 55 min.

Det finns alternativa resval till London som brukar ta längre tid:

Att åka till London med buss kan som jämförelse ta i genomsnitt NaN h NaN min.

Att åka till London med tåg kan som jämförelse ta i genomsnitt 31 h 17 min.

Du kan räkna med att det är omkring 1037 km från Göteborg till London.

Den genomsnittliga dagliga turtätheten från Göteborg till London är:

  • 2 tåg dagligen.

Vi rekommenderar dig dock att kolla specifika resdatum för din rutt från Göteborg till London, eftersom reguljära turer med buss, flyget, färja eller tåg kan variera beroende på säsong och veckodag.

Dessa är de populäraste avgångs- respektive ankomstplatserna för resande från Göteborg till London:

  • Flyg avgår mestadels från Göteborg-Landvetter Flygplats och anländer i allmänhet till London Heathrow Airport.
  • Tåg avgår mestadels från Göteborg, Centralstation och anländer i allmänhet till London Victoria.

Om du framför allt vill hitta ett bra köp till din resa från Göteborg till London kan vi hjälpa dig att hitta de resebolag som ger dig bäst valuta för pengarna:

  • Finnair kan ta dig till London med flyg. Om du söker en bra deal på flyg kan du hitta biljetter för Finnair från Göteborg till London för 2 856 kr.

Ja, det finns direktförbindelser från Göteborg till London med följande reseoperatörer:

  • Du kan boka en/ett direkt flyget med British Airways.

Direktförbindelser spar i allmänhet tid åt dig plus att du får bättre komfort på din resa till London eftersom du inte behöver göra något byte, vilket är värt att tänka på innan du bokar dina biljetter mellan Göteborg och London.

Omios kunder som reser från Göteborg till London utökar också ofta sin semester för att åka till Paris, Amsterdam eller Bryssel. Omio kan hjälpa dig att planera din resa och hitta de bästa förbindelserna mellan London och dessa populära resmål till ett superbra pris.

När du planerar din resa mellan Göteborg och London är det bra att tänka på vilka biljetter du ska köpa och vad de kommer att kosta de närmaste sju dagarna:

  • Buss biljetter kostar 116 kr i genomsnitt för enkel resa.
  • Flyg biljetter kostar i genomsnitt 2 856 kr enkel resa.
  • Tåg biljetter kostar 220 kr i genomsnitt för enkel resa.

Vi rekommenderar dig dock att köpa biljetter från Göteborg till London online ett par månader i förväg för att få de bästa erbjudandena och spara pengar på din planerade resa.

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk