Res till München

tors 25 apr.
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen

Dessa företag litar på oss. Vi säljer alla deras biljetter på ett ställe.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Res till München - en av Tysklands mest omtyckta städer

Planerar du att göra en weekendresa till München? Eller kanske väntar en längre resan i staden som brukar kallas för "Bayerns hjärta"? Efter Berlin är München faktiskt landets mest populära turistdestination. Staden lockar med många spännande sevärdheter. Marienplatz, Asam Church och den berömda kyrkan Frauenkirche hör till några av stadens mest kända sevärdheter.

Hem till lederhosen, weisswurst och Oktoberfest, München är staden som de flesta associerar med det typiskt tyska. De som reser i Tyskland kommer bli kära i staden där man kan prova den världskända Bavariska ölen och utforska den massiva Engelska trägården. Man kan till och med surfa i Eisbach floden mitt i staden under sommaren!

Resa till München med flyg

Ett snabbare alternativ för München-resenären är att välja flyget. Det avgår flygningar till München dagligen från Sverige. Om du reser från Arlanda landar du i München efter drygt två timmar. Givetvis avgår även flygningar från storstäderna Göteborg och Malmö. Brussels Airlines är ett flygbolag som flyger mot destinationen München. Reser du från Göteborg tar resan 1,45 timmar och från Malmö tar flygresan cirka 1,20 timmar. Det finns flygalternativ med så väl med och utan mellanlandningar.

Resa till München med tåg

Föredrar du att resa med tåg? Då kan ett smart alternativ vara att ta sig till Köpenhamn och därifrån fortsätta resan mot München med tåg. Du reser med Deutsche Bahn och kan beräkna att ankomma efter cirka 11,5 timmar. Beroende på vagn ingår olika bekvämligheter som till exempel Wifi och servering.

München Hauptbahnhof är en av huvudstationerna i Tyskland och tillsammans med Hamburg är det den mest frekventa stationen i landet med 450 000 passagerare per dag. Det finns 7 S-Bahn-linjer som stannar vid stationen: S1-S4, S6-S8. Dessa linjer kommer från alla håll och har egna plattformar inuti stationen. U-Bahn (tunnelbana) förbinder också staden med centralstationen. Hauptbahnhof har 6 U-Bahn-linjer, inklusive U1, U2, U4, U5, U7 och U8. Dessutom erbjuder stationen flera spårvagnslinjer och bussar som stannar framför och vid stationen.

München Ostbahnhof är den näst största tågstationen i München. Beläget 2,4 km från stadens centrum, finns det många resealternativ som förbinder Ostbahnhof med stadens centrum. 7 S-Bahn linjer stanna här; S 1-8, förutom S5. Ligger strax under stationen, erbjuder U5 också direkta tjänster till centrum samt nummer 19 spårvagn och flera stadsbusslinjer.

Resa till München med buss

Om din resa utgår från Malmö kan du välja att resa med buss till München. Resor avgår med bland andra Flixbus . Resan till den tyska staden tar cirka 17 timmar och kräver i regel minst ett byte. Reser du från Stockholm? Då blir resan ca 28 timmar lång. Att välja bussen är ofta det mest prisvärda alternativet för dig som planerar att resa till München.

Snabb guide till resor till München

  • Bra att veta: Kollektivtrafiken i staden är väl etablerad och används av över 500 miljoner människor per år.
  • Måste ses: Besök Neuschwanstein, slottet som inspirerade Disney's Törnosa slott
  • Måste göras: Besök Marienplatz, det centrala torget i staden, där man kan se den populära glockenspiel uppvinsingen
  • Visste du att...? München en gång var Tysklands huvudstad och att namnet härstammat från det tyska ordet för "munk".

När du reser från Sverige finns det mängder av transportalternativ. Vi ska ta en titt på hur långa restiderna är och några andra saker som kan vara bra att tänka på då man planerar en resa till München.

Att boka biljett för din München resa

Du kan enkelt jämföra de olika alternativen, och göra din bokning, online. Som du ser finns det stora skillnader då det gäller restiden och givetvis skiljer sig även priset åt. Resor avgår året om och under vintertid reser många till München för att fortsätta färden vidare mot Alperna.

Barn, studenter och pensionärer reser ofta till ett reducerat pris. Tänk på att särskilda regler gäller om du vill ta med ditt husdjur på resan, i många fall krävs även att du löser en särskild biljetter för din fyrbenta medresenär.

6 saker du bör veta innan du åker till Oktoberfest i München

Varje höst så drar Oktoberfest igång med full kraft i München och över hela Europa. Länge var det en tradition och folkfest primärt populär hos lokalbefolkningen och dess musikanter men idag reser folk från hela världen till Bayern för att fira in hösten med litervis av öl och underhållning. Omio tipsar om var du bör veta innan du beger dig till Oktoberfest och på så vis få ut så mycket som möjligt av din resa!

Oktoberfest i München: Så undviker du de långa köerna

Oktoberfest startar i mitten av september och varar i cirka 2 veckor fram till början av Oktober. Under dessa 14 dagar är festlokalerna öppna dagligen. I allmänhet är det mycket bättre att satsa på att gå under veckodagarna iställer för på helgerna då antalet besökare ökar kraftigt från fredag till söndag.

Oktoberfesten äger traditionellt rum på Theresienwiese, som ligger i hjärtat av München.Tunnelbanelinjerna U4 och U5 slutar direkt vid Theresienwiese, men när alla går rakt fram fortsätter lokalbefolkningen till Schwanthalerhöhe och når då baksidan av Festgeländes. Där behöver man inte trängas med stora folkmassor genom den smala utan kan bekvämt promenera till tälten. Om du vill säkra en plats i Festzelt, ska du gå till Oktoberfest så tidigt som möjligt. På helgerna kan besökarna ibland komma framför tälten mellan 07:00 och 08:00. Under veckan är det vanligt att vara på Wiesn mellan 10:00 och 11:00.

Ett annat tips är att inte använda kollektivtrafiken på kvällarna när Wiesn stängs. Vid dessa tillfällen vill majoriteten av de andra gästerna åka hem. Dessa resulterar i extremt packade tunnelbanevagnar.

Vad händer mer i München under Oktoberfest?

München är väl betjänade av MVG: s kollektivtrafiknät. För turister är CityTourCard (finns dagbiljetter för 1, 3 eller 4 dagar). Priserna startar från 11,90 euro för en dagsbiljett. Du kan också komma från flygplatsen till stadens centrum med en dagbiljett. Priset är då 12,80 euro (eller 23,90 euro för gruppresa för upp till 5 personer).

Det kan även vara bra att veta att det finns ett alkoholförbud i kollektivtrafiken i München.

Vad kan man vänta sig att se under Oktoberfest i München?

På Wiesngelände finns 14 stora tält och många små tält. Bland de mest kända tälten är Schottenhamel, Hippodrome och Augustine Festzelt. Dessutom finns det många åkattraktioner så som Riesenrad, Toboggan eller Devil’s Wheel. Det finns också festligheter såsom den högtidliga ingången till Oktoberfest som är mycket instagramvänlig.

Öl och mat på Oktoberfest

Det skadar inte att vara lite försiktig med ölen under Oktoberfest eftersom den är 6% och starkare än vanlig öl. Självklart handlar Oktoberfest i München om öldrickande men glöm inte att äta måltider emellan och att dricka lite vatten med… Om du för övrigt är intresserad av öl, inte bara under Oktoberfest, men i hela Europa, ta en titt på vårt ölprisindex.

Oktoberfest mat vi rekommenderar

Klassikern till ett stop öl är “en halv kyckling”, alltså en halv grillad kyckling. Ochsenbraten med dumplings är en typisk bayersk specialitet du bör prova. Lite mindre hjärtligt är en brödbricka: en tallrik med olika korv specialiteter, ost, Obazta (bayerska ost specialiteter), rädisa och nötkött.

Kan man fira Oktoberfest någon annanstans än i München?

Absolut! Oktoberfest är ett fenomen som firas över hela Europa nuförtiden, du kan fira i Spanien och i Italien eller varför inte hemma i Sverige?

Se och göra i München

Tips: Trött på Oktoberfest? Det finns andra saker att se och uppleva i München även under Oktoberfest

Barer med utsikt:

Rooftop Bar TU München: Arcisstr. 21 (0501 Institutsbau), 80333 München

Biergarten “Königlicher Hirschgarten” : Hirschgarten 1, 80639 München

Veganmat:

Katzentempel: Türkenstraße 29, 80799 München
SIGGIS: Westenriederstraße 37, 80331 München
Max Pett: Pettenkoferstraße 8, 80336 München

Dagsutflykter och sjöar:

Anreise Starnberger See: S-Bahn Linie S6 mot Gauting, Starnberg Nord, Starnberg, Pöcking-Possenhofen, Feldafing och Tutzing eller med tåg mot Tutzing
Anreise Ammersee: S-Bahn Linie S8 mot Weßling, Steinebach, Seefeld-Hechendorf och Herrsching
Anreise Tegernsee: Med tåg mot Gmund eller Tegernsee – ta sedan buss.
Gut Kaltenbrunn: Kaltenbrunner Str. 1, 83703 Gmund am Tegernsee
Olaf-Gulbransson-Museum Tegernsee: Kurgarten 5, 83684 Tegernsee
 

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

HemResorRes till TysklandRes till München

Omio appen gör det enkelt att planera resor

Vi tar dig var du än vill åka. Från tåguppdateringar i realtid till mobilbiljetter, så är vår innovativa app det ideala sättet att planera och hålla koll på dina resor.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Språk