Så hittar du de billigaste flygbiljetterna

Hitta billiga flygbiljetter med Omio

Att hitta så billiga flygbiljetter som möjligt är viktigt för många resenärer. Lågbudget flygbolag har en monopol på kortdistansflygningar inom Europa, så varför betala mer om man inte måste? Dock så har konkurransen blivit allt kraftigare och priserna har stadigt ökat på de senaste åren vilket gjort det svårare att finna billiga flyg. Dock så finns det fortfarande hopp, om du bokar i tid och vet var du ska söka för att flyga billigt...

Varför bör man använda Omio för billiga flygresor?

Med tanke på hur många billiga flygresor som finns tillgängliga på marknaden vore det inte toppen om det fanns ett ställe att jämföra billiga flygbiljetter på? Omio finns här för att hjälpa resenärer jämföra och boka de billigaste och snabbaste resorna. Vår smarta sökmotor kalkylerar hur man finner flygbiljetter billigt och ger dig gott om alternativ som hg hjälper dig spara pengar.

När är flygbiljetterna som billigast? 10 tips för hur du hittar billiga flygbiljetter


1. Boka tidigt för billiga flygbiljetter

Ett tips som du förmodligen har hört flera gånger förut, men som fortfarande är den mest avgörande faktorn för att hitta flygbiljetter till ett så lågt pris som möjligt. Men hur långt i förväg ska man boka sitt flyg? Enligt våra erfarenheter ger en bokning 3-6 veckor före avresa störst chans till de allra billigaste flygbiljetterna.


3. Jämför flyg för billiga flygbiljetter

Samma flygsträcka kan ha stora prisskillnader, beroende på flygbolag. Lågprisbolagen kan ofta erbjuda flygbiljetter som är betydligt billigare, och ibland går det att spara upp till 75 % av biljettpriset. Särskilt med dagsaktuella kan man hitta riktigt billiga flygbiljetter när man har lite tur. Det är därför det lönar sig att jämföra flygbiljetter även lågprisbolagen emellan när du vill flyga billigt. Det gör du enklast med hjälp av resesökmotorer som Omio.


3. Gå inte på "Sista minuten"-erbjudanden!

Sista minuten-biljetter är nästan alltid dyrare! Det här kan såklart låta konstigt för de flesta. Sista minuten är ju så förknippat med billiga resor. Men det är viktigt att ha i åtanke att flygbolagen delar in flygstolarna i olika prisklasser som oftast stiger prissatta. De billigaste flygstolarna bokas snabbt när de släpps, och kvar finns flygbiljetterna i de dyrare priskategorierna. Tänk på att detta även gäller hos lågprisflygbolagen när du söker efter billiga flygresor!


4. .....bara om du är väldigt flexibel

Inga regler utan undantag. Om efterfrågan på en särskild flygresa är låg och om ett flyg därför inte är slutsålt händer det att flygbolagen släpper de kvarvarande biljetterna till ett betydligt billigare pris. Problemet här är att man aldrig i förväg kan veta om en särskild resa verkligen kommer att erbjuda sista minuten-biljetter. Men är du flexibel med när du vill resa kan det här vara ett bra alternativ. Tänk på att vara redo att resa tidigt nästa morgonen om du hittar en sista minuten-flygbiljett på kvällen till exempel om du vill flyga billigt.


5. Kolla lågpriskalendrarna

Om du inte måste resa på en särskild dag har du alltid bättre chans att få tag på en flygbiljett till en lägre kostnad. Om det är möjligt är det därför en bra idé att inte spika ett exakt datum för semester förrän du hittat en billig flygbiljett. Här är flygbolagens lågpriskalendrar till bra hjälp.


6. Sök på flera avgångs-/destinationsorter

Många gånger hjälper det också att kryssa i alternativet för alla flygplatser vid en sökning. Många gånger finns det flygplatser i närheten av avgångs- eller destinationsstaden dit lågprisbolagen framför allt flyger. Omio visar inte bara resultat för flyg till den aktuella destinationen, utan hittar även billiga flygbiljetter till andra flygplatser och destinationsorter i närheten.


7. Flyg när ingen annan gör det

Bäst chans att hitta billiga flygbiljetter har man om man väljer att boka sin biljett när det inte är semestersäsong. Undvik därför att boka flygbiljetter under perioder som skollov och vissa helgdagar som påsk, pingst om du vill ha en flygresa billigt, Kristi himmelsfärd, etc. Däremot kan flyg på vissa speciella dagar, som till exempel på julafton eller nyårsafton vara betydligt billigare. Det gäller faktiskt även ofta för flygbiljetter med avgångsdatum fredagen den 13. En generell tumregel är också att välja att flyga på veckodagar istället för på helger (en resa måndag till måndag är till exempel nästan alltid betydligt billigare än samma resa fredag till fredag.)


8. Ibland lönar det sig att flyga tillbaka från en annan ort

En returresa från en annan stad än den man anlände till kan löna sig ibland om man söker billiga flygbiljetter. Om man exempelvis flyger från Stockholm till Madrid och sedan flyger tillbaka från Barcelona. Det är därför bra att kolla flera alternativ för tillbakaresan, speciellt om du ändå har tänkt göra en rundresa till olika städer.


9. Res med handbagage

Även det här tipset är välkänt när det gäller chansen att hitta billiga flygbiljetter. Att resa med incheckat bagage kan bli en dyr historia, även om flygbiljetterna från början presenteras till ett mycket lågt pris. Särskilt lågprisbolagen tar ut en rejäl kostnad för bagage som ska checkas in. Bland övriga bolag ingår ofta bagage i priset för flygbiljetten, men var väldigt noga med att kolla det innan du bokar din biljett.


10.Var säker när du bokar

Hos lågprisflygbolagen innebär om- och avbokningar ofta höga kostnader, och oftast återbetalas inget av biljettpriset du betalat vid en avbokning. Måste du boka om din flygbiljett kan det tyvärr till och med löna sig att helt enkelt boka en helt ny biljett istället.


Flygbiljetter

 

Så blir de billigaste flygbiljetterna ännu billigare

Lågprisbolagen kan många gånger erbjuda riktigt billiga flygbiljetter eftersom många av de tjänster som ingår hos andra flygbolag har skalats bort. Därför bör du vara försiktig med dina tillval så att du inte råkar betala för mycket för en flygbiljett som i grunden är väldigt billig. Följ tipsen som vi listat nedan för att vara helt säker på att din billiga flygbiljett verkligen förblir billig.

  • Ta med dig egen mat. Mat, dryck och snacks är ofta mycket dyrare när det köps på flyget.
  • Måste du verkligen välja sittplats? Hos lågprisbolagen måste du nästan alltid betala en extra kostnad för val av sittplats. Bokar du och ditt resesällskap era biljetter i samma bokning lär ni med största sannolikhet ändå bli tilldelade sittplatser bredvid varandra.
  • Res med handbagage. Väljer du att checka in bagage kan det totala priset för din flygbiljett plötsligt skjuta i höjden.
  • Välj en flygplats en bit ifrån ditt destinationsmål. Den totala resan, men buss eller tåg från en mindre flygplats in till din destinationsort kan på så sätt bli mycket billigare.
Flygbolag med billiga flygbiljetter Sträcka Pris
Ryanair från 17 kr
från 15kr
från 15kr
easyJet från 293 kr
från 219 kr
Eurowings från 293 kr
från 219 kr
Air Berlin från 293 kr
från 219 kr
Vueling från 293 kr
från 219 kr
WizzAir från 293 kr
från 219 kr
Norwegian från 293 kr
från 219 kr

Ladda ned vår app nu!


✓ Enkel bokning!


✓ Kostnadseffektiv!


✓ Tidssparande!


✓ Säker betalning!

HemSå hittar du de billigaste flygbiljetterna
Valuta
Språk