Resa till Göteborg

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Boende

Behöver du en plats att bo på i Göteborg?

Visa på karta

Topphotell

Se mer

Hela hem & lägenheter

Se mer

Hitta det bästa boendet för dig, med vår partner Booking.com

Se alla

Resa till Göteborg

Flyg till Landvetter flygplats

Det är smidigt att flyga till Göteborg från de flesta större flygplatser i Europa. Göteborgs flygplats Landvetter är belägen strax utanför staden och är Sveriges näst största flygplats. Varje år flyger ca 5 miljoner passagerare från flygplatsen, både inrikes och utrikes. De mest populära destinationerna är Stockholm, London, Frankfurt, Köpenhamn och Amsterdam. Det är lätt att ta sig från Landvetter in till stadskärnan. Flygbussarna avgår var tjugonde minut och resan in till staden tar ca 25 minuter. För den som hellre vill åka taxi finns en rad taxibolag representerade vid flygplatsen. Det finns även flera hyrbilsfirmor på Landvetter för den som ha tillgång till bil under Göteborgsvistelsen.

Tåg till Göteborgs centralstation

Att ta tåg till Göteborg är enkelt och smidigt. Göteborgs centralstation är Västsveriges största knytpunkt för tåg i regionen. En rad olika bolag trafikerar centralstationen, bland annat Västtågen, Öresundståg, NSB och SJ. Härifrån kan du enkelt ta tåget till andra delar av Sverige eller ner på kontinenten. Populära destinationer är Stockholm, Malmö och Köpenhamn. Det är också härifrån stadens pendeltåg går till närliggande orter utanför Göteborg, såsom Kungsbacka, Alingsås och Älvängen. Nästan alla spårvagnslinjer och innerstadsbussar stannar antingen vid Nils Ericssonterminalen eller Drottningtorget/Centralstationen, båda i direkt anslutning till centralstationen. För den som kör bil finns en större parkering intill tågspåren.

Buss till Nils Ericssonterminalen

Oavsett om du ska resa till andra delar av Europa eller ut till någon av stadens kranskommuner är det från Nils Ericssonterminalen bussarna från Göteborg avgår. Bussterminalen ligger i direkt anslutning till tågstationen och alla bussar avgår från samma terminal. Flixbus och Västtrafik är några av de bolag som kör buss till och från staden. Nästan alla bussar och spårvagnar stannar antingen vid Nils Ericssonterminalen eller Drottningtorget/Centralstationen, därifrån tar det fem minuter att gå till bussterminalen. Bakom bussterminalen finns en parkering för den som kör bil.

Bilresa till Göteborg

Det finns flera olika alternativ för den som ska köra bil till Göteborg. För den som kommer söderifrån är motorvägen E6 det snabbaste alternativet, detsamma gäller den som kör från Norge eller norra Bohuslän. Från Köpenhamn till Göteborg går E20 parallellt med E6. För den som åker från Stockholm eller längre norrifrån finns två alternativ, antingen kör man motorvägen E20 hela vägen städerna emellan, eller tar motorvägen E4 från Stockholm till Jönköping, för att där ta riksvägen R40 till Göteborg via Borås. Enbart det första alternativet erbjuder motorväg hela sträckan, men det senare är fem till tio minuter snabbare.

Göteborg är Sveriges andra största stad med sina ca 550 000 invånare. Många ser Göteborg som landets kulturella huvudstad, och det finns helt klart ett rikt utbud för den som vill avnjuta kultur i olika former. Göteborg är en populär destination för turister både från Sverige och övriga världen. Många lockas av de många konserterna och sportevenemangen, Liseberg, Nordens största nöjespark och den gemytliga stämningen staden gjort sig känd för. Det är enkelt att resa till Göteborg, oavsett om du väljer att flyga, ta tåget, bussen eller bilen dit.

 

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

HemResorResa till Göteborg

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk