Bussbiljetter - jämför och boka med oss

Enkelresa
Tur och retur
sön 02 apr.
+ Lägg till returresa
QR-Code
Skanna för att hämta vår gratisapp
Använd vår app för att få liveuppdateringar om resor och boka mobilbiljetter för tåg, bussar, flyg och färjor.
App Store
rate4.9
42K betygsättningar
Google Play
rate4.6
136K omdömen
Trust Pilot
rate4.4
6,750 omdömen

Boka billiga bussbiljetter med Omio i hela Europa

Bussbolag från 35 europeiska länder, över 800 samarbetspartners och bokning i ditt eget språk - att hitta billiga bussbiljetter för din resa har aldrig varit enklare än med Omio!

5 tips som hjälper dig hitta billiga bussbiljetter

Att resa med buss är ett bekvämt och ofta billigt sätt att resa på. Om du är på väg till någon av Europas storstäder från Sverige kan du ofta sätta dig på bussen en kväll, för att sedan vakna upp i staden du vill besöka nästa morgon. Det är lite av en sport att hitta billiga bussbiljetter, men vet man hur man ska göra går det ofta att komma undan väldigt plånboksvänligt. Vi har samlat våra bästa tips som gör att du får mer pengar över i reskassan här.

1. Jämför och boka bussbiljetter online

Själv är bäste dräng, sägs det. När det gäller att kolla billiga bussbiljetter vill vi utöka det gamla ordspråket med "själv och sökmotorerna", för visst stämmer det att det lönar sig att själv noga kolla upp och jämföra olika biljettyper. Som tur är har vi idag bra sökmotorer som hjälper till med det, vilket gör att du får bra överblick och vet mycket mer än om du bokar biljett på något kontor. Då tillkommer dessutom ofta administrativa kostnader, så för att knipa så billiga bussbiljetter som möjligt är bokning online en stark rekommendation.

2. Boka bussbiljetter i god tid

Det är alltid en diskussion när det gäller just det här, och när det kommer till exempelvis flyg är det inte alltid en självklarhet att det är smartast att vara ute i god tid. När det kommer till bussbolagen vågar vi däremot säga säkert att det lönar sig att boka i god tid. Om du bokar bussbiljetter hos till exempel Nettbus eller Flixbus, som är de största bussbolagen som trafikerar sträckorna mellan svenska städer och större europeiska städer, lönar det sig att boka minst två månader i för väg. Då får du så billiga bussbiljettersom möjligt.

3. Var noga och kolla allt

Sökmotorerna gör mycket för oss, men kom ihåg att själv vara noga och gör egna jämförelser också. Ofta har bussbolagen särskilda rabatter för studenter och unga vuxna under en viss ålder, kolla vad som gäller för just det bolaget du hittar en bra avgång med - kanske kan du ta del av någon av deras rabatterade biljetter. De flesta bussbolag har också möjlighet till medlemsskap, vilket kan göra att du får billiga bussbiljetter i framtiden. Även om du inte åker buss så ofta kan det löna sig att spara medlemspoäng för framtiden, många bäckar små, du vet...

4. Var flexibel med tider

Om du har möjlighet att vara flexibel med avgång- och ankomsttider är mycket vunnet. Bussbiljetter till avgångar tidigt på morgonen eller sent på kvällen är ofta billigast och kan ibland kosta så lite som en femtedel av priset på avgångar mitt på dagen. Bussarna som körs av Nettbuss och Flixbus är utrustade för långa turer och väljer du en tidig eller sen avgång är det bara att hitta en skön position och få några timmars sömn på bussen - samtidigt som du sparar in stora delar av reskassan till annat.

5. Använd rabatter och medlemskort

De flesta av Europas bussbolag erbjuder någon form av rabatt för till exempel studenter, ungdomar och pensionärer. Kolla även bland medlemsförmånerna från olika kundklubbar du är med i. Reser du ofta kan det även löna sig att skaffa ett av bussbolagens egna kort där du kan samla poäng på dina resor.

Hur hittar man de billigaste bussbiljetterna i Europa?

För att hitta bussbiljetter till bra pris i hela Sverige och Europa kan det vara en bra idé att använda Omios lågpriskalender. När du söker efter en bussresa mellan två populära storstäder i Europa får du fram en lista med de priser som gäller vid olika datum och tidpunkter. Flexibilitet är ledordet för att komma billigt undan, så har du möjlighet att vara lite öppen med när din bussresa ska ske så kan du lätt hitta billiga bussbiljetter till olika storstäder i Europa och inom Sverige.

Nettbuss och Flixbus biljetter kan köpas direkt med Omio

✓ Billiga bussbiljetter över hela Europa kan köpas med den gratis Omio Appen
✓ Boka direkt National Express, Flixbus, och Flygbussarna bussbiljetter med Omio
✓ Över 800 transportbolag på en plats
HemBussbiljetter - jämför och boka med oss
Valuta
Språk